reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

czesc i czolem,

Ani@k no jak to, dopiero co wsadzilam jedno zdjecie Cri na bbbis:tak:ruszaj ze zdjeciami!

Gochson oj biedna ty z tymi zastrzykami:-( a kiedy bedzie cos wiadomo, czy robisz je tylko profilaktycznie, czy jest fasol?
Co do tescia, to ukm, ukm chyba by mnie to strasznie wkurzalo, ze o nic nie pyta tylko robi jak chce:baffled:

Wlasnie patrzylam na ten moj chicco echo co to niby chce kupic i on ma ta podporke otwierana, bo wczesniej jakos nie zwrocilam na to uwagi, czyli nastepny plusik zyskal. Musze tylko jechac do sklepu sprawdzic go, jak sie go prowadzi:tak:

reklama
Ale zimno dalej, brrr, niby słońce czasem wychodzi ale wiatr lodowaty.
Na pocieszenie powiem, że za dwa tygodnie czyli na Olcia imieniny ma być 29 stopni:tak:

Gochson trzymam kciuki mocno ale współczuję Ci tych zastrzyków i też jakoś myślę, że skoro to dla Ciebie taki stres to chyba nie bardzo dobrze:baffled: A co do pomocy teścia to hehehe, no ja czasem narzekam , że sami wszystko robimy ale może i lepiej ;-):-) Jak tak czytałam o tym jak Adaś sikał ze śmiechem na dywan to hmmm, mam tu dla niego kolegę - dogadaliby się na pewno :-D

Ani@k jakie miski ???:confused::-) Chyba nie obudziłam się dzisiaj .

tere - wracając jeszcze do tematu niegrzecznych dzieci i głupich rodziców - nic nie wskórasz , starych nie zmienisz.
Możesz sama dyscyplinować Młodą jak to robi a rodzicom tłumaczyć (może coś załapią). Moje wieloletnie doświadczenia dowodzą, że ludzie generalnie mają wszystko w d.. i nie bardzo chcą to zmieniać.
Tak więc musisz sama dbać o swoje dziecko, przy okazji może nauczysz czegoś kluchę;-)

Zobaczycie same jakie 'przypadki' się potrafią trafić w przedszkolu a do tego rodzice też super , szkoda nawet opowiadać.
Jedna dziewczynka notorycznie kłuła Julę widelcem w rączkę w czasie obiadu, rozmawiałam z panią, rozmawiałam z mamą tej młodej, guzik to dało.
Więc pewnego dnia, zawołałam tą Marcelinkę, złapałam ją tak troszkę tylko mocniej (powiedzmy stanowczo)za przegub dłoni i wybałuszając straszne gały zapowiedziałam jej, że jeśli jeszcze raz wbije widelec w moje dziecko to niech uważa co ja jej zrobię :-D:szok:
Już ani razu się to nie stało, no ale laski miały po jakieś 3.5 roku :cool:

W weekend po odbiorze prawka jednak bałam się jeździć w komisie autem (jeszcze padało wtedy) ale wczoraj eM mi dał swoją Octavię i dotelepałam się z wiochy do miasta (jakieś 15 km:tak:). eM nawet spokojny, Julkę trochę żołądek bolał, Oli zadowolony :-D
Super było !!

Ostatecznie wyborem auta zajmuje się eM, ostatecznie szuka mi Toyoty Yaris, jak trzeba będzie to pojedzie gdzieś w Polskę ;-) Fajnie, że się tak zajął tym od początku do końca:tak:

Oj budzi się mój rozbójnik, już dochodzi do siebie, afty znikają po tym rozreklamowanym Dezaftanie, jest OK :tak:

Miłego popołudnia !!!

PS
Edit: to była trzydniówka :-) Po kąpieli znaleźliśmy wysypkę na brzucholu ;-)

