sylha
mama bliźniakowa
Różyczka- spokojnie jak zaczną się ruszać to waga stanie, moja Ami w przedziele 9kg już chyba z 3miesiąc leci....choć waga Twoich jest imponującą!!!!!
Gloriane- dla Stasia spróbuj suszarki lub jakiś innych szumów ew. noszenie w chuście- mnie to baaaardzo z małą pomogło, no i niestety, ale zdarzają się takie dzieci,że nie mało śpią, a z jedzeniem to u mnie też tak było,że Kacper wiecznie nie dojedzony a Ami zjadała niekiedy nawet połowę mniej z resztą do tej pory tak zostało....pierwsze 3 miesiące dzieci przybierają po 1000-1500gram. No słodziachy masz malutkie oj kiedy to było...
Gloriane- dla Stasia spróbuj suszarki lub jakiś innych szumów ew. noszenie w chuście- mnie to baaaardzo z małą pomogło, no i niestety, ale zdarzają się takie dzieci,że nie mało śpią, a z jedzeniem to u mnie też tak było,że Kacper wiecznie nie dojedzony a Ami zjadała niekiedy nawet połowę mniej z resztą do tej pory tak zostało....pierwsze 3 miesiące dzieci przybierają po 1000-1500gram. No słodziachy masz malutkie oj kiedy to było...

nosze lulam, bo wszędzie gdzie indziej jest be i też by jadł co godzine, ale mu nie daje, zastępuje wodą lub herbatką, bo połozna mi powiedziała ze jak ja mu daje to od tego właśnie boli go brzuszek, bo się za bardzo najada, to tak jak my za często jemy to potem nas boli....a co do karmienia, to różnie co 2,5-3 godziny ich karmie
Staś wodą gardzi, dziś herbatkę spróbuję. I widzę, że mamy taką samą sytuację- Karol po każdym posiłku pięknie śpi, i ma zegarek w brzuchu budzi się zawsze kwadrans przed kolejnym posiłkiem
Natomiast Staś jest tak marudny, czasem po 3-4 kolejnym karmieniach potrafi oka nie zmrużyć. POmaga tylko branie na ręce
Takich rad było mi trzeba. Chustę właśnie zamierzam kupić no i te szumy widzę fajnie działają.