reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Ja to se mogę włosy co najwyżej przyciąć. ALbo szczypiorek w doniczce. Zazdroszczę. Może na balkonie trawę se zasieję, Tymek będzie mógł biegać. Hehehehehe.

Wróciłam od gastroenterologa. Gastro się boję, więc dała mi na kre utajoną, morfologię, usg brzucha, jak wszystko będzie ok i dalej po lekach będzie boleć, to wracam na gastro i kolono, na śpiocha, sama radziła, bo też miała sama. A jak coś wyjdzie zle, to zależy co. Usg mam z podejrzeniem kamieni na worku, krew utajona - dolne partie, morfologia to żołądek wyjdzie. Więc wszystko wykluczę, albo potwierdzę...:szok:

reklama
Witam,

Melduje, ze zyje! Pogoda cudna, wczoraj jak i dzis, wiec bylam wiele na sloneczku, spacerach itd. Weekend bardzo udany

Az mi wstyd, bo juz nie wiem co chcialam kazdej z Was odpisac... Z tego co pamietam, Tymus ma troche nietypowy dla siebie okres, ale jestem pewna, ze sie unormuje.

Ewka i Cristi obie juz tuptaja ladnie, kolega Tymek juz wkrotce dolaczy do grona, Olus szaleje po wlosciach, Julian rozbija sie z mama po parkach w Big City i w nowym foteliku, Myszka rosnie jak na drozdzach i ladnie sie rozwija, Muma dochodzi do siebie z chorobska, a eMy jak nas wkurzali tak nas wkurzaja. Ani@k prowadzi eksperymenty ze sloiczkami i kaszkami(Kochana pisz, ja sie ucze) Terefere musze doczytac jak z Twoim zoladkiem-oby bylo tylko lepiej.

W sumie wszystkie korzystaja z pieknej pogody i wystawiaja swoje buzie do slonca. A mi sie pojawily nowe piegi, kurka wodna. Od jutra wychodze na slonce tylko z kremem UV 50+

Jutro wazenie, pobieranie krwi, USG.. ciekawe ile kg na plusie?
Ah, dzis mi sie snil moj porod:-D Moj M go odbieral, odbylo sie bez bolu, Synus juz taki ladnie umyty byl, pachnacy i poczesany:-D i zaraz go przystawilam do mleczarni. Aha, pamietam lekki bol podczas III fazy porodu. Skad mi sie to bierze??? Jak tak to bedzie to super! Nie mam stracha nic a nic!

A dzis byly lody mascarpone, potem truskawki:szok:

Kochane, czytam dalej bo juz zapomnialam

Aleksis dzis Tymek jadł jak nie on, może juz mu sie unormowało. Zębów nie widzę w natarciu,newet cienia. Moze to niejedzenie mial od lekutkiego przeziębienia,bo my z eMem smarczymy,a Tymek sie trzyma,choć przecież nie powie jak coś go tam łamie,ma np kiepskie samopoczucie.

Dobre podsumowanie!
A co do wagi to ja też zawsze czekałam czy nie przywaliłam za duzo.
A poród bedzie jak z płatka.

elooo:-)

Nie wiem o co kaman, ale dzisiaj Młoda przespala całe popołudnie. Wróciła z eMem ok. 16, w samochodzie juz usneła. eM ją na spiocha rozebrał,wrzucił do łóżeczka(spała z jedną reka w rekawie kurtki bo nie dało sie jej wyciagnac:-)). Po pol godz obudziła sie i rozryczała (bo niedospana), no to eM sie z nia polozył i usneła. Jak przyszłam to spali oboje. Ja sie kimnełam na kanapie i ok 18.30 próbowałam ja dobudzic, ale sie nie dało:baffled:. Na śpiocha zjadła z cyca , odwróciła sie tyłkiem i dawal chrapac dalej:-). Po 19 obudziłam ja z trudem, popłakała troche, do cyca przystawiłam a ta znów w kime...:baffled: Nie dałam sie rozespac i udało sie ja postawic do pionu, na godzine... Pobawilismy sie we trojke i po godzine zaczeła marudzic i ziewac.. Po kapieli zasneła szybko.
I o co chodzi??? Co oni w tym złobku robia???:szok:

