reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

jestem przekonana że lekarka zwiększy Ci dawkę bromka.. będzie dobrze:tak:

a ja oprócz napierniczania czerepu czuję od samego ranna moją tarczycę.. albo moje nerwy ostatnie wychodzą.. albo nie wiem co..:zawstydzona/y: czuję jak by mi się wszystko wokół gardła ruszało.. strasznie niemiłe uczucie..:zawstydzona/y:

Caterina czyli nr 3 o. Sroki???? super są (Muma :*********)

reklama
Zadzwoniłam do dr.powiedziałam jej co i jak ,no i kazała zwiększyc dawke do 1 tabletki dziennie na noc.Za miesiąć mam zrobic wynik.Pytam,czemu tak sie dzieje,ostatnio była ładna ta prolaktyna i wogóle...a dr.mi powiedziała,ze to taki "czuły"hormon,byle stres a on wzrasta!!i powiedział mi,ze ja na maxa zestresowana jestem.......i to tez widac na wyniku....

Ani@k tak 3 piję. Wczoraj byłam bardzo zdziwiona, poszłam do zielarskiego ,dałam karteczkę ze składem i pani wszystko miała:szok:
A ja durna myslałam że jakies problemy będą:-p

Kasica ja myślę ze moje problemy z prl to tez stres i wczesniejsze łykanie antyków.
A że taką mam pracę a nie inną to stresu nie jestem w stanie wyeliminować:crazy:

Dziewczynki, może ja nieświadoma jakichś nowości rynkowych, ale karmi samo w sobie nie jest piwem bezalkoholowym, bo alkohol zawiera, wprawdzie niewielkie ilości, ale zawsze. chyba, że coś się zmieniło - oświećcie mnie!
my już po spacerze, Cud przechodzi dziś samego siebie, aż się pobeczałam z bezsilności

u nas dzis słonko daje czadu od rańca samego:-)upał,ze hej!!!!!!!!!!!!!!!!!!ale nie narzekam,nawet w pracy jakos to wytrzymam!!byle tylko ciepło na urlop było!!!Jeszcze 2 dni i wolne!!!W KOŃCU!!!!!!w niedziele z rana do Karpacza jedziemy zostajemy do czawrtku wieczorem:-)dłuzej nie dało rady,bo Adam w pn.do pracy idzie,on ma tylko tydzien wolnego...ja 2,5:):):):) kurcze,ciesze się na ten wyjazd,zawsze to jakas odskocznia od szarej ,zwykłej rzeczywistości!!!!alex_ to chyba taki "wiek"ze dzieci broja najbardziej...pamiętam jak moja siostrzenica tez tak dawała w kość mojej siostrze,ze ona z nerwów i bezsilności tez płakała,ale to juz historia...wiec i u Ciebie tez tak bedzie,a dziecko,jak dziecko..pobroic tez musi;-);-)Caterina,na necie tez naczytałam się o prolaktynie itd.i piszą,ze podywzszona jest przes sytuacje stresowe,przez nerwy.......wiec co???!!bierzemy sie "za nią"????;-)

cześć dziewczyny ja na chwilkę już jestem w domku
Ani@k :****

alex_ karmi chyba z 1% alk jest Gatto to ja pisałam o karmi ale są jakieś bezalkoholowe trunki więc się pije jak oranżadę ,ja sama nie preferuje bez procentów ale zdarza się wypić przy jakiejś imprezie karmi jak prowadzę ,nawet kiedyś mi powiedział kolo od jazdy jak się uczyłam na prawko ,że karmi nie zaszkodzi :rofl2::tak:
Caterina ja w zielarskim jak idę to tam jest taki P.magik i on jak mi coś sprzedaje to wie wszystko jak działa jakaś maść na co po co itd :-)i o ziółka się jak pytałam ostatnio to też wszystkie miał:szok::rofl2:
kasica nerwy na wodzy troszkę potrzymaj a wróci do normy wszystko :tak:
kok.o no widzisz nie ma co się też stresować ,że nie czujesz ruchów jak zacznie nie długo kopać i między żeberka wkładać swoje stópki albo nerki mamie odbijać to wtedy będziesz kląć hehe;-);-);-)

hmmm a ja dzisiaj chyba pulpeciki zrobię w sosie serowym i do tego ziemniaczki ,nie wiem jaką surówkę zapodać tylko do tego ale może do pulpetów serowych to fasolka szparagowa będzie pasować??

ja już po śniadanku:tak: najedzona, napojona i wreszcie czuję, że żyje:-D leżę sobie na kanapie, oglądam Rodzinkę.pl:-) Uwielbiam tego najmołodszego brzdąca Kacpra:-D młody wymiata:-D:tak:
ani@k Kochana najserdeczniejsze życzenia imieninowe!!!! przede wszystki dużo zdrówka, miłości, samych radosnych i szczęśliwych dni!!!! mało trosk i zmartwień i żeby wszystkie sprawy, którymi się stresujesz- zakończyły się pozytywnie!!! Buziaczki!!!!

kasica ja się nie bardzo znam na tych hormonach, ale też czytałam o tym, że prolaktyna jest to bardzo czuły hormon i reaguje na wszelkie stresy, nerwy itp. A u Ciebie ....sama wiesz jak było...nerwów tyle, że dla kilku osób by wystarczyło. Ja wiem, że łatwo się mówi "nie denerwuj się, wyluzuj"....patrz na mnie dwa dni temu:sorry2: ale niestety, trzeba sobie to uświadomic, że nerwami pogarszamy tylko sytuację. Staraj sie dużo rozmawiac z Adamem, mówić mu o swoich problemach, obawach itp., to jest ważne, ale nie sprowadzaj wszystkiego do staranek i do tego czego się nie udaje....Ja wiem jak to działa na faceta, bo sama to niestety przerabiałam. Wydawało mi się, że to tylko ja to przeżywam, ja się przejmuję...a tym czasem o tez się przejmował, tylko, że reagował inaczej niż ja. Tez były kłótnie, że ja nie umiem wyluzować, że może te problemy z zajśćiem, to wina mojego stresu i takiego parcia na ciążę...wtedy się wściekałam na niego, bo wydawało mi się, jak mam się nie stresowac i odpuścić sobie??? ale jednak miał rację, nie tylko on z resztą...podleczyłam się troszkę, popiłam ziółek, winka na endo....odpuściłam jeden miesiąc i proszę!!!! Ja z natury jestem nerwus, wszystkim się dookoło przejmuję, zamartwiam, ale powoli uświadamiam sobie, że nie zbawię całego świata i po prostu na niektóre rzeczy nie mam wpływu, a nerwami to tylko sobie szkodzę...wiadomo, czasem się nie udaje...hmmm nawet często....ale przyjamniej zdaję sobie z tego sprawę i próbuje z tym walczyć. Wierzę, ze i Tobie się uda!!!!!

Hejka,

Ani@k

images

SPEŁNIENIA MARZEŃ !!!!! I ZDROWIA DLA CIEBIE I NAJBLIŻSZYCH :):):):) BUZIACZKI:tak:
Dziś imieniny mają też moja Mama... i teściowa :-p

katiuszka -
dobrze, że już dobrze, ale wiedziałam, że tak będzie:tak:

Ja odpadam dziewczyny przy tej pogodzie, nie mogę spać, łapy mi puchną, nie mam siły na nic.
Wczoraj wieczorem jak znajoma przyjechała to było fajnie chłodno, nawet siedziałyśmy sobie na tarasie a dziś znowu duchota i chyba będzie burzysko:baffled:
Co do piwka bezalkoholowego to przerobiłam ten temat i zupełnie 0% jest Bavaria (kilka rodzajów). Pozostałe, w tym Karmi, mają ok. 0.5% alkoholu - pewnie, że niedużo ale zawsze to alkohol.
Miłego dnia Dziewczynki:-)

Hejka,

Ani@k

images

SPEŁNIENIA MARZEŃ !!!!! I ZDROWIA DLA CIEBIE I NAJBLIŻSZYCH :):):):) BUZIACZKI:tak:
Dziś imieniny mają też moja Mama... i teściowa :-p

katiuszka -
dobrze, że już dobrze, ale wiedziałam, że tak będzie:tak:

Ja odpadam dziewczyny przy tej pogodzie, nie mogę spać, łapy mi puchną, nie mam siły na nic.
Wczoraj wieczorem jak znajoma przyjechała to było fajnie chłodno, nawet siedziałyśmy sobie na tarasie a dziś znowu duchota i chyba będzie burzysko:baffled:
Co do piwka bezalkoholowego to przerobiłam ten temat i zupełnie 0% jest Bavaria (kilka rodzajów). Pozostałe, w tym Karmi, mają ok. 0.5% alkoholu - pewnie, że niedużo ale zawsze to alkohol.
Miłego dnia Dziewczynki:-)

no to jednak dobrze myślałam, a już mi do głowy przyszło, że na kształt bavarii i karmi wypuścili

Ani@k - u mnie w "regionie" nie obchodzi się imienin, ale każdy powód do świętowania dobry. Więc życzę Ci Kochana marzeń spełnianych krok po kroku. i uściski przesyłam

reklama
Do góry