reklama
E lona , ale z tego co się orientuję, to chyba w deserkach jest mąka ryżowa, a to przecież nie gluten;-)
Sheeney, a gdzie można kupić takie jogurty sojowe?
aha zapomniałam ,że przecież nie mieszkasz w Polsce, więc u Was zapewne wybór większy
Sheeney, a gdzie można kupić takie jogurty sojowe?
aha zapomniałam ,że przecież nie mieszkasz w Polsce, więc u Was zapewne wybór większy

Ostatnia edycja:
hmmm no właśnie dziwne ,że nie napisali , ja raz dawałam właśnie z babydream, bodajże GRUSZKI WILLIAMSA i zareagowała wysypką, a z Hippa dobrze było, trzeba byłoby jakoś się zorientować jaką mąkę dodają,może napisać na forum ROSSNET i konsultanci by odpowiedzieli i nas doinformowali.

renata borysek
Fanka BB :)
Dziewczyny co tam słychać u naszych małych alergików???jakieś poprawy może?
ja dziś podałam żółtko no i czekamy teraz kilka dni czy coś będzie się działo
ja dziś podałam żółtko no i czekamy teraz kilka dni czy coś będzie się działo
renata borysek
E-lona ja gluten podałam w zeszłym tyg i przeszło gładko bez żadnej kropeczki
także się cieszę bo zawsze to coś więcej do jedzenia

nice-girl
Dziewczyny - mega gratulacje takich rzeczy jak żółtko i gluten, oby tak dalej :-)
W deserkach Babydream jest mąka ryżowa. Jest napisane na słoiczkach w składzie.
A u nas lipa. Płakać mi się już chce. mojemu dziecku chyba to nigdy nie przejdzie. Pije samo mleko robione na specjalnej kupowanej gotowanej wodzie i kompletnie nic poza tym a i tak jest dooopa. Nie dostaje nic a nic, zadnych witaminek, herbatek- NIC, a i tak jest wysypany. Na dłoniach to nawet jakieś dziwne owrzodzenia ostatnio miał. Twarz obsypana, na nogach ciągle rany, bo tak je drapie - nie mogę go położyć spać z gołymi nóżkami. A jak zmieniam pieluchę to ekspresem, bo jak ma gołe nogi to zaraz drapie kolana rączkami. Musiałam mu iść dziś kupić nowe śpiochy, bo półśpiochy w których spał podarł. Tak tarł noga o nogę, że rano go zastałam w rybaczkach, bo się stópki od śpiochów oderwały... Oczywiście te półśpiochy miał zakładane pod body, bo inaczej jak tarł to sobie je ściągał. No to jak nie mógł zdjąć to je rozerwał... Potem dałam mu do spania śpiochy, ale on jak wierzgał tymi nogami to je sobie rozpiął w kroku ( a były na solidne napy) i sobie starł skórę o te metalowe napy do krwi. Więc teraz mu kupiłam śpiochy bez rozpinania w kroku. No i oczywiście śpi w body z zaszytymi rękawami. Ja już nie mam na to siły, siedzę i ryczę. To jest walka z wiatrakami. Maści gooowno dają, leki działają przez tydzień dwa, a potem się na nie uczula i jest tylko gorzej, a wysypka nigdy nie schodzi. Poprawa polega na tym że jest normalna wysypka, a nie sączące się rany.
W deserkach Babydream jest mąka ryżowa. Jest napisane na słoiczkach w składzie.
A u nas lipa. Płakać mi się już chce. mojemu dziecku chyba to nigdy nie przejdzie. Pije samo mleko robione na specjalnej kupowanej gotowanej wodzie i kompletnie nic poza tym a i tak jest dooopa. Nie dostaje nic a nic, zadnych witaminek, herbatek- NIC, a i tak jest wysypany. Na dłoniach to nawet jakieś dziwne owrzodzenia ostatnio miał. Twarz obsypana, na nogach ciągle rany, bo tak je drapie - nie mogę go położyć spać z gołymi nóżkami. A jak zmieniam pieluchę to ekspresem, bo jak ma gołe nogi to zaraz drapie kolana rączkami. Musiałam mu iść dziś kupić nowe śpiochy, bo półśpiochy w których spał podarł. Tak tarł noga o nogę, że rano go zastałam w rybaczkach, bo się stópki od śpiochów oderwały... Oczywiście te półśpiochy miał zakładane pod body, bo inaczej jak tarł to sobie je ściągał. No to jak nie mógł zdjąć to je rozerwał... Potem dałam mu do spania śpiochy, ale on jak wierzgał tymi nogami to je sobie rozpiął w kroku ( a były na solidne napy) i sobie starł skórę o te metalowe napy do krwi. Więc teraz mu kupiłam śpiochy bez rozpinania w kroku. No i oczywiście śpi w body z zaszytymi rękawami. Ja już nie mam na to siły, siedzę i ryczę. To jest walka z wiatrakami. Maści gooowno dają, leki działają przez tydzień dwa, a potem się na nie uczula i jest tylko gorzej, a wysypka nigdy nie schodzi. Poprawa polega na tym że jest normalna wysypka, a nie sączące się rany.
reklama
renata borysek
Nice sama już nie wiem co ci napisać,my z drapaniem mieliśmy podobnie,on plakal i ja razem z nim...szczególnie po kąpaniu byla masakra!!u nas ewidentnie skaza bialkowa ja juz się nauczyłam czego nie mogę jeść i skóra się goi ale to trwa juz kilka m-cy (ta regeneracja skory).a na jakim mleku Wy jesteście?