reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Bawimy mama, bawimy...

Ehhh wstyd mi i czuję że zaniedbałam kilka rzeczy:zawstydzona/y:

To wcale nie zaniedbanie:)

Alicja zawsze była dzieckiem które wcale nie wymagało uwagi czy noszenia na rękach, a ostatnio nie ważne co się dzieje nie mruczy tylko wtedy kiedy ktoś koło niej siedzi. Nie trzeba jej zabawiać, gadać do niej itp -trzeba po prostu być. Tak samo dupsko so góry podnosi z rozbrajającym uśmiechem co znaczy "weź mnie na ręce"...
Póki jest ona jedna i póki S ogarnia większość spraw w domu -nie przeszkadza mi to... gorzej gdyby miała rodzeństwo...

Przyjdzie czas ze naszym dzieciom nie będziemy do niczego potrzebne, nie raz usłyszysz "mamo idź już"... ten etap też minie:)
A przewracać się zacznie z dnia na dzień:)

reklama
A ja mysle ze to nie zaniedbanie. Ostatnio Pola tez reaguje marudzeniem i poplakiwaniem jak wyjde z pokoku i znikne im z oczu. Ale czytalam ze to taki etap u dziecka.

Zosiek też musi mieć mnie w zasięgu wzroku, jak na chwilę wyjdę od razu jest taki teatralny ryk, który po chwili mija, zajmie czymś co ma w zasięgu ręki i spokój. Tak więc przestałam na takie akcje reagować

oj kolczyki to rewelacja... gorzej z moim uchem... :-D
a wczoraj Q nauczył się odkręcać z brzucha na plecy :-D robi to non stop w obie strony... jak tylko wyląduje na brzuchu to do 3 nie zdążę policzyć, a on już na plecach aaaaa i drugi dzień mówi non sto buuuu buuuu bruuuuu bruuuuuu

brawo dla tego pana

Ola nadal tylko przewroty przez lewe ramię na brzuch, ale od 2 dni robi tzw. samolocik tj. jak lezy na brzuchu to podnosi ręce i nogi jednocześnie do góry i opiera się tylko na brzuchu.

reklama
brawo dla tego pana

Ola nadal tylko przewroty przez lewe ramię na brzuch, ale od 2 dni robi tzw. samolocik tj. jak lezy na brzuchu to podnosi ręce i nogi jednocześnie do góry i opiera się tylko na brzuchu.

moja non stop robi "na Małysza".
Nawet na basenie jak ja obroce na brzuszek to chce latac heh.

Do góry