reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

acha...............jeszcze co do tych ziółek......:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:jak np.w paczuszcze mam 20 torebeczek to wszystkie je rozbrajam i wsypuje do naczynia,tak?:zawstydzona/y:i tak z kazdym jednym...?

reklama
Kasica ja ziółek jeszcze nie miałam, ale wydaje mi się że one nie będa pakowane tak jak herbata w jednorazowych torebeczkach.. one raczej będą (kazdy rodzaj) osobno.. i jak np. w jednej torebeczce będziesz miała nagietka to on nie będzie w postaci torebeczek.. tylko jako suche zioło..
no i nie wiem czy w aptece znajdziesz "te" ziółka.. raczej w sklepach zielarskich albo w necie..

Dziewczyny wy chyba z netu ziółka miałyście, co???

kasica no rozwalasz mnie :-D:-D:-D
Ziółka kupuje sie w paczce. Kazde ziółko w osobnej, jednej paczce. Paczka w środku nie ma innych paczek/saszetek/torebeczek ... Paczka w środku zawiera jeden rodzaj ziółka, luzem/sypkiego/niepakowanego dodatkowo.
Jak taka paczke otworzysz i wysypiesz zawartość, to to,co Ci sie wysypie to będzie ziółko w stanie wolnym, sypkim, nieskrępowanym żadną saszetką czy torebeczką.

Jak do jednego, wielkiego gara/michy wysypiesz zawartość wszystkich paczek (każda paczka zawierać ma INNE ziółko), to otrzymasz mieszanke ziół, wszystkie w stanie sypkim, luzem.
No i to mieszasz.
Ale NIE ZALEWASZ WRZATKIEM!!!
Takie suche masz sobie przechowywać.
:confused:
Ziółka w sklepie zielarskim kup. W aptece chyba nie bedzie wszystkich....

a termometr kup sobie zwykły, nie elektroniczny. Myśle, ze taki Ci sie bardziej przyda.

Ostatnia edycja:
Witam
Widzę że temat wokół ziółek się toczy.

Ja tylko zamelduję, ze na razie nie mam czasu czytać a o ziółkach z chęcią bym poklikała ale szczyt sezonu owocowego się zaczął więc zbiory i przetwory:-p

Przy czasie ja wskoczę i zapytam się o ziółka.
Miłych i owocnych pogawędek.
Pa

kok.o ,Ani@k dziękuję....za cierpliwość:)to bede miałą problem,bo w najbliższym miasteczku zielarskiego sklepu nie ma:-:)-:)-(moze przez nata zamówie...
Hej Kasica. Te mieszanke nr.3 o.Sroki znajdziesz na allegro.Ja sama sobie skomponowalam mieszanke. Tylko, ze czasem te paczuszki maja wiecej gram, niz np.20g, wiec jakosc to trzeba ladnie podzielic. Kup najlepiej w zielarskim lub online, bo w aptece raczej nie bedzie. Nie wiem, czy gotowa mieszanke kupowac w necie, bo nie zawsze to jest wiadomego pochodzenia.

acha...............jeszcze co do tych ziółek......:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:jak np.w paczuszcze mam 20 torebeczek to wszystkie je rozbrajam i wsypuje do naczynia,tak?:zawstydzona/y:i tak z kazdym jednym...?

ja kupiłam ziółka i nie są w torebeczkach pakowane tylko mają postać sypką

Dzień dobry babeczki

ja się pryzywituję i spadam ...........a tak na marginesie to mamy z eMem "ciche dni" - pierwszy raz po 10 latach ....Jak tak dalej będzie to będę musiała skok w bok robić po glucie :angry: ... to to się na dłuższy cichacz zapowiada ....
Miłego dnia babeczki :)

reklama
no, ja nie ryzykowałabym. na allegro łatwo mozna sie naciąć, nie wiadomo co tam w tej mieszance bedzie.
najlepiej samemu sobie ja skomponowac.
kasica jesli zielarskiego w realu nie masz, to na necie znajdziesz na pewno.:tak:

Do góry