reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Alergia i problemy z nią związane

odkąd jesteśmy na bebilonie pepti i nie podaję nic co zawiera mleko to jest w zasadzie OK w porównaniu z tym jak mają tu inne dzieciaczki. a u Was jak?

reklama
Beti doczytałam że karmiąc piersią jeszcze mała już miała skazę,a co jadłaś na śniadania bo ja już nie daję rady z tą dietą:-( obiady są ok bo dużo mogę jeść ale ze śniadaniami i kolacjami ciężko,u mnie króluje sinlac plus jakieś owoce płatki owsiane,a chleba ze smalcem mam po dziurki w nosie

Ja jadałam chleb z margaryną bezmleczną(brrr,nie cierpię!!!) ,wędlinami,sałata,pomidorem,ogórkiem itp.Pasztet(po kontroli składu,of korz;/),dżemy(oprócz truskawkowego,bo wtedy jeszcze ją wysypywało).Ja karmiłam Amelke 7 mcy,no i unikałam w tym czasie nabiału, truskawek,czekolady,cytrusów i marchewki,bo po tym ją wysypywało.A teraz przeszło i oby na zawsze.Jak możesz jeść drożdze i soję,to wrzucę Ci na kulinarny przepis na pyszny pasztet z drożdzy;)

ELWIRKA ale jesteście pod opieką alergologa??
mój je jeszcze kleik ryżowy i sinlac, warzywa:ziemniaki,buraki,brokuł,szpinak,dynię; mięso:indyk,królik,kurczak i z owoców:gruszki i śliwki

hmmm, a prosiłaś pediatrę o skierowanie do alergologa? u nas było konieczne choćby dlatego, że pediatra mówiła, że bez tego nie może niestety wypisywać recepty na pepti

u malej to juz wczesniej stwierdzono skaze bialkowa a atopowe to dostala pozniej nasz pediatra wyslal nas do dermatologa a to jest dermatolog dla doroslych i nie daje sobie z tym rady i wyslala nas do dermatologa dzieciecego i wlasnie dzisiaj jade

reklama
Do góry