reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Alek- powodzenia u lekarza i napisz co postanowiliscie ...
Najko-wpisz wyniki bety jak tylko ci sie uda...
Carioca- obys miala racje.... u mnie niestety @ jednak sie rozgoscila nieproszona wcale.... ale jakos sie trzymam i nie bylo "czyszczenia " kanalow lzowych.... podbiore tez troszke fluidkow.... przeciez mam krotkie cykle to moze jeszcze sie zalapie i ja w lato...
Wagnies- jak uczulenie,przeszlo juz calkowicie?
Vonko- daj znac co u ciebie?
Antila,Anusienka,Maraniko,Sensi,Novaczka i cale reszte serdecznie pozdrawiam....

nie uwierzycie jaki mialam dzisiaj dzien.... dostalam wypowiedzenie z pracy.... powod: nic nie maja mi do zarzucenia,tylko oni juz tak co 1,5 - 2 lata zmieniaja nianie i wlasnie najlepszym okresem sa wakacje.... nigdy bym sie nie spodziewala,ze mnie zwolnia.... a sama mialam takie obiekcje i wyrzuty sumienia,ze chcialam odejsc.... powiem wam,ze mimo wszystko sie bardzo ciesze z tego wypowiedzenia,bo jakbym sama odeszla,to nie mialabym prawa do zasilku dla bezrobotnych,a tak dostane go i to moze calkiem wysokie.... tak wiec dwa tygodnie i po pracy ! jestem na prawde zadowolona... zadzwonilam rowniez do jednego z przedszkoli,w ktorych mialam rozmowe i powiedziano mi,ze skontaktuja sie ze mna pod koniec lipca,wiec moze uda mi sie tam dostac prace jednak... a jak nie to bede szukac dalej i w miedzyczasie pojde na jakies kursy kompterowe... cale to zamieszanie spowodowalo,ze kompletnie zapomnielam o @,ktora jednak zdecydowala sie rozkrecic,wiec ide w piatek na HSG i zaczynamy kuracje Clomid'em.... ( oby tylko ciaza mnoga mnie ominela..... ale jesli nie to i tak bede szczesliwa :tak:)...
to ja ide jesc.... pa

Ewuś - Ty się tak boisz tej ciąży mnogiej, że az sie nie zdziwię jesli wlasnie Ty będziesz miala blizniaki :) Życzę Ci jednak, żeby było wedlug Twoich marzeń.
No mnie tez zdziwilo zachowanie Twoich pracodawców, ale skoro konsekwencje nawet na rękę dla Ciebie, bo sobie i trochę odpocznieszi pokierujesz w odpowiednim kierunku.
A co by było gdybys zaciążyła podczas bycia na bezrobociu - masz jakieś zabezpieczenie finansowe na jakiś czas od państwa ( i w ciąży i po porodzie)?

A propos dziewczyny - czy u nas od 2008 roku zatwierdzono te dwa tygodnie więcej macierzyńskiego? Teraz jest 18 tygodni, ale coś trąbili że co roku o dwa tygodnie zwiększają - zatwierdzili to? Byłoby fajno :-D

Najeczko - takie jest właśnie nasze życie: czasem słońce czasem deszcz. To jakiś znak jest - zobaczysz będziesz miała córeczkę. Ja dowiedziałam się o ciązy 5 stycznia, a 20 grudnia zmarł mój dziadek i będę miała synka. Nie wiem, ale jakoś dziwnie się złożyło, ze mój Piotr (nie znał mojego dziadka, nie wiedział jak miał na imię) wybrał sam z siebie dla naszego synka imię Stanisław - właśnie tak miał na imię dziadek. Niech będzie jego patronem, był niesamowitym farciarzem.

