reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Alergia i problemy z nią związane

Kochane Mamy Alergików, mam pytanie.
Lena od jakiegoś czasu trze i ciągnie się za uszy. Przez to ma naderwane lekko uszka, smaruję maścią, którą mi przepisał pediatra ale jak tylko się zagoi to Lena znów ciągnie i rwie te uszka. Czy któraś z Was ma to samo? Czy możliwe, że to alergia na coś? Nie jestem w temacie alergii zupełnie bo Lena nigdy na nic nie była uczulona. Cerę ma gładziutką, ciałko też tylko te nieszczęsne uszy.

reklama
Dziecko trze ucho rączką, szarpie za nie lub pociera główką o poduszkę. Może to oznaczać, że malec włożył sobie coś do ucha, boli go ząbek albo że ma świnkę, zapalenie migdałków lub węzłów chłonnych. Jednak zwykle świadczy to o ostrym zapaleniu ucha.Czasem też o alergii, a ma jakieś plamki wokół,albo jaieś inne objawy?

Żadnych właśnie innych objawów. Przyuważyłam, że robi to najczęściej gdy jest zmęczona, marudna albo właśnie jak ją coś boli. Tylko, że to jeszcze przed ząbkowaniem maltretowała te uszy. Spróbuję umyć porządnie ciepłą wodą za uszami może i Lence pomoże.

Z tym zapaleniem ucha to by płakała przy dotykaniu, bo to ból okrutny.

pszczolkamaja, ciesze się że oczko zagojone, a kaszelek mam nadzieje szybko minie :-)

nice, no my też jabłko podejrzewaliśmy :tak: dlatego całkowicie odstawione, jednak za jakiś czas spróbuje i się przekonam czy napewno.

monimoni,
niestety nie pomoge, u nas wogóle nie łapie sie za uszki, no może czasem jak jest bardzo zmęczony, ale naderwania nigdy nie było :no: oby to nie było nic poważnego, a tym bardziej alergia.

Ja tez mam nadzieje że kaszel ucieknie raz dwa.. A to uszko to może być od ząbków, nasza mała też kiedyś tak się ciągła za ucho. A gdyby to było coś z uchem to płakałby nieziemsko z bólu. :/

U nas mały ma od alergii takie jakby naderwane uszy, takie ranki, ale u niego to ewidentnie od alergii, bo on cały w wysypkach jest. No i trze sobie też często uszy, głowę - jak się złości, jak go swędzi. Jeśli nie ma żadnych innych placków, zaczerwienień, krostek to raczej nie alergia.

reklama
No i jak sie mali alergicy mają? Mamuśki sa proszone o zrelacjonowanie stanu obecnego ;-)

U nas lipa, tzn skóra z dnia na dzien coraz gładsza,tyle że to zasługa tego, ze mały nie je nic innego oprócz mleka i wody. Wymiekłam juz i odpusciłam te cala diete. On chyba jest na wsZystko uczulony, nic poza mlekiem nie daje mu, nawet 1 gryza. Ostatnio zmarzł i miał chrypke to dałam mu syropek Pulneo (5 mililitrów), zeby sie nie rozłożył to zaraz był ogień na buzi :/ Wyglada na to ze moje dziecko do konca zycia bedzie pic mleko z butli...

Do góry