Ostatnia edycja:
hellloooooo
A co tu się dzieje??? takie pustki....halloooo majóweczka się skończyła, piąteczki też:-p Wracamy moje Panie, wracamy!!!!
U nas dziś dzień wolny, ale ja nie odczułam, bo eM w robocie:baffled:
Wczoraj na wesołym miasteczku super było! Julek ganiał ponad 2 godziny, nie chciał do wózka. Oczy mu wychodziły z orbit na widok tych świecidełek, karuzel i baluuunów:-D Przejechaliśmy się takim malutkim disneyowski pociągiem, na inne był za mały jeszcze:dry: No i jak się jazda skończyła, ani myślał wysiadać z pociągu:shocked2: Tatuś leciał po drugi bilet, następna przejażdżka i uznał, że mu styknie, grzecznie wysiadł:-) Potem jak wsadzilismy go do wózka, to nawet palcem u nogi nie ruszył, taki był padnięty hehehe Ale w domu dalej dokazywał.
Śpimy teraz do 8:30:tak::-) ale żeby nie było tak różowo, to w nocy mam pobudkę około 2-3, młody ląduje ze mną w łóżku, ale nie może zasnąć i tak z godzinę się kokosi, siada, kłądzie się, śpiewa, mruczy, kładzie się na mnie i tak w kółko, aż padnie koło 4-ej, za godzinę pobudka na mleko i spanie do 7-ej, znowu jakieś wariactwa krótkie i spanie do 8:30. No i niby długo śpimy, ale ja jakaś niedospana przez te zrywanie się i spanie. No ale co poradzę?
Muma ooo to przy trzydniówce są wymioty??? nawet nie wiedziałam....a Oli nie miał tego wcześniej, nie? Dobrze, że już mu lepiej, a te afty to od czego się robią? wcześniej to może od butelek...tak słyszałam, a teraz to pewnie od brania łapek do buzi, a łapki nie pierwszej czystości:-pTo stanęło na yarisce:tak:a to są 3 czy 5-cio drzwiówki, bo nie kojarzę...No to życzę szybiego i dobrego zakupu!!!! eeee to jak eM przeżył pierwszą wspólną jazdę i nie pobladł, to nie jest źle:tak:
Gochson kurna...to samo myślę co Muma...skoro aż tak się boisz tych zastrzyków, tyle nerwów Cię to kosztuje, to chyba mija się to z celem...:baffled:Ja bym pogadała z ginkiem, może jest jakaś inna opcja:confused: ojjjj co to się człowiek namęczy, żeby ujrzeć te II kreski...Wierzę, że Ci się uda!!! MUSI SIĘ UDAĆ!!!!
Emenems a Ty co tak znikasz??? potem wpadasz i nie wiadomo o co chodzi???!!!! co za "miski" czy "miśki"???? ja też nie kumam....:sorry2:

Piję sobie drinka truskawkowego, niby słaby 4% ale coś mnie zakręciło i nie wiem co miałam odpisać:sorry2:
Doczytam i zaraz wracam:tak:

lo luuudzie...nareszcie 3 sekundy wolne, ale juz mi sie oczyska kleja....

Muma yariski sa super i Katiuszka tak, sa i 3 drzwiowe i 5ci tez:tak:

Ani@k jakie miski?

Katiuszka hehehe dobry Julus, juz go widze, jak lata w te i z powrotem wsrod tych karuzel:-D tak cos w stylu Kevina...nie wiem czy pamietacie ta scene, gdzie sie ogolil i nalozyl wode toaletowa na twarz, a potem latal jak opetany:-D:-D

Muma no gratuluje pierwszych kilometrow za kolkiem...dzielny twoj eM, ze przetrwal bez komentow:tak::-D

No dobra dobranoc, bo oczy mi sie zamykaja calkiem

Hejka wieczorową porą,

katiuszka - no to się nieźle wyszalał Młody w wesołym miasteczku :-) Ja już czuję co to będzie u nas jak nad morze pojedziemy, tam i w tym domu co mieszkamy plac zabaw i dzieciarnia , no i w miasteczku pewnie atrakcje jakieś ;-)

Myślę, że Oli dostał te afty bo był osłabiony tym wirusem ale faktem jest , że pakuje łapy nonstop do buzi a ja przecież na dworzu np nie ganiam za nim cały czas.. No ale wychodzimy z tego ;-)

Yaris raczej 5 drzwiowa, eee może jeszcze Fiesta :-D Ja już nic nie piszę, jutro jedziemy do kolejnego komisu :cool:

Gatto - hehe, no kojarzę tą scenę z Kevina :-D Trudno nie kojarzyć, ,my już te filmy na pamięć znamy, nie ?

Ja też podziwiam mojego eMa za tą wczorajszą jazdę, no normalnie dumna jestem z niego :-p

Ani@k - my też chcemy zobaczyć te miski :-D

emenems - co u Ciebie ?? &&&&&&&&&&&&&&&&&

Do jutra !!!

Muma ale numer. Myślałam,ze 3dniowka to u maluszkow tylko. Ale to spoko. Dr mowila,ze to najlepsza z chorób dzieciowych. Gorączka do opanowania,nie pozostawia po sobie skutków przewlekłych,płuca są zdrowe itp.

Czytam wszystko i dziękuje za rady. Zastosuję się.
Opisalam cos Gatto ale mi z fona wcieło rano i juz zapomnialam co pisalam.

Ani@k no właśnie jakie miski?

reklama
Hahaha, Ani@k - Ty już wyjścia nie masz, z rana się meldujesz tutaj, względnie tam z fotami misek tudzież miśków :-D:-D:-D

Do góry