Muma dobrze,ze juz zdrowiejecie wszyscy. Tylko przy tych krzaczorach uwazaj zeby was tam nie przewiało znowu.
Gochson tak po 3 m-cach zwykle lekarze pozwalaja na starania, ale czytalam na forach roznych ze duzo babek wlasnie po 2 @ juz zaczynało działac. &&&&& za to,zeby wszystko ładnie sie juz zagoiło i szybciutko II sie pojawiły.
tere noooo wyobrazam sobie, mozna sie wk...ic na takie mamuski co to swoich rozrabiaków nie pilnują. A swoja droga to Ty jestes typ mojej mamy;-): na obiad dla gosci serwuje tyle,ze na stole nie ma gdzie tego wzystkiego poustawiac;-). Potem jeszcze desery (kilka ciast + czasem lody czy costam innego).. No normalnie masakra. I jeszcze ciagle namawia,zeby sobie dolozyc:-). Juz troche dalo sie jej przetlumaczyc,ze ludzie maja ograniczona pojemnosc zoladka,no ale jescze czasem o tym zapomina;-)
kurcze, wiesz co, moze zrob to gastro na spiocha. ja Cie tak boli to cholera wie jakie duze te wrzocy i w ogole czy cos sie moze innego tam nie dzieje... Jak na spiocha to sie zdecyduj:tak::tak:
Aleksis nooo taki poród Cie czeka!:tak: hyhy...no moze eM nie bedzie odbierał i dzieć troche ufajdany bedzie;-), no ale reszta sie zgadza SUper ze dbrze sie czujesz i w ogole ze ten czas to sama przyjemnosc jest dla Ciebie A kg sie nie przejmuj, Ty laska jestes, 2 dni po porodzie juz nie bedzie tych kg:tak:

ja koncze gotowac jedzenie do złobka i do wyrka sie zawine. Cos zmeczona jestem ostatnio, ale jak zawsze na poczatku wiosny takie zmeczenie mnie ogarnia...

Aleksis no z calego serducha zycze Ci latwego porodu:tak: Waga sie nie przejmuj, po porodzie szybko zrzucisz, ciagle wstawanie, kladzenie sie, zginanie powoduje chudniecie. A co do piegow to Ci zazdroszcze one sa takie romantyczne jak dla mnie:-D

Muma juz lepiej ze zdrowkiem u Was? Oluś to ma raj w ogrodzie,szaleje z Wolfem?
Tere fere widzisz jak to dzien do dnia nie podobny z Ti. Wazne ze juz sie unormowalo :-) Jutro job? Ale ten Twoj brat narozrabial, duzo zdrowka dla niego!
Gatto jak Gattinka? No i gdzie zdjecia?:confused:
Ania@k mam pyt. Jak karmisz cycem to lykasz tabsy z DHA? Jak tak to jakie?
Katiuszka ah te emy, jak to tak bez przymierzania zakupic tak wazna rzecz:no:. Zamowilas przez neta juz?
Gohson duzo zdrowka i kciuki za przyszle staranka! Usciskaj Adasia;)
Zuzu jak malutka? A co do mojego zorganizowania to em duzo sie angazuje, pomaga wiec mam czas jak na razie na wszystko.
Nawet na sob i nd wypuszczam go do stolycy:tak:do przyjaciela, wiec odpoczniemy od siebie.

Dziewczyny wiecie ze u Mieszka zauwazylam na dolnych dziaselkach takie biale cos:nerd: jakby zabki przebijaly. Kiedy wylaza pierwsze kiełki?

U nas wszystko dobrze, mlody radosny, korzystamy z pieknej pogody, wiec duzo spacerujemy. Nocki ladnie przesypia, je na spiaco. Jest przeuroczy i ten usmiech non stop. Bezcenne!
Sciskam wieczornie.

Ostatnia edycja:
czesc i czolem!!

Kok.o jak to co robia w zlobie, poniewieraja nimi i potem dzieciaki sa mega zmeczone hihi.....A tak na powaznie, to pewnie sam fakt, ze jest w towarzystwie innych dzieci ja meczy i halas, bo cicho to w zlobku ie jest:-)

Szyszka nie wstawilam :zawstydzona/y: kurcze moze to i zeby, ale wiesz, takie biale slady, znaczy te wychodzace zebulce, to jeszcze ze 2 miesiace moga wychodzic lub dluzej :tak:

Muma u nas tez wiosna pelna para i wiater jak cholercia:-D leb chce urwac:-D

Tere fere nie zazdroszcze tych wszystkich gastrycznych przejsc, to musi byc bardzo wkurzajace...a kiedy robisz te badania?

Aleksis ooo zycze ci takiego porodu!!! oby rzeczywistosc byla jak ten sen heheheh...choc umytego synka i uczesanego sie nie spodziewaj za bardzo:-D

Ogladalam dzis rano (no tak kolo 8:-p) zdjecia, jejuuuuu, jaka ona byla malutka! A teraz taka mala zlosnica na dwoch nogach. zalapala bakcyla z tym chodzeniem i nie usiadzie za nic na swiecie! nawet kaszke wsuwa na stojaco trzymajac sie nogi stolowej, albo grajac przy swoim stoliku:tak: A i nauczyla sie juz jakis czas temu schodzic z lozka czy kanapy nogami w dol:-D moze zaoszczedzi sobie siniakow, bo to lobuz jest:-)

Milego dnia dziewczynki!!

