reklama

Antykoncepcja po porodzie.

mnie też się zdarzało zapominać o pigułkach i sobie te obok szczoteczki do zębów położyłam :-D wtedy pamiętałam, żeby łykać.
a te gumki to tragedia.... na początku nie będzie wyboru, aż się boję, żeby za szybko "dzięki nim" jakaś następna fasolka się nie zalęgła w moim brzuchu :-D (bo my gumek nienawidzimy i zawsze do ostatniej chwili zwlekamy z założeniem, a później "masz babo placek") :-D:-D

reklama
plastry to tak jak tabletki nie możesz tabletek to i plastry odpadają bo hormony przedostają się do krwiobiegu tylko nie musisz codziennie pamiętać ale jak dla mnie średnnio latem się sprawdzają urlop woda słońce
ja jednak spirala chyba choć nie jestem pewna może mój G mnie namówi na coś innego zobaczmy

izi ja używałam plastrów Evra jak pojawiły się jako nowość na polskim rynku ale chyba tylko jakieś 3 miesiące bo mi nie odpowiadały, nie dość że nie wygląda to estetycznie- wiadomo dookoła zbiera się kurz i brud, to też po zmianie plastra- zawsze przyklejełam na inne miejsce, miałam w tym miejscu bardzo suchą, podrażnioną i czerwoną skórę! robiła się taka jakby skorupa i skóra się łuszczyła. powróciłam później do tabletek ale od jakiś 3,5lat nie biorę nic i jakoś niechcianej ciąży udawało nam się uniknąć!!

Używałam plastrów ok roku - ogólnie nie polecam. Tak jak pisze inka85-estetycznie wygląda to okropnie, plaster też lubi się czasem odklejać, skóra również była czasem lekko odparzona....

reklama
Ja też nie chcę już piguek, szczególnie, że przy karmieniu można brać tylko jedne i trzeba je brać co do minuty, bo inaczej można zaliczyć wpadkę, a tego bym bardzo nie chciała.
Czytam o zastrzykach i one są fajne ale podobno nie na długie stosowanie.. Duża dawka hormonu i po kilku aplikacjach zaczynają się skutki uboczne. Może powiecie coś więcej o spirali, jeśli któraś ma jakieś doswiadczenia..

Oczywiście jeszcze przedyskutować wszystko trzba z ginem, ale chcę isc dobrze przygotowana.. :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry