reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Bardzo Nurtujące Problemy

Nasz lekarz tez kazal odstawic witamine jak mloda skonczyla roczek...Jak bedzie potrzeba wrocimy moze jesienia,ale to jeszcze lekarz zadecyduje...

reklama
wiecie - wit D jest ważna też ze względu na wapń - także my z racji tego że nabiału nie mozemy powinniśmy jeszcze wit D brać

Stokrotki jesli jestes i czytasz powiedz mi jakie zelazo dajesz Zosi i jak ona je toleruje? Skonczyly nam sie witaminy ze 100% dawka zelaza a tu w aptekach maja jedyniewitaminy z zelazem (ale jest go tam niewiele) alb samo zelazo. No i tak sie zastanawiam co kupic.

Moze w sumie ktos jeszcze podaje zelazo i zna sie na tych specyfikach?

Cicha i jak tam u Julka z żelazem. Ja dopiero teraz czytam zaległe posty na tym temacie i zauwazyłam że pytasz mnie a ja bebe dziewczynka nie odpowiedziałam no a terz to już chyba po czasie :zawstydzona/y:

Dziewczyny właśnie czytam w "mam dziecko" , że "większość polskich dzieci w wieku 1-3 lat ma niedobory witaminy D3 i wapnia...w diecie maluchów jest tez mało zelaza, cynku, jodu, miedzi i witamin. Zamiast tych składników otrzymują za dużo białka, tłuszczów nasyconych i sodu."

Nam lekarz na razie każe dawać D3 i mysle że dobrze...zresztą pewnie i też o to chodzi z tą nagonką na mleko modyfikowane - że ono jest wzbogacane tym co trzeba i chyba chodzi bardziej o to, a nie o to, że zwykłe może uczulać

nam w anglii nasz lkearz kazał odstwic wit D3..:baffled:

i tak z innej beczki - moja Klaudia ostatnio robi p0o 2-3 kupki dziennie - i raczje rzadkie:dry:..-takie zawsze robiła i trochę niepokoi mnie, ze tak czesto - fakt uwielbia soki przecierowe i zazwyczaj po nich - to raz pije ich sporo, szczególnie ostatnio, wiecej je kaszki takiej wodnistej(za gestą nieprzepada i raczej nie chce jej jesc)- a moze też dlatego, ze wiecej pije mleka modyfikowanego, a mamusinowego prawie już wrcale...Ewentualnie na ząbki-????- sama nie wiem..
brzuszek jej raczej nie boli, ładnie śpi, bawi sie nie jest marudna..no, ale....2-3 czy to normalne ?..

Rusałka u nas jest to samo i w sumie nawet u lekarza byłam ale wszystko jest ok:tak:ja myślę ze u Matka to jest po soku marchwiowym bo ostatnio bardzo dużo go pije:tak:

własnie - Mała "kocha" kubusie i tym podobne soczki...no i po zazwyczaj jest "niespodzianka......Już nawet ostatnio rozcieczam je troche..choć nie wiem czy to cos w ogóle zmienia?:):):)- Nie chce mi herbatek pić..czasem troche..a nieraz potrafi nic ..dopóki nie dam kubusia- to takiego małego prawei na raz wypija:szok:

U nas są też kubusie i ja też chcem ograniczyć tyle że Mati ti wypije inne soki a nawet herbatkę a wiem że marchewka w dużej ilości powoduje nawet biegunki

reklama
2razy dziennie wypije jeszcze tylko kaszkę/mleczko modyfikowane i raz dziennie cysia- ale to juz tylko tak..na dobranoc- bo i tak dopija jeszcze kaszką

Do góry