reklama
Nice, mi pediatra kiedyś opowiadała historię chłopca, który miał tak właśnie non stop wysypki. Był na Pepti, dupa, na Nutramigenie, dupa. W końcu dostał biegunki krwotocznej bo już miał chyba jelitka podrażnione. Rodzice zaczeli ściągać jakieś mleko dla alergików z Niemiec bodajże. Drogie podobno, ale kurde jak ręką odjął. Niedostępne jest w Polsce.
Nie wiem może z ciekawości chociaż spytam jej co to było za mleko, a nóż....
Nie wiem może z ciekawości chociaż spytam jej co to było za mleko, a nóż....
renata ja podaję już od tygodnia pół żółtka co dwa dni, al z gluten poczekam jeszcze do końca10mca, a to w jaki sposób podałaś gluten i w jakiej ilości?
nice , kurcze szkoda mi WAS ,może zróbcie jakieś badania?a ten Wasz alergolog jest dobrym lekarzem?
a wiecie co ostatnio wyczytałam??? że dość często dzieci mają wysypka ,ale nie z alergii i AZS, tylko z LAMBI ( rodzaj pasożytów) , Że leczone są właśnie na AZS, a przyczyna tkwi w czym innym
Lamblie powodują podwyższenie wrażliwości organizmu na różne alergeny.
nice , kurcze szkoda mi WAS ,może zróbcie jakieś badania?a ten Wasz alergolog jest dobrym lekarzem?
a wiecie co ostatnio wyczytałam??? że dość często dzieci mają wysypka ,ale nie z alergii i AZS, tylko z LAMBI ( rodzaj pasożytów) , Że leczone są właśnie na AZS, a przyczyna tkwi w czym innym
Lamblie powodują podwyższenie wrażliwości organizmu na różne alergeny.
renata borysek
Fanka BB :)
Nice dlatego pytam bo ja zauważyłam u nas wysypkę po pepti,ja karmię cały czas piersią i BARDZO uważam na to jem i borysek ma w miarę podgojoną skórę no i czasami próbuję wcisnąć mu butelkę żeby już skończyć z tym cykaniem,przepisane mamy wlaśnie pepti i on po kilku godz (a wypije kilka ml bo on nie chce chwycic butli) pojawiają się KROPECZKI
elusia ja po prostu podałam bułkę i kawałek chlebka suchego tak do dziamgania
elusia ja po prostu podałam bułkę i kawałek chlebka suchego tak do dziamgania
Ostatnia edycja:
nice-girl
kurde sama już nie wiem co z tym robić. Może i to pepti, ono zawiera laktozę. Nutramigen pił, on bez laktozy ale miał po nim straszne zaparcia, że nie mógł się załatwić bez srodka przeczyszczającego. Wiec nutramigen odpada. Wiem ze kiedys bylo w polsce mleko Bebilona Amino, było lepsze od Pepti ale przestali je produkować, nie wiadomo dlaczego, moze im się nie opłacało. Czytałam własnie o tym że ci ludzie którzy je stosowali to importowali potem z zagranicy jakies mleko na zastępstwo, już nie pamiętam jak się nazywało. Alergolog dobry jest, ale dawno już nie byłam, czekam na te testy. Chciałam isc z wynikami już do niej, ale coś to chyba długo jeszcze potrwa. No ale za tydzien w poniedizałek mam wizyte u niby dobrej alergolog, takiej panstwowo, bo ja chodze do tej mojej prywatnie, bo panstwowo to nie można się dostać.
Te pasożyty też mnie zastanawiają. Jak jutro mały zrobi kupę w miarę rano to chyba zaniosę do laboratorium niech mu zbadają.
Ja to już nie wiem czy to jest wysypka czy to tak strasznie sucha i pękająca skóra + drapanie.
Te pasożyty też mnie zastanawiają. Jak jutro mały zrobi kupę w miarę rano to chyba zaniosę do laboratorium niech mu zbadają.
Ja to już nie wiem czy to jest wysypka czy to tak strasznie sucha i pękająca skóra + drapanie.
nice myślę, że warto zrobić badanie kału, dowiesz się przynajmniej , czy wszystko ok, my narazie jeszcze nie robiliśmy, ale też będę musiała zanieść, a te testy to chyba po roku nie? chociaż CASS ostatnio robiła jakieś badania - chyba z alergii, coś mi sie kojarzy

renata borysek
Nice ja bym chyba podejrzewała to pepti,kurcze coś trzeba wymysleć bo mały się zamęczy,a spróbuj ten nutramigen i herbatkę na zaparcia może??
Elusia cass robiła z tego co pamiętam w poznaniu chyba
Elusia cass robiła z tego co pamiętam w poznaniu chyba
Nice, teraz to też jest inaczej bo jak młodego miałaś na Nutramigenie to był przecież sam początek. Wtedy nic podać mu na te zaparcia nie mogłaś. A teraz jest starszy, są kaszki bezmleczne z błonnikiem na poprawę trawienia, są śliwki suszone. Można już kombinować.
nice-girl
Rzutka - no właśnie ja mu dawałam śliwki wtedy i różne rzeczy, czekałam że może jeszcze się ureguluje i nic. On jechał cały czas na Duphalacu (i kupki też papkowate nie były, ale w miarę takie że dawał radę wystękać), a to już było przegięcie, bo nie może dziecko przecież przyjmować na stałe syropu przeczyszczającego. Ale jak były 2 dni przerwy to potem on się męczył i czopka glicerynowego musiałam mu dawać, a kupki były tak twarde, że aż mu naczynka na odbycie przy robieniu pękały i płakał przy tym strasznie. Więc po tej gehennie to my już do nutramigenu nie wrócimy.
Elusia - no my czekamy na wyznaczenie terminu w sanatorium na oddział alergologii 1 dnia. Pediatra dała mi skierowanie na moją prośbę, sanatorium sama znalazłam i będę do niego jechać 200km. 8 maja rejestrowałam u nich skierowanie i mówili, że 2-2,5 miesiąca się czeka na termin, wysyłają pocztą 'zaproszenie'. Więc myślę, że jakoś teraz na przełomie lipca- sierpnia powinno już być. Wtedy mi to pasowało, że troche się czeka, bo akurat miałam zamiar trochę rzeczy małemu do diety wprowadzić, więc więcej do badania by było, ale teraz to juz mi się dłużyć zaczyna a mały i tak od tygodnia ponad tylko mleko pije.
Będę polować jutro na kupkę.
Elusia - no my czekamy na wyznaczenie terminu w sanatorium na oddział alergologii 1 dnia. Pediatra dała mi skierowanie na moją prośbę, sanatorium sama znalazłam i będę do niego jechać 200km. 8 maja rejestrowałam u nich skierowanie i mówili, że 2-2,5 miesiąca się czeka na termin, wysyłają pocztą 'zaproszenie'. Więc myślę, że jakoś teraz na przełomie lipca- sierpnia powinno już być. Wtedy mi to pasowało, że troche się czeka, bo akurat miałam zamiar trochę rzeczy małemu do diety wprowadzić, więc więcej do badania by było, ale teraz to juz mi się dłużyć zaczyna a mały i tak od tygodnia ponad tylko mleko pije.
Będę polować jutro na kupkę.
reklama