Witam z rańca

Ja już po kawce i teraz podczytuje co tam u Was.

Szyszunia u nas późno wyszły pierwsze ząbki - chyba w 7-8 msc.

koko może taki dzień miała, że jej się spać chciało. Z drugiej strony im większe dzieci tym bardziej aktywne i bardziej się męczą.

Aleksis powodzenia na wizycie. Poród to pikuś, zresztą jest taka adrenalina, że człowiek zapomina o tym bólu.

Tere fere no jak się męczysz to może zdecyduj się na śpiocha. Ja tam nie lubię zabiegów (zresztą kto lubi) no i boję się usypiania, no a ostatnio to nawet dwa razy mnie usypiali i jakoś było. Grunt żeby znaleźć przyczynę i szybko się wyleczyć.

Mój synek ostatnio ma dni na przytulaski - przykleja się do nogi i mówi "mamusia" :) Słodkie to takie. Znowu szykuje się piękna pogoda, więc pewnie będzie biegał po dworze.

elooooo!!:happy: czesc pracy!
ale wiosna piękna! Ide dzisiaj kupić trampki w kwiatki (zakochałam się w nich od pierwszego spojrzenia:-))
Młoda wyspała się i próbowała o 4 nas z wyra sciagnac, ale udało mi się ja uspic, do 6 chrapała. Potem jak skowronek wyspana i wesoła po głowie mi łaziła;-)

zycze wszystkim miłego dnia, pięknej pogody:-)

.... gdzies mi mignęło na necie,ze w weekend zapowiadają powrót sniegu:eek::eek::szok:

Hej,

Wiosna piękna :-) Też mi gdzieś mignęło o śniegu ale to chyba deszcz ze śniegiem w weekend ma być przez chwilę, no dobra, w marcu jak wiadomo gdzie, mam nadzieję, że to chwilowe:tak:

koko - koniecznie pokaż się w tych trampkach, mnie się takie sukienki podobają w kwiatki ale to raczej jeszcze powiększające jest;-) A Ewcia wyczerpana , nieźle tam rozrabia widocznie, ważne , że zdrowa :tak:
My 1 kwietnia startujemy się zapisać do żłobka, chyba w nocy trzeba jechać czy jakoś żeby się dostać, jeszcze muszę to poustalać. Fajnie by było jakby się dostał choć jak się nie dostanie to też jakoś damy radę..
Co prawda ja nie wiem czy to u mnie przesilenie wiosenne + resztki infekcji czy coś innego, ja ok. 18ej już po prostu śpię, nie mam siły na nic, nawet wieczorem kompa nie otwieram, Od paru dni chodzę spać ok 21ej..

Szyszunia Oli miał niecałe 4 mce jak wylazł pierwszy zębol także to możliwe jak najbardziej :tak: A eMowi się wolne należy jeśli grzeczny jest, niech sobie chłopak odpocznie;-)

Gatto - hehehe, to masz tak jak ja, nie ma , że usiądzie, jakby go dupka szczypała, biega cały czas. Kurczę czy ich nogi nie bolą ??

Aaa , a propos nóg, zrobiłam sobie wczoraj takie coś na stopy, mega tłusty krem na stopy i na to folia spożywcza i skarpeciochy - no jakie mam stópki mięciutkie. Pewnie tak robicie na codzień ale ja dopiero o tym wyczytałam, super efekt od razu :tak: Będę to teraz robić regularnie, zwykłe smarowanie średnio działa czasem.

Aleksis chudzielcu dogadzaj sobie ile wlezie :tak: Co do snu to nie powiem co tam moja prababcia mówiła, na pewno będzie spoko :tak:
Ja to nie wiem czy bym chciała żeby eM mi odbierał, chyba nie :-D
Gochson - słooooodkoooo:-):-) Mój też jest łobuz, łobuzuje a jak tylko się przylepi do moich dresiorów i popatrzy na mnie z tą minką słodziutką to oj....:sorry::sorry:

tere fere rób badania na śpiocha po co się masz męczyć , współczuję też, parę lat temu miałam troszkę problem, masakra bleee:no:

Lecę na kawkę, potem kończymy krzaczory ciąć, wiecie, że normalnie już pszczoły latają ?? Narazie Wolfa nie wypuszczam jak Oli nie jest w wózku, czekam do cieplejszej pogody, żeby psiora wyprać. Narazie się nie nadaje zbytnio do głaskania...

Miłego dnia !!! :-)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry