reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ach śpij kochanie...

podobne dzwieki wydaje niania elaktroniczna i dzieci przy tym super spia.
Sara w szpitalu zasypiała jak robilismy jej inchalacje. Ten dzwiek chodzacego inchalatora mozna było porownac z dzwiekiem chodzacej sprezarki a ona spala.
Dzis bylismy u Konrada w przedszkolu malowac jajka i robic palmy i ona pomimo halasu 30 dzieci i tylu samo rodziców spała z otwarta buzia
wszyscy sie dziwili ze takie małe i jej to nie przeszkadza .
Ona wrecz woli hałas niz cisze jak wchodze do przedszkola po małego a ona nie spi to tam na bank zasypia..
mała imprezowiczka

reklama
Ja od początku przyzwyczajałam Tosię do łóżeczka. Czasami tylko nad ranem ją zabieram do naszego łózka, ale trochę nam z nia niewygodnie, bo ciasno więc szybko wraca do siebie:-)
Z zasypianiem problemów raczej nie mamy. Kąpiel jest u nas między 20 a 21. Tosia na przewijaku robi się strasznie wesoła i chętna do "rozmowy", więc trochę ją wymęczymy przed kąpielą-macha sobie nagimi nózkami i rączkami. Po kapieli jest czas na jedzonko. Przy czekaniu na odbicie przeważnie Antosia zasypia ale czasem po odbiciu oczy ma jak 5 zł. :-D Pomimo tego kładę ja do łóżeczka i zostawiam. "Rozmawia" sobie z zabawkami swoimi a jak się zmęczy to juz zaczyna pokrzykiwać nerwowo- smiejemy sie że krzyczy "daj"-bo mniej więcej tak to brzmi:-)
Wtedy daję jej smoczka i momentalnie Tosia zamyka oczka i śpi.
Smoczka się nie boimy bo nam bardzo pomaga.
Joasiek, ja tez czasami kilkanaście razy podchodze do łóżeczka bo smoczek wypadł i jest stękanie nerwowe z tego powodu.Tak więc tym sie nie zrażaj
Tycia, tez zauwazyłam że jak Tosia jest w ciągu dnia bardzo zmęczona to na rękach jej źle. Dopiero jak położę ją do łóżeczka to aż sobie tak wzdycha z ulgą i zasypia.:-)
Teraz jak jest taka ładna pogoda to codziennie o 12 wychodzimy na spacer.Wracamy po 14. Na spacerze oczywiście Tosia spi. No a potem już niestety są krótkie drzemki- aż do pokapielowego spania.

U nas ze spankiem powoli dochodzimy do ideału:-) Od tygodnia mała po kapieli i karmieniu wędruje do łózeczka ok 22, włączam pozytywkę i zasypia. Aż trudno uwierzyć. Sama jestem w szoku:szok: Próbowaliśmy jeszcze wciskać smoka, ale ona w dalszm ciągu za nim nie przepada, więc skoro nie chce i umie zasnać bez smoka, to jeszcze lepiej. Śpi tak do 1.30 - 2. Biorę ją do naszego łóżka i je szybko na prawie na śpiocha. Kolejna pobudka ok 5.30 - 6. Znów zjada na spiąco i koło 9 budzi mnie gaworzenie. Wtedy najczęsciej jest też kupka. No to wstajemy na dobre. Od miesiąca, nie robi kupy w nocy, a ze siusia umiarkowanie to nie ma nocnego zmieniania pieluch, no i dzięki temu się nie wybudza. Mam nadzieję, że tak będzie w dalszym ciągu.

Moj maly budzi sie o podobnych godzinach Miska:tak: :-D .W nocy go przewijam za kazdym razem,bo mamw razenie,ze pielucha jest dosyc pelna:baffled: .Uzywamy Pampersow 2.

Tycia, spróbuj z Pamersami 3. Ja ich używam i też nie przebieram małej w nocy, żeby niepotrzebnie jej nie rozbudzac. Ostatni raz koło 23 a potem to dopiero rano koło 8. Dopiero rano jest pampers napompowany, a Oliwka nigdy nie miała najmniejszego odparzenia, więc pielucha dobrze chroni.

My jeszcze na 2, ale huggissach tych z lepszego wypustu, ale nic się nie dzieje. Wiktoria ma pupcię jak z przysłowia o niemowlakach:-D . Kończymy paczkę i trzeba będzie kupić tym razem już 3, bo niunia rośnie jak na drożdżach.

Ja uzywam jeszcze 2 ale z ta sama siateczka co jedynki , nastepna paczka beda juz 3 i tez z ta siateczka jest ich troche mniej w paczce ale sie oplaca . Ja tez malej nieprzewijam w nocy i jest dobrze.

Irtasia, fajnie, ze masz mozliwosc kupienia Pampersów z siateczką. W Polsce nie ma takich. Mam prosbę, jak kupisz trójki takie, to wklej ich zdjęcie w zblizeniu, to sobie je zamówię od kogos kto jezdzi do Niemiec. Ile kosztują?

Kasiad one kosztuja 9,95 za 40 szt. przy nr.3 ale czesto sa promocje i sa o euro tansze ok jak kupie to wkleje

reklama
sorry ze sie wtrace ale ja wlasnie od wczoraj uzywam pampersy nr 3 i wkleje dla Ciebie Kasiad 2 zdjatka:

moze byc?

Do góry