reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ALEKS - 28tydz, 1,150kg, 39cm

reklama
Wszystko wskazuje na infekcję dróg moczowych
mocz mętny, azotyny, leukocyty i liczne bakterie
mam nadzieję że antybiotyk pomoże,
mieliśmy zakończyć go dzisiaj ale w tej sytuacji pociagniemy do niedzieli.

Dostaliśmy skierowanie na kontrolne badanie moczu oraz posiew
zobaczymy co tam nam wyjdzie, jutro będa wyniki z ogólnego a za tydzien z posiewu
Aleks zasmarkany i tylko ze strachem patrze co się z tego rozwinie.

Nie, my mieliśmy od wtorku do niedzieli Bactrim więc teraz sprawdzamy czy antybiotyk zadziałał i przeszło czy jeszcze cos sie tam kryje.
Mi sie wydaje że już jest ok bo całkiem inny zapach przy przewijaniu
wczesniej pampersy były prawie suche a czuć było jakby był nieprzewijany co najmniej dobę bo nawet po nocy u zdrowego dziecka takiego odoru nie ma.

Słuchaj, to może coś malemu dac oslonowo?
Franc leci cały czas na rozkurczowych i sterydach, ale po włączeniu tranu z watroby rekina jest 100 x lepiej.

reklama
Tak mysle Beti ze Aga ma racje z tymi osłonowymi i wzmacniającymi...
Mikołajowi daje tran i tak aby nie obciążać za bardzo wątroby to daje cała butelkę(oczywiście w zalecanej dawce to wystarcza na około 2tygodnie) miesiąc przerwy i znowu. Moze by Aleksa jakoś ze tak powiem podrasowac...
Ja mam problemy z pęcherzem wiecznie stany zapalne, ale odkąd zaczęłam leczyc sie żurawina problem zniknął... Nawet tak córke leczyłam bo miała zapalenie pęcherza i bakterie w moczu po antybiotykach problem wrócił po miesiacu i taka zielarka (mongołka ) poradziła mi żurawine...dla mnie strzał w 10
Usciski dla ciebie mamuśka

Do góry