reklama
kok.o
Fanka BB :)
elooooooo
witam z białego dolnego:-)
ja juz po sniadanku , zaraz sobie kawusie lurke zrobie i zasiadam z nią na chwile przed tv
a co! trza wykorzystac wolne;-)
Ani@k rany boskie, biedna dziewczyna!:-( teraz wszystkie noworodki przechodza od razu po urodzeniu badania przesiewowe m.in. na (chyba)niedoczynnosc tarczycy. A jak matka ma problemy z tarczyca to te badania powtarzane są. Nie wiem czy takie badania wykrylyby to na co dziewczynka chorowała..
A jeszcze ostatnio ta historia z małym Bolkiem, co go lekarze do szpitala nie przyjeli i zmarł na białaczke... masakra:-( No jak sobie czlowiek sam badan nie zrobi (czy dziecku) i nie zacznie drążyć co moze mu byc, to tragedia gotowa:-(
witam z białego dolnego:-)
ja juz po sniadanku , zaraz sobie kawusie lurke zrobie i zasiadam z nią na chwile przed tv

Ani@k rany boskie, biedna dziewczyna!:-( teraz wszystkie noworodki przechodza od razu po urodzeniu badania przesiewowe m.in. na (chyba)niedoczynnosc tarczycy. A jak matka ma problemy z tarczyca to te badania powtarzane są. Nie wiem czy takie badania wykrylyby to na co dziewczynka chorowała..
A jeszcze ostatnio ta historia z małym Bolkiem, co go lekarze do szpitala nie przyjeli i zmarł na białaczke... masakra:-( No jak sobie czlowiek sam badan nie zrobi (czy dziecku) i nie zacznie drążyć co moze mu byc, to tragedia gotowa:-(
Ani@k
noo w niektórych miejscach w Polsce opieka medyczna to prawdziwa masakra!!! czasami jak oglądam wiadomosci to aż się za głowę łapię! a sprawa z małym Bolkiem - czytałam w jakimś brukowcu ze lekarze nie mają sobie nic do zarzucenia.. ale dziecko nie zyje.. ehh
ostatnio w mojej miejscowości doszło do tego, że 18-letni chłopak popelnił samobujstwo bo okazało się (tak mniemam) że nie jest ojcem dziecka które urodziła jego dziewczyna
mam wrazenie ze koniec świata zbliża się nieuchronnie..:-(
a jeszcze z absurdów szpitalnych.. ostatnio mój wujek miał tak poważny ból nie do wytrzymania i trafił do szpitala.. przebadano go i na wypisie podali ze 'bark przesłanek do dalszego hospitalizowania - kontrola u lekarza rodzinnego'
a że ból nie ustępował wujek poszedł do rodzinnego, rodzinny dał mu skierowanie do innego szpitala gdzie spędził prawie miesiąc, okazało się że ma coś tam z prostatą i chyba z tydzień miał podawany antybiotyk przez kroplówkę, i ja się pytam.. gdzie trafić aby przezyc???
ostatnio w mojej miejscowości doszło do tego, że 18-letni chłopak popelnił samobujstwo bo okazało się (tak mniemam) że nie jest ojcem dziecka które urodziła jego dziewczyna

mam wrazenie ze koniec świata zbliża się nieuchronnie..:-(
a jeszcze z absurdów szpitalnych.. ostatnio mój wujek miał tak poważny ból nie do wytrzymania i trafił do szpitala.. przebadano go i na wypisie podali ze 'bark przesłanek do dalszego hospitalizowania - kontrola u lekarza rodzinnego'
a że ból nie ustępował wujek poszedł do rodzinnego, rodzinny dał mu skierowanie do innego szpitala gdzie spędził prawie miesiąc, okazało się że ma coś tam z prostatą i chyba z tydzień miał podawany antybiotyk przez kroplówkę, i ja się pytam.. gdzie trafić aby przezyc???
Ostatnia edycja:
Aleksis1
Czesc Dziewczynki.
Zawiozlam mego do pracy i bach do lozka, wstalam przed 11ta.Wstyd normlnie.
Pogoda taka, ze tylko spac albo sie ululac % .
Wczoraj i w sobote caly dzien bolalo mnie w pachwinach, dzis zero boli wiec troche sie niepokoje, pewnie niepotrzebnie.
czasem cos tam pokluje, ale (.)(.) ciezkie i bolesne. Musze spac w koszulce podtrzymujacej, bo jak je wypuszcze na wybieg, to lo matko
Mialyscie tez tak, ze nie codziennie Was bolalo podbrzusze? Moze mialam wczesniej sie umowic na te wizyte, a tak to bedzie juz 6tc+3? Co o tym Mamuski przyszle sadzicie?
U nas cieplo, snieg stopnial, wiec sie ciesze, bo mozna normalnie sie poruszac na jezdni a Niemcy jezdza jak spadnie troche sniegu jakby ich pogielo, max 20kmh. Mozna sie zalamac.
Dzis do pracy, jestem ciekawa, czy szefowa do mnie podejdzie co sie nie odezwala...
Zuzanka ja musialam badac co miesiac, i naprawde po miesiacu po dawce 50 parametry spadly ladnie, o ponad 1, potem coraz niszej, do nie pamietam ile, bo po 3 miesiacach trzeba bylo podniesc dawke do 75, poniewaz zaczely mi wypadac wlosy i mialam since pod oczami.Od stycznia biore 100, w listopadzie TSH mial 0,91 i normalny poziom cial anty,wiec widzisz ze sie uda wszytko unormowac!!!
Ja bym proponowala jednak badac co miesiac w Twoim przypadku. Wtedy jezdzilam do endokrynologa i specjalisty od wspomaganego rozrodu, wiec chyba wiedzial, co nalezy robic.
Moze porozmawiaj z lekarzem i poczekaj jeszcze 2 tygodnie, potem mu posciemniaj, ze sie nie wysypiasz, ze nie jest tak super ok, ze nie jestes pewna czy wszystko ok i ze chcialabys zrobic badanie TSH, FT3 itd.
Milego dnia!!!
Zawiozlam mego do pracy i bach do lozka, wstalam przed 11ta.Wstyd normlnie.
Pogoda taka, ze tylko spac albo sie ululac % .
Wczoraj i w sobote caly dzien bolalo mnie w pachwinach, dzis zero boli wiec troche sie niepokoje, pewnie niepotrzebnie.
czasem cos tam pokluje, ale (.)(.) ciezkie i bolesne. Musze spac w koszulce podtrzymujacej, bo jak je wypuszcze na wybieg, to lo matko

Mialyscie tez tak, ze nie codziennie Was bolalo podbrzusze? Moze mialam wczesniej sie umowic na te wizyte, a tak to bedzie juz 6tc+3? Co o tym Mamuski przyszle sadzicie?
U nas cieplo, snieg stopnial, wiec sie ciesze, bo mozna normalnie sie poruszac na jezdni a Niemcy jezdza jak spadnie troche sniegu jakby ich pogielo, max 20kmh. Mozna sie zalamac.
Dzis do pracy, jestem ciekawa, czy szefowa do mnie podejdzie co sie nie odezwala...
Zuzanka ja musialam badac co miesiac, i naprawde po miesiacu po dawce 50 parametry spadly ladnie, o ponad 1, potem coraz niszej, do nie pamietam ile, bo po 3 miesiacach trzeba bylo podniesc dawke do 75, poniewaz zaczely mi wypadac wlosy i mialam since pod oczami.Od stycznia biore 100, w listopadzie TSH mial 0,91 i normalny poziom cial anty,wiec widzisz ze sie uda wszytko unormowac!!!
Ja bym proponowala jednak badac co miesiac w Twoim przypadku. Wtedy jezdzilam do endokrynologa i specjalisty od wspomaganego rozrodu, wiec chyba wiedzial, co nalezy robic.
Moze porozmawiaj z lekarzem i poczekaj jeszcze 2 tygodnie, potem mu posciemniaj, ze sie nie wysypiasz, ze nie jest tak super ok, ze nie jestes pewna czy wszystko ok i ze chcialabys zrobic badanie TSH, FT3 itd.
Milego dnia!!!
Ani@k
Aleksis tego mi brakowało!!!! nawet nie wiesz jak brakowało mi takich opisów dolegliwości
Katiuszka kiedyś napisała że na poczatku często miaa takie bóle! według mnie to normalne, przecież macica Ci się powiększa! a kiedy masz w końcu tą wizytę???
no i wyszukaj sobie jakiś wypasiony suwaczek!!!

no i wyszukaj sobie jakiś wypasiony suwaczek!!!

Aleksis1
Aleksis tego mi brakowało!!!! nawet nie wiesz jak brakowało mi takich opisów dolegliwościKatiuszka kiedyś napisała że na poczatku często miaa takie bóle! według mnie to normalne, przecież macica Ci się powiększa! a kiedy masz w końcu tą wizytę???
no i wyszukaj sobie jakiś wypasiony suwaczek!!!![]()
Czesc Aniu:-)
Wizyte mam 21 grudnia, na suwaczek poczekamy jeszcze, bo chcialabym otrzymac potwierdzenie na badaniu USG ze wszystko
jest dobrze,ze jest wlasciwy zarodek na wlasciwym miejscu, ze go widac.Wtedy wrzuce Wam fotke i wstawie suwaczek, ok?
mdlosci nie mam, teraz mniej odczuwam tych dziwnych boli jak na @.Przyznam sie, ze jeszcze schiza mi zostala-przy siku to patrze czy @ przyszla
Bo ja jeszcze nie uwierzylam tak do konca...Potrzebuje zobaczenia fasolki na obrazie USG i chyba wtedy juz uwierze
kok.o
hehe jak najbardziej normalny objaw schizowaniamdlosci nie mam, teraz mniej odczuwam tych dziwnych boli jak na @.Przyznam sie, ze jeszcze schiza mi zostala-przy siku to patrze czy @ przyszla
Bo ja jeszcze nie uwierzylam tak do konca...Potrzebuje zobaczenia fasolki na obrazie USG i chyba wtedy juz uwierze

Ani@k fote pstrykne w tygodniu- w czwartek do gina ide, moze pomierzy Mała i "zwazy";-). Obym tylko do Nowego Roku sie doturlała! bede siedziec na kanapie i nicnierobic, zeby Młoda 1 stycznia wylazła, nie wczesniej;-):-)
Ani@k
oj Kochana! test i beta to juz pierwsza oznaka 100% ciąży! ale wiadomo, co zdjęcie to zdjecie
i chyba już pisałaś że wizyta 21 grudnia.. ale ja ostatnio stąpam w innej rzeczywistości
i moja pamięć robi mi psikusy ;-)
Kok.o napiszę sms'a do Ewuni, musi wiedzieć ze dziewczyny urodzone w styczniu są baaaaaaaaaaardzo miłe, sympatyczne, piękne, kochane, cudowne!!!!!!!!

i chyba już pisałaś że wizyta 21 grudnia.. ale ja ostatnio stąpam w innej rzeczywistości

Kok.o napiszę sms'a do Ewuni, musi wiedzieć ze dziewczyny urodzone w styczniu są baaaaaaaaaaardzo miłe, sympatyczne, piękne, kochane, cudowne!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Aleksis1
oj Kochana! test i beta to juz pierwsza oznaka 100% ciąży! ale wiadomo, co zdjęcie to zdjecie![]()
i chyba już pisałaś że wizyta 21 grudnia.. ale ja ostatnio stąpam w innej rzeczywistościi moja pamięć robi mi psikusy ;-)
Kok.o napiszę sms'a do Ewuni, musi wiedzieć ze dziewczyny urodzone w styczniu są baaaaaaaaaaardzo miłe, sympatyczne, piękne, kochane, cudowne!!!!!!!!![]()
Dzieki. Zgadzam sie z Toba w 100%.Dzieci styczniowe spia, jedza, robia kupki, jedza, spia itd.
Mama ze mna nie miala problemow, spalam po 10h, od 6 miesiaca chcialam jesc to co na stole. I nie chorowalam, bo sie hartowalam uciekajac rodzicom w zimie na podworko w samych majtkach

Wiec dobry wybor na styczen;-)