Alek, Wagnies, Anusieńka - pozdrowionka

Carioca- nie mam pojecia jak wyglada macierzynski na bezrobociu,ale ja nie zamierzam az tak dlugo na nim siedziec,najwyzej do polowy wrzesnia ,dluzej to by mi zaczelo sie nudzic.... a tutaj nie moga mnie nie zatrudnic tylko dlatego,ze jestem w ciazy,chociaz z drugiej strony mozna zawsze znalezc jakis pretekst... ja mam niestety wlasnie takie przeczucie na te blizniaki lub nawet wiecej.... az sie boje myslec....kiedys mi wywrozono trojke dzieci : dwie dziewczynki i chlopca i tak mi sie bardzo podobaloby ale tak jedno po drugim co 3 lata :tak:... jednak biorac pod uwage moj wiek i wizje leczenia.... coz pozyjemy zobaczymy...
a Stas to bardzo ladne imie... mnie sie podobaja Gabriel,Damian,Aleksander ( tylko ze ciut dlugie) i najbardziej Eryk i Olivier a dla dziewczynki moim ulubionym od kilku lat jest Zenobia ( imie mojej ukochanej babci)- niestety jestem jedyna osoba sposrod mi znanych,ktorym to imie sie podoba a Joe stwierdzil,ze absolutnie nie,bo po portugalsku podobnie wymawia sie jakies niezbyt przyjemne okreslenie typu "ty idioto!"; i jak chce nadac takie imie mojej corce to prosze bardzo ale nie jego.... inne to Emma i Amelia i Emily -ale teraz co trzecia dziewczynka tak sie nazywa... ostatnio zartowalam sobie z Joe,ze moze wybierac,ktore mu sie najbardziej podoba sposrod: Zenobia, Pelagia i Flawia - biedak tylko popatrzyl na mnie tymi swoimi kochaniutkimi oczkami i wrocil do ogladania tv.... rowniez od jakiegos czasu zaczynam sie przekonywac do Krystyny ( jak bylam mala to nienawidzilam tego imienia - mojej mamy zreszta, kojarzylo mi sie z dorosla kobieta i takie przestarzale)...a wlasnie to imie podoba sie zarowno Joe jak i jego rodzicom... a Joe ulubione dla chlopca to Xavier ( nawet nie wiem jak to sie poprawnie pisze,ale z wymowa portugalska dla mnie nie do opanowania) i takie bardziej w wymowie przystepne to Richard lub Ricarrdo lub po naszemu Rysiu... a czy bedziecie nadawac po jednym imieniu czy po dwa? w mojej rodzinie nadaje sie dwa ...
dziewczyny,czy zastanawialyscie sie kiedys jak bedzie wygladalo wasze malenstwo? czy umiecie je sobie wyobrazic?

Madziujka- o prace sie nie boje,bo jest jej pelno.... jesli chce pracowac jako niania to bez zadnego problemu znajde prace od wrzesnia ... teraz chce sie skupic na opoczynku chwilowym i znalezieniu jakiegos ciekawego zajecia na pozniej...

reklama
Witam:-)
Ewuś pamiętasz pisałaś, że Twoja pracodawczyni coś wspominała o roztargnieniu ciężarnych.Może myślą, że jednak jesteś w ciąży i bali sią, iż sama nagle zrezygnujesz:confused:To dobrze, że jest Ci to na rękę przymnajmniej sobie odpoczniesz :tak:Może uda się zahaczyć w tym przedszkolu.
Carioca ja też słyszałam o tych dwóch tygodniach, ale na pewno nic nie wiem:no: Ty dzisiaj chyba spać nie mogłaś;-):-DDzięki za fluidki:tak:
Lapisku coś w tym jest, ja już od kilku koleżanek usłyszałam, że najpiękniejszy jest czas staranek i oczekiwania:-)
Aluś kciuki już zaciśnięte w związku z Twoją wizytą u gina:tak:mam nadzieję, że wszystko będzie tak, jak trzeba:tak:
Najeczko cierpliwie czekamy na wyniczek:-D
Wagnies mam nadzieję, że u Ciebie lepiej, bo przecież w sobotę Wianki:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry