reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

reklama
u mnie to raczej jest przeźroczyste i dosc gęste. i pojaia sie tylko przy ucisku. a brodawki bolą, swędzą i wogóle przeszkadzaja w życiu małżeńskim :D

wiecie co jeszcze mi sie robi... to dosc nieprzyjemne ::). jak kicham, to zdarza mi sie popuszczac mocz :-[ :-[ :-[ :-[ :-[

Elżbietka ja tez tak mam nie przejmuj się wcale to od tego że macica się napina i robi nacisk na pecherz :) po tym nie kontrolujemy przy takim spięciu tego co się tam dzieje :D Dlatego polecam nosić wkładnki lub nawet podpaski :D pomagają zachować odpowiednią chigiene w tym okresie

Ja do wszystkich dziewczyn z problemami kregoslupowymi, jesli nie widzicie poprawy po nocy to zastanowcie sie czy nie warto byloby sie przeniesc na podloge. Ja mam cienki - twardy materac ale zamist niego proponuje koldre zlozona na pol+spiwor tez na pol... do tego nie za wysoka i nie za niska poduszka... mnie dopiero to pomoglo... poza tym odradzam wszelkiego rodzaju kanapy i fotele do siedzenia... Twarde kszesla z oparciem wydaja sie byc w moim przypadku rozwiazaniem. Ja niestety jak niedbam o siebie to chodzic nie moge :/ I podnosic nic powyzej 2-4 kg

mój kręgosłup jest wogóle rąbnięty za przeproszeniem. i nic mu już chyba nie pomoże. mam chyba wszytskie możliwe skrzywienia (tylko garbumi brakuje ::) ), opróz tego rotację kilku kręgów wokół własnej osi, jedna nogę o cm krótsza, co sie wiąże z nierównym obciążeniem kręgosłupa (po całym dniu chodzenia ból jest niesamowity). no i w szkole na lekcji wf miałam wypadek, w wyniku którego doszło do pęknięcie dwóch kręgów szyjnych=pół roku w szpitalu, kołnież ortopedyczny i kilka lat rehabilitacji ::)

Elzbietka witam w klubie...
Ja mam poglebione wszystkie naturalne wygiecia, podwojna skolioze (w szyi w lewo ponizej w prawo) a w odcinku ledzwiowym trzy kregi przekrecone i jeden z nich wysuniety... tez mam jedna noge krotsza.

Elżbietka i Aniay nie wiem jak moje schorzenie fachowo się nazywa, ale z mojego kręgosłupa zrobiło się zbyt duże S, tzn. mam za duże wgłębienie w części krzyżowej, a za bardzo spłaszczone górne wybrzuszenie, przez co często bolą mnie plecy. A dzisiaj to koszmar, ale to efekt zbierania grzybów i czyszczenia ich później :(

reklama
Do góry