reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ach śpij kochanie ....

reklama
No to ja nastepna wstepuje do tego klanu ""Dziewczyn z charakterem" Maja chyba ma "uczulenie " na kojec. Zwiewea z niego jak moze. Rano jak sie obudzi okolo 5 to jeczy placze i chce uciekac z niego. A dalej jest spiaca. Dzis ja wzielam na kolanko przykrylam kolderka a ona nie mogla sobie znalezc miejsca i po paru minutach pokazala ze chce do kojca spowrotem. No to ja polozylam i ona znow placz jeczenie itd.... I dzis ma chrypke :-(
Najgorsze ze nie mam od kogo pozyczyc lozeczka, moglam powiedziedz Darkowi zeby przywiozl nasze , bo dzis ma do nas przyjechac no ale gapa zapomnialam mu powiedziec.

A teraz mam troche czasu na poczytanie bb bo moje dwa dzieciaki padly. Maja spi i Maksik spi :tak:
Dzis przyjezdza tatus wiec sie on troche pomeczy ja powiedzialam ze ide spac z Maksem biore korki do uszu od dziadka i moze przespie sie troche ;-);-);-)

No jakbym mogla zopomniec ja tez do tego drugiego klubu musze sie zapisac :-):-) Maks jak sie wyszaleje na dworze caly dzien to jak padnie po kapieli to obudzi sie rano albo w nocy na siusiu. :-):-):-)

To jest jakaś niesprawiedliwość straszna:wściekła/y:;-). Zawsze mi mówili, że dziewczynki są grzeczne a chłopcy rozrabiają to wyprodukowałam sobie dziewczynkę:tak: a tu co:confused::baffled::confused:.

Hejka! Ja dołączę do klubu śpiochów. Julek zalicza jeszcze dwie drzemki w ciągu dnia (koło 10 i 15) tak po 1,5-2godzin. W nocy śpi od 20.30-6.30, a na urlopie świeże powietrze tak mu służyło, że dawał mi pospać do 8! Raz przesunęła mu się drzemka w dzień, zasnął o 17 i obudził się o 7. Oczywiście bez kolacji, kąpieli i nie w piżamce :-D
No ale charakterek to on też pokazuje. Od wczoraj jesteśmy sami, bo mąż wyjechał na 2 tygodnie i wieczory są odpukać super. Ale ostatnimi czasy na słowo nocnik reagował płaczem i rzucaniem się, ubieranie czegokolwiek wiązało się albo z walką, albo ze zwiotczałym ciałem, które zupełnie nie współpracuje, poza tym bicie nas po twarzy, koniec kąpieli oznaczał wrzaski i wiecie już jak wyglądalo wycieranie i ubieranie. Tak bałam się zostać z nim sama, ale jakby się coś odmieniło. Nocnik jeszcze czasami go wkurza, ale nie było ani wczoraj, ani dziś wieczornego maratonu walk (Joaśka doskonale cię rozumiem!!!).
To chyba taki wiek.

Ale ostatnimi czasy na słowo nocnik reagował płaczem i rzucaniem się, ubieranie czegokolwiek wiązało się albo z walką, albo ze zwiotczałym ciałem, które zupełnie nie współpracuje, poza tym bicie nas po twarzy, koniec kąpieli oznaczał wrzaski i wiecie już jak wyglądalo wycieranie i ubieranie.
To chyba taki wiek.
dokładnie to chyba taki wiek, nam tez zdarzaja sie takie przeboje!!!

Rybciu możesz zalożyc klub spących i gzrecznych dziewczynek;-)

reklama
A moja Dominika dziś znów jest bez drzemki dziennej.I nawet można z nią wytrzymać.
Jeszcze trochę ją przeciągnę tak do 20 i idziemy się myć jeść i spać.
Mam nadzieje że będzie już spała do rana.

Do góry