reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Powiem Wam, że natyrałam się zajebiście przed urodzinami, w piątek po hucie non stop w garach i sprzątanie, dobrze że w czwartek dekorację zrobiliśmy. W sobotę goście się spóznili 15min, a ja jeszcze nie miałam wszystkich przekąsek, ziemniaki dochodziły, mięso wstawione, ja się malowałam, masakra normalnie. A wstałam o 7.30 i od razu do kuchni. Nigdy więcej eMa nie posłucham. Napisałam jakies tam menu na impre, a on... to jeszcze pałeczki z kurczaka, to jeszcze solianke zrób, to zrazy, to , tamto... i od 17ej latałam tylko z kolejnymi daniami, mięsami, przystawkami, ciastem, galaretką...i połowa została żarcia. Goście w 3-4 godziny nie są wstanie zjeść 4 rodzajów mięs z surówkami, sałatkami, ziemniakami, za chwilę sałatki, przystawki,roladki, koreczki, ligawa, warzywka z twarożkiem, tatarem z łosia itd. Potem tort i słodkości. Echhhh. Ale Timi zadowolony. Myślałam, że będzie marudny, bo tyle ludzi, dzieciaki, głośno, a ten chichrał się, prezentami się bawił po kolei wszystkimi, każdy mu się podobał. Wybrał najpierw długopis, potem pieniąchy! Ogólnie wszystko oki. Tort chrupiąca malina PYCHA, ale powinni uprzedzać, że nóż będzie potrzebny, albo siekierka...hehehehehehe Jak się jadło to ok, ale większy kawałek dziabnąć widelczykiem-niemożliwe....hehehehehe

EM w południe jak pojechał odebrać tort i balony z helem to wziął Tima, żebym mogła w garach siedzieć, a jak wrócili, to majty mi opadły! Piękny bukiet kwiatów zrobiony na zamówienie od nich dostałam. Cudny. Nie spodziewałam się w ogóle.

reklama
A chrzestny (czyli mój brat) był w dresie na imprezie. A dlaczego???
W środę chyba to było...jak dzwoni do ema i mówi przyjedz po mnie do szpitala Jonszera, kulasa mam w gipsie. Tego co dopiero na nartach miesiąc temu załatwił i miał ortezę. Uuuuuu.... no to jednak coś było z kolanem i pewnie dlatego go unieruchomili.
No i jedziemy wszyscy, bo chciałam jeszcze do Portu skoczyć. A ten stoi pod portiernią, a gips ma do pachwiny :szok: No i co?
Naprawiał KTMa w warsztacie i pojechał na jazdę próbną, tylko po swojej ulicy. Sprawdził hamulec,a tam brzytwa, stanął w pionie (przedni hamulec) i przeleciał przez kierke na to kolano i na facjatę. Kask ten crosowy rozpieprzony całkiem, więc jakby nie założył, to nosa by nie miał, a gęba jak tatarskie siodło by była. No i gips, antybiotyki na 2 tyg, bo krwiak jak bomba ogromny, woda w kolanie.....echhhh:no:

hellooo....:-)
My od 7-ej na nogach, młody śpi, ja już obiad zrobiony, to mam chwilkę.
tere fere ooo ranyyyyyy....czyś Ty na głowę upadła z tym jedzeniem???? przeciez to urodziny dziecka a nie jego ślub!!!!:szok: i jeszcze tatar z łosia???? czy łososia???:-p:-D eee no pod wrazeniem jestem...u nas to cieniutko było:sorry2: a i tak zostało wszystkiego!
Cieszę sie, że Tymuś już się otrząsnął po spotkaniu z kolegą;-) i ze paluszki się goją. Pewnie to wina basenu jednak. Kurka...to Ci się brat załatwił!!!!! patrz! jak to niedużo trzeba i nieszczęście gotowe....
Muma ojjj przykro mi, że tak Was wszystkich rozłożyło:-( u nas powoli mija, Młody jeszcze ciut ma katar, ale nie leje mu się z nosa, w nocy jakby zatkany ma czasem...No i z tym wstawaniem, to dziś o 7-ej, wczoraj też, śpi w dzień do 2 godzin a i tak przed 19 już marudzi. Posiedziałam, podumałam...jednak nie będę nic zmieniała, przesuwała. To są jego godziny, wtedy jest zmęczony, senny, nic na siłę. Ja się będę trochę wcześniej kładła, ale w południe się zdrzemnę, a jak tak wstanę o tej 7:30-8 to mam więcej czasu, i do południa już mam obiad zrobiony, a wczesniej to dopiero po jego obiedzie i spacerze mogłam się zabrać za pichcenie dla nas i w reguły jadłam dopiero ok.17-ej.
A Ty miałaś wczoraj jazdę?

Aaa wczoraj byliśmy w sklepach przymierzyć Młodego do fotelików. No i dalej nic nie wiemy, wybór tragicznie mały...na internecie jest dużo więcej, ale wolałabym go przymierzyć wcześniej. No i wizualnie jednak najbradziej podoba nam się Maxi Cosi Tobi, ale jest ciut wąski, a na drugim któryś Britax (to jest tutaj ten Romer) Znalazłam wielkie centrum handlowe z artukułami tylko dla dzieci, wprawdzie na końcu Londynu, no al etrudno, pewnie w następny weekend tam śmigniemy.
Na razie kończe, bo na mamuśkach dałam post i mi telefon piszczy, ze odpowiedzi są.

Ahaa tere fere i co? zauważyłaś może czy Tymek musi się wychylać z tego fotelika, żeby patrzeć przez okno? jak wsadzaliśmy Julka to tak mi się właśnie wydawało jak czytałam opinie innych, ze dziecko ma ograniczone pole widzenie:baffled: ale może tak sie wydaje tylko....

katiuszka tak tak z łosia czyli łososia, tak mówię, ale każdy wie o co chodzi.
Patrzyłam, Muma tez i uwazamy, ze dziecko nie musi sie wychylac z fotelika, fajnie wysoko siedzi i to jest super.
Chodz i oglądaj i w końcu wpadnie Ci coś w oko. Jak masz dylemat między dwoma trzema to daj linka, zagłosujemy i może będzie łatwiej.

Ej, co tam u was? Złośliwe Małpy!???!!!

Jak zwykle. Ja jestem to wszyscy out! Dzieci juz porobione,więc gdzie towarzystwo? Gochson to rozumiem,bo robi drugie,ale reszta?

Witam sie na chwilke i spadam spac. Mam w pracy ostatnio busy wiec nie mam czasu nawet Was odwiedzic.
Muma zdrowka Wam wszystkim zycze. Qrcze teraz jest taka paskudna pogoda ze szybko mozna cos zlapac.
Katiuszka no wybor fotelika nie jest latwy. Najgorsze jest to ze mimo ze sie oglada to i tak dopiero przy uzywaniu widzi sie dopiero wady. Mojemu synkowi cos sie ostatnio odwidzialo i placze w aucie. Kiedys jezdzil sam z tylu a teraz trzeba z nim siedziec i go trzymac za reke bo inaczej jest ryk.
Tere fere fajnie ze imprezka sie udalo. Teraz pozostaje tylko jesc i odpoczywac.
A gdzie reszta?

hej!
Muma jak zdrówko? ojjj coś Cię nie ma dziś...oby Cię nie rozłożyło!!!! a jak dzieci??? booo eM to wiadomo....umierający;-):-) zdrówka dla Was wszystkich!!!!
tere fere hehehe po Tobie to można się spodziewać nawet tatara z łosia:tak::-D zaraz wkleję parę linków, to może coś mi doradzicie. Obstawiamy Maxi Cosi Priori poki co...
Gochson noo dzieci to mają czasem jakieś jazdy i nie wiadomo o co im chodzi. Może małemu tam się nudzi? albo się wytraszył czegoś? pewnie niedługo mu przejdzie!!!!
noo właśnie .....reszta jak zwykle się obija...ehhhhh
Maxi-Cosi Priori XP
ECLIPSE - Car Seat by BRITAX
DUO plus - Car seat by BRITAX
KING plus - Car seat by BRITAX

Hej,

U nas niestety choróbsko dopadło Olcia :-(
Wczoraj miał 38 i marudzenie na całego, tylko troszkę pokasłuje więc do lekarza narazie nie idę.
Daję mu nasz zestaw forumowy ;-)
W nocy oczywiście spał z nami ale budził się co chwilę i darł wniebogłosy. myślałam, że to gardło ale teraz jest OK więc to chyba tylko męska histeria ;-)
Jeszcze dziś i noc i już pewnie będzie lepiej.
Julka poszła już do szkoły bo ma sprawdzian ale dyszy na całego. eM też w pracy, on już się najlepiej czuje.
Ja pewnie jutro zarażę Marka :-p

Miłego dnia Dziewczynki, zajrzę jakoś później. Mój synek spędza dużo czasu u mnie na kolanach teraz , to bardzo miłe a zwykle nierealne ;-)

cześć

Muma przypomniał mi się wierszyk 'katar' Brzechwy ;) Ale jest chyba coś na rzeczy bo ja też jakaś taka skapciala jestem..no ale taki klimat.. ;)

Katiuszka super że robisz rozeznanie rynku :) my pewnie też za chwilę będziemy zmieniać fotelik :) więc skrzętnie robię notatki :)

Gochson zamierzasz zmienić pracę? czy tylko zaliczona delegacja daje możliwość pracy 'na miejscu'?

Zuza napisz co lekarze stwierdzili w sprawie główki Julianki..no i przecież wiemy że będzie wszystko w porządku buziaki dla Was :*

Tere roczek zaliczony a z przygodami więc będzie co wspominać..no i całe szczęście ze Twój brat nałożył kask..bo nie tylko na utracie nosa by się skończyło..

Gatto Cri to modelka w 100% śliczną sesja, szkoda tylko ze tak mało zdjęć jest udostępnionych bo bym z chęcią obejrzała więcej :)

Aleksis jak samopoczucie??? lody z pobliskiego sklepu wyjedzone??? ;) może jakąs fotę brzuszka byś wyrzuciła na fb??? plisssss..

Jolasia i jak z tą luteina? ja nigdy nie używałam więc się nie wypowiadam.. a kiedy zamierzasz testować? kciuki już zaciskam &&&&&&&&&&&&

a ja trochę zaganiana..i to tak że nie mam na nic czasu ;(

zdrówka dla wszystkich i miłego dnia!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
czesc i czolem, mloda spi, ale nie wiem jak dlugo, wiec moze cos sklece.

Ostatnio nie mam weny i jakies chyba przesilenie wiosenne mnie bierze. Poza tym jest mi smutno, ze nie pojade na roczek mojej chrzesnicy, bo eM jeszcze sobie nie zalatwil urlopu na ten czas, a bilety juz kosztuja 340€ dla naszej trojki i nas na to nie stac raczej:-(

Ani@k no moge wsadzic na bb bis, ale nie chce tez was jakos zanudzac obliczem mojej panienki:tak:;-)

Tere fere tys z konia spadla na glowe?? tyle sie orobic? Ja zaprosilam tylko ludziska na kawe i torta, mialam owoce i drobne ciasteczka i chyba chipsy moj eM wyciagnal hihi. Calosc trwala 3 godziny i heja! a no bylo tez wino:-p

Muma no zestawik forumowy to lepsze niz przychodnia, wiec dobrze robisz ;-):-p zdrowka!!

Moja mloda jakas drazliwa, chyba znow zeby bo widze dziasla czerwone. Dzis jej obcinalam pazury to sie tak darla w nieboglosy, ze chyba w Wenecji ja slyszeli! Ogolnie chyba pokapowala co to sa kaprysy i sie rzuca jak czegos nie dostanie: najczesciej jak jej sie nie pozwole babrac w brodziku prysznicowym czy pic wode z bidetowego kranu....Generalnie nic nie moge przy niej zrobic, bo wszedzie wlozy swoje macki;-)

My nadal mamy fotelik 0+ czyli od 0 do 18 kg. Chyba na razie nie bede go zmieniac...czy powinnam?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry