Ewa-Krystyna
Mamy lipcowe'08 30-tki , przyszłe mamusie
witajcie... dostalam wczoraj antybiotyk i niby zwolnienie,ale nie wykorzystam go zbytnio,bowiem jest nieplatne i mi troche pochrzani wysokosc stawki na macierzynskim... a lekarka popatrzyla na mnie jak na idiotke jak ja spytalam czy mam pracowac czy nie,bo pracuje z dziecmi 12-18 miesiecznymi... powiedziala mi,ze nie zarazam... ja podejrzewam,ze rzeczywiscie juz nie zarazam,tylko jak ja mam pracowac jakkolwiek gdy co chwile musze dmuchac nos po minucie lub wiecej na "dziurke".... poce sie przy byle wysilku i wygladam jak straszydlo... no ale nie zarazam.... niestety nie udalo mi sie wejsc do mojej rodzinnej.... a popracuje jeszcze do konca miesiaca tylko... na szczescie tylko po 4 dni w tygodniu,bo co drugi tydzien ide do gina a w tygodniu,w ktorym nie ide do gina ide na usg... troche mnie przerazaja usg co dwa tygodnie no ale jakos musza kontrolowac mala....
dzis rano wpadlam na geniallny pomysl i zrobilam sobie "naparowke" w lazience... na 5-10 minut puscilam tylko goraca wode do prysznica i pozwolilam leciec az zaparowalo,potem dodalam ciut zimnej i wlazlam pod prysznic - mowie wam od razu lepiej sie poczulam... nos mi sie troche przetkal wreszcie... wieczorem powtorze "operacje"
Kajdus-gratulacje synka! duzy chlopczyk z niego :-) jesli chodzi o termin to wedlug usg najbardziej miarodajny jest z usg z ok 8 tc,pozniej maluchy rosna w roznym tempie i nie mozna na tej podstawie zbytnio okreslac,a tak w ogole to i tak pojawia sie jak bedzie na nie czas :-)
Alek-super,ze samopoczucie ci dopisuje :-) mocno trzymam kciuki i sle fluidki:
#######################################
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
++++++++++++++++++++++++++++++++++
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Antilo-super wiesci! pierwsze usg sa tak wzruszajace,ale poczekaj jak bedzie widac wiecej
... ja ostatnio to nie moglam sie nadziwic,ze taki ktos jest w moim brzuchu!kreci glowa i ma raczki i nozki i paluszki -bylo je slicznie widac :-)... moja mala tez nie pozwalala sie mierzyc na usg 8tc i pozniej polowkowe musialam powtorzyc,bo techniczka za nic nie mogla jej "zlapac" na sekunde zeby zrobic odpowiednie pomiary ;-)... z boku jak patrzylam na techniczke jak sie "meczy" to wygladala jakby grala w gre komputerowa 
... w pewnym momencie az sobie westchnela i mnie przeprosila " ale plod ucieka mi spod glowicy".....
Sensi- oj z tych twoich "niepokoi" wyszedl calkiem przystojny maly kawaler :-)
Monik-super,ze poczulas juz pierwsze ruchy! niesamowite uczucie,ktore z czasem przybiera na sile i jest jeszcze lepsze :-)
Esch- zmus sie do odpoczynku!
Moniolek-jesli chodzi o sprzatanie to mam podobne podejscie,a juz ostatnio to w ogole konczy sie zwykle na dobrych checiach ;-)
... ale musze przyznac,ze juz mnie nachodzi uczucie "wicia gniazda" -nie wiem czy tak to sie po polsku mowi... najchetniej bym juz wszystko miala poprane ,poprasowane i gotowe na mala,a tu jeszcze prawie 10 tygodni zanim sie pojawi.... co do wozka,to X-landery maja bardzo dobre opinie na roznych forach... sama nigdy go na zywo nie widzialam,ale na zdjeciach wyglada slicznie... jaki kolor chcesz wybrac? jesli chodzi o przekladana raczke to chyba nie posiada,ale sprawdz to,bo moze w nowych modelach zmienili....
