reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Już jestem. I dalej nie wiadomo. Tzn. lekarz mówi, ze wszystko wskazuje na ciążę, macica przygotowana i ta betka itd, ale na usg nie widać! Mówi, że prawdopodobnie owulka była opóźniona i to dopiero 4 tydzień ciąży! Mam brać luteinę i nospę - na te bóle podbrzusza i oszczędzać się, a w poniedziałek zrobi mi usg na lepszym aparacie w szpitalu.Ciężko mi, mam nadzieję, ale smutno, że trzeba dalej czekać w niepewności...
Dziękuję kochane bardzo za Wasze wsparcie i trzymanie kciuków!
A tu jeszcze by się przydało trzymać!:sorry2:
Suwaczek zmieniony wstawiłam, tak na pociechę.

reklama
Najeczko ja wiem, że to czekanie jest okropne, ale spróbuj wytrzymać..:tak: szczególnie, że mogłaś mieć opóźnioną owu (tak mi się coś wydaje z tego co pisałaś, że była później..), ja jestem cały czas dobrej myśli i wierzę, że wszystko będzie jak najlepiej:tak::-)

ja dziś bardzo kiepsko się czuję, brzuch mnie okropnie boli, pewnie ta torbiel przeklęta!
idę się położyć, bo ledwo siedzę..

buziaki dla Wszystkich!

witajcie...
ja jestem po HSG i nie jest dobrze... przede mna laparoskopia we wrzesniu lub pazdzierniku w zaleznosci od terminu jaki znajda,a bede wiedziec w poniedzialek lub wtorek... ogolnie badanie bylo malo przyjemne i troche bolesne, kontrast nie chcial w ogole sie przedostac przez trzon macicy - wedlug gina moze byc jakas narosl lub zrost, ale zeby byc pewnym mam miec laparoskopie... jest mi troche a nawet bardzo smutno,chociaz wiem,ze bedzie dobrze... w dodatku powiedzial mi,ze moj cervix jest bardzo krotki - to chyba tez nie dobrze?
popisze pozniej jak sie troche oswoje z mysla operacji....

hej Ewa nie martw sie na zapas - będzie dobrze.

A miałaś to badanie w znieczuleniu? Bo może mięśnie się pokurczyły w odpowiedzi na kontrast skoro już w trzonie nie przeszedł.
A może wystarczy sama histeroskopia,żeby macicę obejrzeć - czy chcą też sprawdzić drożność i dlatego laparoskopię zlecili?

Ja jestem po laparo- jest to do przeżycia - pierwsze dni ciężko ale po 3-4 dniach ok.

Puchatko dziękuję już jest dużo lepiej;-)
Najeczko pozostaje uzbroić się w cierpliwość. Wiem, że już byś chciała wiedzieć.Może w poniedziałek fasoleczka się objawi:confused:
Aluś bidulko, kładź się szybciutko i odpoczywaj
Wagnies na szczęście nie było tak źle przewietrzyłam się i przeszło, jak ręką odjął.
Carioca dużo macie zaproszonych gości?Kurczę to jeszcze tylko dwa tygodnie:-)
Leyna rok tak szybko zleci, że nawet się nie obejrzysz:happy:
Novaczko :-)

dziekuje dziewczyny... wiem,ze bedzie dobrze,ale nie bylam przygotowana na taki obrot sprawy... myslalam,ze wszystko jest ok... nie mialam znieczulenia,tylko zazylam podwojna dawke leku przeciwbolowego na pol godziny przed zabiegiem,a gin probowal trzy razy z kontrastem i za kazdym razem mocniejszym...
Anusienka- krotka szyjka nie przeszkadza w zajsciu w ciaze tylko chyba potem w jej utrzymaniu, jesli sie nie myle,to ona powinna sie skorczac tuz przed porodem,albo mi sie wszystko pomylilo....
bedzie dobrze... teraz przynajmniej nie bede sie stresowala czy jestem w ciazy czy nie przed kazda @ az do laparoskopii,bo wiem,ze mam male albo nawet zadnych szans na fasolke w tej chwili... tylko wiecie jak to jest smutno... jeszcze na dodatke wlasnie mama mi powiedziala,ze po jej tomografii wykryli,ze ma kamien na czyms ( zapomnialam) i bedzie miec tez operacje jak tylko pielegniarki przestana strajkowac... nie rozumiem jakim prawem lekarze i pielegniarki maja prawo strajkowac?! w Kanadzie sa zawody,w ktorych ta forma protestu jest karnie zabroniona i chyba wlasnie lekarze i pielegniarki po strazakac i policjantach do nich naleza... ale nie jestem pewna....
zdecydowanie ten tydzien nie jest najprzyjemniejszy,ale jutro bedzie lepiej :tak:

reklama
Ewuś trzymaj się! Szkoda, że tak, ale teraz to już musi być z górki! A nie mogliby wcześniej zrobić tej laparoskopii? Ciepłe uściski!
Aluś odpocznij porządnie! Dobrze, ze weekend!
Antilko mam nadzieję, że w poniedziałek się pokaże, kurcze, chyba za wcześnie te testy, ale owu się opóźniła i chyba była kiedy miałam kilkudniową przerwę w mierzeniu tempek akurat...
Anusieńko dziękuję...
Dobrej nocy 30steczki!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry