reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Kajduś mozesz dicoflor 30 ot tak ;-) (ten nie jest na mleku krowim- bakterie)
My też dajemy od czasu do czasu a wcześniej dawałam codziennie.
Odstaw nabiał..mleko przede wszystkim możesz czasem serek homo czy jogurcik no chyba ze u Filpka stwierdza skaze ..
Oj i wiem o czym piszesz...non stop cycek...też tak miałąm..ale warto uwierz...dasz rade!!! Wiesz o tym ze moja wisiałą i wisiała..co chwila ostre diety miałam ale nie poddawałam si ei nie poddam..i chce karmic jak najdłuzej...ps. teraz czasem sie jej proszę by pocycała dłuzej bo moje piersi nauczyły się dużo produkowac ;-)

reklama
dziewczyny, dziękuję, że o mnie pamiętałyście. wrócillam ze szpitala dzis pprzed poludniem. Ogólnie czuję się dobrze, tylko zmęczona wszystkimi przeżyciami i niewyspana. Wcczoraj po zabiegu nie spalam wogóle, potem na sali oglądalyśmy film do 23 a potem do drugiej jedna dziewczynaa się męczyła na sali, bo jej się poród zaczynal. Dopiero jak ją przenieśli na porodówkę i posprzątali jej łóżko i szaafkę to zasnęłam,ale rano pobudka... W sumie poronienie zaczęło się wszpitalu, tak że trochę mnie jeszcze pobolalo, ale juz jest dobrze. Trzymam sie i bede walczyc choc na pewno jeszcze swoje wypłaczę. jeszcze raz dzięki za wsparcie.

kajda, ja mysle, ze najbardziej Wam pomoże taa wizyta u lekarza zzz połączonymi specjalizacjami. Możesz g ozapytać o taki produkt - Laboratorium Kosmetyczne Dr Irena Eris - Pharmaceris.
JA kupiłam ten balsam dla siebie bo mamstrasznie sucze plecki i czasemj mi wyskakują zmiiiany atopowe,a nie chcialam maści sterydowych sstosować.Niestety nie używalam go regularni więc nie mogę powiedzieć czy jest skuteczny. A wogóle śliczny ten Twój Filipek. O innych zdjęciach wtyypowiem się później bo już mogę Was zobaczyć :) z cczego sie baaardzo ciesze.

To my już po wizycie:-) Wszystko ok, Maluch rośnie, no i chyba będzie chłopak:tak::-) Co prawda dr cuda robił, żeby go podejrzeć, bo Maluch bokiem leżał i bawił się nóżkami, ale w końcu wypatrzył siusiaka:-D w każdym razie 14 października mamy USG połówkowe, więc może uda się go obejrzeć dokładniej:-D Najważniejsze, że wszystko dobrze:happy: Jedynie u mnie zaczyna się jakiś stan zapalny:baffled: dostałam antybiotyk w globulkach, więc może uda się rozgonić to świństwo:baffled:
Onna to dobrze, że jesteś już w domku, wypoczywaj, wyśpij się i pamiętaj, że my tu jesteśmy, ściskam Cię mocno!
Kajduś to super, że z bioderkami ok:-) oby tylko ta alergia przeszła szybko, bo i Ty się wymęczysz:-(
Majeczko02 uściski dla Monik:-) jeszcze trochę i będzie tulić Maję:happy: Dzielna Kobitka:tak:
Vonko wyobrażam sobie, jak Cię to rzyganie musi wymęczyć:no: ale już bliżej, niż dalej;-)

miłego wieczorku:-)

witam:-)
Kajdus-a czy to aby na pewno uczulenie a nie tradzik niemowlecy? moja Adrianna miala krostki w pierwszych tygodniach i lekarz powiedzial,ze to wlasnie tradzik niemowlecy i sam "przejdzie",no i "przeszedl" :-) rowniez jesli chodzi o "wiszenie" na piersi,to u nas mowia,ze jak dziecko ma skoki wzrostowe,ktore przypadaja na 3 dzien,3 tydzien,3,6 i 9 miesiac to wtedy moze wisiec na piersi nawet i godzinami i wszystko jest ok :tak:,nie daj sie skusic na mleko modyfikowane jesli ci zalezy na karmieniu piersia,bo jest ono twojemu maluchowi nie potrzebne -to modyfikowane... pompuj i dawaj w butli,to bedziesz wiedziec ile maly zjada...poza tym pamietaj ( i wiem jakie to jest meczace,bo sama to mam) ,ze dla maluch piers to nie tylko jedzenie czy picie,ale rowniez "smoczek" i bliskosc matki ... i jeszcze jedno jak maly sie kreci i ciagnie ci sutka we wszystkie strony i jeszcze do tego wydaje dzwiek typu"eheh" to najprawdopodobniej potrzebuje odbic -ciekawostka wyczytana na kanadyjskim forum- i wtedy rowniez warto zmienic piers; i jeszcze doczytalam,ze czasami maluch ssie dlugo jedna piers,bo czeka na kolejny naplyw wodnistego pierwszego mleka i dlatego warto po 15 minutach karmienia jedna piersia zmienic na druga- ja tego nie wiedzialam i meczylam sie ponad miesiac a od kiedy o tym przeczytalam i zaczelam stosowac to jest duzo latwiej :-) i w naszym przypadku te info sie sprawdzaja :-) moja Adrianna dostala tylko raz jeszcze w szpitalu po 24 godzinach po porodzie miesznke,a pozniej juz w domu od razu kupilam sobie pompe do sciagania mleka i jak tylko mialam zbyt podraznione brodawki ( szczegolnie prawa) to mala dostawala przynajmniej 1 butle mojego mleka dziennie,a z piersi nadal pila bez problemow... jednak zaleca sie nie podawac butli lub smoczka przed 4-6 tygodniem zycia jesli chce sie karmic piersia,jednak jesli nie podasz butli wlasnie w tym czasie jest ryzyko,ze twoje dziecko nie bedzie chcialo potem w ogole butli i bedzie ci ciezko w momencie powrotu do pracy lub jak bedziesz musiala zostawic malego z kims... alez sie rozpisalam...
Onna-bardzo ci wspolczuje,ale jednoczesnie trzymam kciuki za szybki powrot do siebie i szczesliwe kolejne zafasolkowanie :-),na pewno bedzie dobrze :-)
Alek-super wiesci:-)
Monik-czekam cierpliwie na polowe pazdziernika :-)
Vonko-zawsze mozna liczyc,ze nastepnym razem bedzie lepiej ;-):-) i nie pisz mi nic o wieku - Joe mama miala 42 lata jak urodzila mu siostre,a i jego przyjacila zona pierwsze w wieku 39 i rok pozniej kolejny maluch,tzw. wpadka :tak::-)
Antilko-czemu nie wezmiesz sobie cieplej kapieli na rozgrzanie? ja bralam bardzo gorace prysznice,bo tylko takie lubie ...
Esch-nie pracuj az tyle! wez kilka dni wolnego i z mezem zaszalejcie i nie bede miala za zle odlozenie odwiedzin na za rok ;-):-) ... rzeczywiscie z Calgar do Toronto to spory kawalek,ale moze sie skusisz na Niagare to wtedy bedzie akutrat po drodze :tak::-)
Vinniki-u nas lekarze nie zalecaja zadynch diet matka karmiacym... zalecaja jesc normalnie acz zdrowo i dopiero eliminowac powoli jesli zaczna sie jakies problemy...
Sensi-pokaz nam Kube :-)

a u nas nic nowego po szczepieniach... Adrianna rosnie i stwierdzam,ze juz ja rozpuscilam i moj maly klocek najchetniej by siedzial na mamy raczkach,a usypiala z piersia w ustach,za to jak juz usnie wieczorem to nie da jej sie dobudzic i nawet je na polspiaco i daje nam sie porzadnie wyspac,oby tylko jej sie to nie zmienilo;-):tak::-D:-D

Witajcie kobitki!

Ta pogoda mnie oslabia. Mialam dzis isc na tour de Pologne ale leje i jakos za 12zl/h na reke nie usmiecha mi sie stac przez 6 godzin.... ale moze jako kibic pojde zobaczyc bo na wyscigu kolarskim jeszcze nie bylam :-(

Antila jesli chodzi o sezon grzewczy to z tego co slyszalam mpec juz rozpoczal.... wiec zadzwon do spoldzielni i zapytaj czemu jeszcze nie grzeja!!!!
A jak ciasteczka???:-)

Aleczku ja wiedzialam ze z Twoim skarbem wszystko w porzadku!!!:tak:

Vonko teraz w pracy mam z......b taki ze nieraz nie mam czasu wypic kawy ani do wc isc.... no masakra... ale mam nadzieje ze jak sie skonczy jubileusz to bedzie luzniej....:-(

Majeczko usciskaj Monik ode mnie!!!!

Kajda super ze bioderka w porzadku!

Onna daj znac na PW jak z dostepem?? Widzisz ten watek?? No i trzymaja sie!

Ewa jasne ze Niagare chcialabym zobaczyc... no coz - najpierw Wojtek musi wyleciec do tej Kanady.... a jak juz tam bedzie, to mnie wiele nie trzeba zebym do Niego poleciala (i moja tesciowa chce ze mna tam leciec, bo sama powiedziala ze nie poleci - nie zna jezyka i sie boi).
A z moja praca - to teraz akurat do listopada mamy goracy okres: obchodzimy 60-lecie istnienia... i trzeba ten jubileusz jakos zorganizowac... wlasnie siedze nad zbieraniem materialow do wydawnctwa jubileuszowego....

Dzień dobry:-)
Esch moja mama wczoraj dzwoniła do energetyki podobno na mojej ulicy mają zacząć grzać najpóźniej dzisiaj wieczorem. Pożyjemy, zobaczymy:happy:
Ewuniu ja zawsze uwielbiałam gorące kąpiele, ale teraz boję się, że mogłabym ugotować Anię.
Cenne informacje odnośnie karmienia piersią mam nadzieję, ze wszystko zapamiętam:-)
Powoli zmykam, bo umówiłam się dziś z przyjaciółką na ploty.
Miłego dnia:-)

no i jak dziewczyny? Ciepło już macie? U nas grzeją od dawna, tylko nowe kaloryfery coś jeszcze niedoregulowane. Mąż mial wezwać gości z LPECu ale jak bylam w szpitalu to nie miał głowy....
Esch, wszystko działa jak najbardziej i niedługo Was zamęćczę przedstawianiem się...
a wogóle to dziś mam kiepski dzień, ta pogoda dodatkowo mnie dołuje, jeszcze chyba małż mi sprzedal jakieś przeziebienie. Teściowie przyjechali nas odwiedzić a ja sie poryczałam z tej mojej bezsilności (próbowalam szybko posprzątać kuchnię ale sie zmeczylam i nie dalam rady :( Potem się tak głupio czułam.....

reklama
witajcie:-)
Onna daj sobie spokój ze sprzątaniem na razie, odpoczywaj, rób jak najprzyjemniejsze dla siebie rzeczy:tak:
Antilko noo..nareszcie masz ciepło:-) to teraz tylko dobra książka, albo fajny film i można siedzieć w domku:tak:
Esch nie zmarzłaś na wyścigu:confused: żebyś się nie przeziębiła:baffled:
Ewuś fajnie masz, że możecie pospać, no ja mam nadzieję, że nasze Dziecię będzie śpiochem po mamie:-D

My zaraz idziemy do naszej osiedlowej knajpki na karaoke:-D

miłego wieczorku:-)

Do góry