Onna-powiem ci,ze ja na poczatku nienawidzilam jezdzic samochodem,zmienilam zdanie dopiero jak "przesiadlam sie na automatycna skrzynie biegow" -standartowa minie przerasta i podziwiam jak ktos umie ja obslugiwac,ja sie poddalam i nawet nie bede juz probowac... i tez na poczatku balam sie duzych samochodow,ale teraz nie zamienilabym duzego na maly za nic... sa duzo bezpieczniejsze i "lepiej widac"....
mam nadzieje,ze mi posta nie zje....
reszte 30-tek pozdrawiam!
dzis rano wpadlam na geniallny pomysl i zrobilam sobie "naparowke" w lazience... na 5-10 minut puscilam tylko goraca wode do prysznica i pozwolilam leciec az zaparowalo,potem dodalam ciut zimnej i wlazlam pod prysznic - mowie wam od razu lepiej sie poczulam... nos mi sie troche przetkal wreszcie... wieczorem powtorze "operacje"

Kajdus-gratulacje synka! duzy chlopczyk z niego :-) jesli chodzi o termin to wedlug usg najbardziej miarodajny jest z usg z ok 8 tc,pozniej maluchy rosna w roznym tempie i nie mozna na tej podstawie zbytnio okreslac,a tak w ogole to i tak pojawia sie jak bedzie na nie czas :-)
Alek-super,ze samopoczucie ci dopisuje :-) mocno trzymam kciuki i sle fluidki:
#######################################
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
++++++++++++++++++++++++++++++++++
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Antilo-super wiesci! pierwsze usg sa tak wzruszajace,ale poczekaj jak bedzie widac wiecej
... ja ostatnio to nie moglam sie nadziwic,ze taki ktos jest w moim brzuchu!kreci glowa i ma raczki i nozki i paluszki -bylo je slicznie widac :-)... moja mala tez nie pozwalala sie mierzyc na usg 8tc i pozniej polowkowe musialam powtorzyc,bo techniczka za nic nie mogla jej "zlapac" na sekunde zeby zrobic odpowiednie pomiary ;-)... z boku jak patrzylam na techniczke jak sie "meczy" to wygladala jakby grala w gre komputerowa 
... w pewnym momencie az sobie westchnela i mnie przeprosila " ale plod ucieka mi spod glowicy".....Sensi- oj z tych twoich "niepokoi" wyszedl calkiem przystojny maly kawaler :-)
Monik-super,ze poczulas juz pierwsze ruchy! niesamowite uczucie,ktore z czasem przybiera na sile i jest jeszcze lepsze :-)
Esch- zmus sie do odpoczynku!
Moniolek-jesli chodzi o sprzatanie to mam podobne podejscie,a juz ostatnio to w ogole konczy sie zwykle na dobrych checiach ;-)
... ale musze przyznac,ze juz mnie nachodzi uczucie "wicia gniazda" -nie wiem czy tak to sie po polsku mowi... najchetniej bym juz wszystko miala poprane ,poprasowane i gotowe na mala,a tu jeszcze prawie 10 tygodni zanim sie pojawi.... co do wozka,to X-landery maja bardzo dobre opinie na roznych forach... sama nigdy go na zywo nie widzialam,ale na zdjeciach wyglada slicznie... jaki kolor chcesz wybrac? jesli chodzi o przekladana raczke to chyba nie posiada,ale sprawdz to,bo moze w nowych modelach zmienili....Onna-powiem ci,ze ja na poczatku nienawidzilam jezdzic samochodem,zmienilam zdanie dopiero jak "przesiadlam sie na automatycna skrzynie biegow" -standartowa minie przerasta i podziwiam jak ktos umie ja obslugiwac,ja sie poddalam i nawet nie bede juz probowac... i tez na poczatku balam sie duzych samochodow,ale teraz nie zamienilabym duzego na maly za nic... sa duzo bezpieczniejsze i "lepiej widac"....
mam nadzieje,ze mi posta nie zje....
reszte 30-tek pozdrawiam!
Myślę, że należy Ci się solidny wypoczynek.Z drugiej strony rozumiem, że każdy grosz/cent się liczy:-)Wizytę u diabetologa masz w ten czwartek?
Super:-)