reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Alergia i problemy z nią związane

Renata to nieciekawie, a dajesz kurze? ja dawałam wcześniej przepiórcze , a dziś czytałam , że one wcale nie są mniej alergizujące niż kurze, moja dziś dostała poraz kolejny żółtko od kur z wolnego wybiegu i mam nadzieję , że nic jej nie wyskoczy , bo parę dni też nic nie wyskoczylo
a to znalazłam o pasożytach
Lamblie | Pasożyty

reklama
Nice,no,ja wiem,że takie dziecko to raczej cieżko,żeby na czczo było:).Kaszę jaglana ze względu na jej dobroczynne właściwości daję Amelce odkąd właściwie zaczęłam rozszerzać jej dietę,więc a nuż i Przemek by dobrze na nią zareagował...jak juz pisałam,ja osobiscie nie byłam,wiec do konca nie wiem dokladnie jak to wyglada.sorki za niechlujny post ale jedna reka z maruda na kolanach;)

happy będę musiała kupić kaszę jaglaną i spróbować podać Natalce, zobaczymy, czy jej spasuje, a masz jakieś smaczne przepisy ?bo narazie to tylko ryż i ziemnioki hehe

Nieee...żadnych specjalnych przepisów nie mam,po prostu dosypuje,jak gotuję obiadek.Można też podawac na słodko,np. z owocami.

Elusia kurze dałam i to takie z kurnika od dziadków,pod kolankami zaczerwienione,koło szyi tak samo więc sobie odpuszczam.
kaszę jaglaną ja tez jem ale tylko na słodko bo jak dla mnie w smaku okropna:-p

ciekawe jak tam Nice już powinna mieć wyniki chyba

renatka no to narazie odczekajcie troszkę do ponownego podania, no ja też jestem bardzo ciekawa, jak wyniki Przemusia.Nice pewnie się odezwie niedługo z wiadomością

No i jak sie mali alergicy mają? Mamuśki sa proszone o zrelacjonowanie stanu obecnego ;-)
dopiero nadrobiłam wątek, u nas jest OK, nie mamy jakoś super rozszerzonej diety jak większość dziewczyn ma ze swoimi dziećmi, ale jak na razie wszystko co podaję jest OK, oczywiście nie daję nic z mlekiem. skóra super.
strasznie Ci współczuję NICE, bo taka bezradność jest straszna :-(
ale też mam wrażenie, że to musi być coś innego, że on nie może być uczulony na wszystko! chociaż z tego co pamiętam Ty chyba też jesteś silnym alergikiem

nam poza szczepieniami kazali co 2-3 m-ce przyjść na kontrole
nam do kolejnego szczepienia nie kazali przychodzić.

Ja z mocnymi alergenami typu gluten, żółtko, ryby itp się jeszcze wstrzymuje bo lekarz powiedział że im później tym lepiej, organizm jest bardziej przygotowany.
my podajemy żółtko normalnie kurze i jest OK.
a testów właśnie nasz alergolog nie preferuje, bo mówi, że to nie ma sensu. i to ani jeden alergolog ani drugi.

Natuś no to super ,że Pudzianek akceptuje żółtko, jeszcze czeka nas ten nieszczęsny gluten - trzymam kciuki za bezglutenowe jak narazie dzieciaczki, aby ładnie się przyjął :-)

No to niestety nie mam dobrych wieści: lamblii - niet, pasożytów - też niet. Czyli moja piękna wizja wyleczenia małego lekiem w ciągu tygodnia legła w gruzach, no ale trudno się mówi.
Tak obserwuję i obserwuję tę jego skórę i mi to się wydaje, że część tych zmian to nie jest wysypka tylko okropnie sucha skóra, zaczerwieniona i popękana. Dziś zaczęłam go smarować znowu na bardzo tłusto maścią cholesterolową. Zobaczymy jaki efekt będzie. Teraz chłodniej to nie ma takiego zagrożenia potówkami.

HAPPY - a ta kasza jaglana to zawiera gluten? Bo może Przemkowi by podpasowała, tylko że on na razie nie je glutenu.

reklama
Nice kurcze tez myslalam,ze to moze jakies pasozyty...Przykro mi ,ze ten trop okazal sie nietrafiony:-( Tak strasznie mi zal ,ze Twoj maluszek tak musi sie meczyc:-(

Do góry