• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Carioca! skoro masz zamiar sprawdzić jedynie co z Twoim cyklem to pomiń na razie toksoplazmozę:tak:

I nie martw się ja też w pewnym momencie ubzdurałam sobie, że mam cykle bezowulacyjne:tak::happy: i zbadałam prolaktynę (oczywiście była ok:happy:) no i się już przybierałam do progesteronu, ale na szczęście nie zdążyam:-):-):-). A w ciągu roku może się zdaerzyć nawet kilka cykli bezowulacyjnych:tak::tak: i to jest fizjologia:happy:

reklama
dzięki Sensi, sierota jestem, przecież nawet wiedziałam, że tu są takie infomacje. Mówię Wam, że sama siebie nie poznaję ostatnio.
Poumawiana już jestem na wszystko co możliwe i włączam tryb "nie myślenia o tym" (czyli o moim ew braku owulacji, tudzież prolaktynia zabijającej wszystkie plemniki, lub o progesteronie niszczącym cykl). Finito. Teraz tylko i wyłącznie o miłym aspekcie starania się ;-)

Umówiłam się w laboratorium na piątek - przebadam sobie te hormonki z II fazy i toxo (rany sama toxo kosztuje 80 zł). A może jakaś tempa skoczy do piątku? Może moja? :-)

dlaczego prolaktynka ma zabijać plemniki???
Ona raczej zaburza owulację

i dlaczego progesteron ma niszczyć cykl???
Jego wysoki poziom w II fazie własnie zapewnia dwufazowosc a nawet trójfazowość ( wraz z HCG) :-)

trzymam kciuki będzie dobrze - z pomocą gina czy bez

Anusieńko objawów ciążowych nie mam żadnych. Nic mnie nie boli (no może sutki gdy je dotykam), nie mam mdłoścci ani zachciewajek. Po prostu NIC:confused::confused:. Tylko cycuchy mi nabrzmiały:tak::happy::tak:

witajcie..
nie mam już siły..
kolejna @..znowu krótszy cykl..i co mi po tym bromku??
Dziewczyny..mam dość..:-(
Wiem co czujesz, przez to samo przechodzilam - tak okropnie sie dluzy kazdy miesiac. Ja staralam sie ponad rok o pierwszego maluszka to bylo ponad ponad 5 lat temu. Chodzilam po lekarzach,nic mi niby nie dolegalo, ale zajsc w ciaze nie moglam (podobno stres). Moj lekarz na mnie nakrzyczal ikazal mi przestac sie starac i faktycznie zaraz zaszlam, ale szczescie nie trwalo dlugo poronilam. Potem o nastepnego dzidziusia znowy staralam sie ponad rok - nic. Kiedy wyjechalam zagranice, zaczac nowe zycie, przez jakis czas dziecko ucieklo mi z glowy, poniewaz poczatki w nowym kraju nie sa latwe, mysli mialam zajete czyms innym. I zanim sie obejrzalam znowu bylam w ciazy. Zakonczyla sie ona co prawda przedwczesnym porodem i smiercia mojego synka, ale to byl wypadek (dziecko rozwijalo sie dobrze i bylo zdrowe). To byla i jest do tej pory maja tragedia. Ale teraz znow jestem w ciazy i to bliznieaczej i mam nadzieja, ze tym razem wszystko dobrze sie skonczy.
Wiec nie poddawaj sie!!!
P.S. W zajsciu w ciaze pomogl mi test owulacyjny, moze warto sprobowac. Mi udalo sie w pierwszym miesiacy staran.
Pozdrawiam.

dzien dobry, 30-tki!

oj coś tu czuje, ze nowe dzidziolki sie posypią i to juz niedługo!! u Majeczki i Monik75:-):tak:
czekam wiec na kolejne pozytywne teściki!!
EwaKrystyna, jak wam sie mieszka w Kanadzie? bo ja mam kolezanke w Edmonton, wyjechala od razu po studiach i juz pewnie nie wroci do Polski.. juz sie przyzwyczala i do tych zim nawet... zaprasza nas do siebie, ale dla mnie to jest tak strasznie daleko... no może jak bilety lotnicze stanieja, to sie tam wybierzemy...

vonka, nie zalamuj sie slabymi wynikami meza! Pamietam, ze maz Elzbietki tez mial slabe wyniki, wiec jak sie o tym dowiedzieli to odpuscili - a tu od razu ciąża! wiec u was tez tak bedzie! :tak:

sensi, wspolczuje tak "wyluzowanych" podwladnych.. a gdzie ty pracujesz, bo zapomnialam:zawstydzona/y: a nie mozesz na nich jakos wplynać??

Carioca, zycze wytrwania w niemysleniu o starankach! to na pewno zaowocuje fasoleczką juz niebawem:tak:;-)

wikka, nie wiem co sie stalo i dlaczego musisz zawiesic staranka, ale mam nadzieje, ze wszystko sie pozytywnie ulozy! badz dobrej mysli i zagladaj do nas dalej! buziaczki!

anusienko, alek, pozostale dziewczeta - buziaczki!!!
milego popoludnia dla was!

Kobitki jesteście Kochane!!
dziękuję za wszystkie ciepłe słowa:tak:
Kajda, Anusia, Nowika1, Carioca, Madziujka, Vonka :-*

Mam nadzieję, że u Was wszystko potoczy się lepiej, niż u mnie..;-)

Bardzo mocno trzymam za Was kciuki!!!

i jeszcze raz dziękuję..:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry