reklama

Brak apetytu w ciaży

Ja też przez to przechodziłam... początek ciąży wspominam strasznie. Wymioty całą dobę, rano, wieczór, w nocy. Co zjadłam lądowało w sedesie :eek: byłam słaba, mogłabym leżeć cały dzień w łóżku i tak też było. Ja pełna energii nie miałam na nic siły, schudłam 5 kg. byłam nawet na pogotowiu i podali mi elektrolity, bo wyniki się pogorszyły przez te wymioty. Pomógł mi imbir, dodawałam do herbaty. Po 12 tyg. wymioty ustąpiły, jestem w 19 tyg. czuję się dobrze, waga poszła do góry :-)

Pozdrawiam wszystkie brzuszkowe mamy ;-)

reklama
Żadnych wymiotów i nudności - czasem mnie mdli, ale chyba z niejedzenia - a zaczęłam 4 miesiąc. Coraz trudniej mi jeść. Mam anemię :( Zupełnie nie widać, że jestem w ciąży - poza piersiami, ale zimą trudniej zauważyć. Martwię się. :-(

Mi cięzko jest teraz cokolwiek jesc.. moge tylko tzw moje zachcianki od czegos innego od razu wymiotuje lub mnie mdli.. Idz jak najszybciej do lekarza skoro masz dodatkowo Anemię.. A zachcianek nie masz? niestety moze na siłę spróbuj..

Wiecie co znowu nie mam apetytu nie wiem co sie dzieje jestem juz w 16tc i od ok 13tyg bylo super do teraz... czy to normalne... miałyscie tak??pozatym bylam znowu u lekarza i nic nie przytylam... troche mnie to martwi ale lekarz powiedzial ze dziecko b.malo jeszcze wazy wiec to normalne.. jak myslicie??

Ja miałam podobnie. Przez pierwszy trymestr i prawie połowę drugiego nie mogłam jeść. Były momenty kiedy byłam głodna i chciałam zjeść, ale nie mogłam! Z wielką trudnością zjadałam jakieś małe posiłki. Z czasem to mi minęło. Nabrałam wielkiego apetytu i przybrałam na wadze. Czasem tak jest, że nasz organizm tak właśnie reaguje. Nie martwcie się dziewczyny, bo to przeważnie z czasem mija.

U mnie jest podobnie, calkowity brak apetytu w pierwszych tygodniach nawet na slodycze, ktore przed ciaza pochlanialam. Raz dziennie staram sie zmusic do jakiegos posilku, najczesciej gotowanych warzyw albo kanapki z bialym serem a do tego podgryzam owoce. Zauwazylam, ze melon i arbuz przechodza przez gardlo najlepiej. Cukierki owocowe dla zabicia gorzkiego smaku w ustach. Sniadanie i tak zawsze konczy w toalecie wiec zmuszam sie do kilku krakersow. Spadek na wadze 2kg do tej pory, ale mam z czego zrzucac :-).
Lekarz poradzil mi, ze dzidzia pobierze z mojego organizmu wszystko, czego potrzebuje wiec nie musze sie zmuszac do jedzenia ale najwazniejsze jest picie. Odwodnienie jest niebezpieczne w ciazy wiec wszystkie przyszle mamy zachecam do picia 2-3 litrow napojow dziennie.

Zycze wszyskim przyszlym mamom (i sobie ;-)) wytrwalosci!

witam mam tez problem z jedzeniem. jestem glodna czuje glod ale nie moge jesc bo od razu mnie mdli, na szczescie nie wymiotuje wogole ale boje sie ze moze cos sie stac malenstwu z braku jedzenia. jestem w 9tyg ciazy jestem po jednym poronieniu wlasnie w tym czasie i boje sie kolejnego. mam zapisane przez gin tabletki podtrzymujaca ciaze ale mimo to sie boje. czy to aby normalne ze nie moge jesc mimo czucia glodu? zjem a raczej zmusze sie do zjedzenia kilku malych suchych wafli. prosze poradzcie cos. pozdrawiam wszystkie mamy

Hej dziewczyny jestem na poczatku 7 tyg ciazy,5 miesiecy temu poroniłam:(teraz sie nam udalo.
Martwi mnie to ze nie mam apetytu nie moge nic jesc mam wrazenie blokady w przełyku!
Nie moge zmusic sie nawet na sile aby zjesc jakis obiad lub kanapke.
Jem owoce i jogurty!
Niew ymiotuje,poprostu nei moge nic przelknac.barzdo sei tym martwie czy to jest normalne!dziekuje za odpowiedz!

reklama
tez tak mialam:) pierwsza ciaze tez poronilam, a w drugiej jak bylam na tym etapie co ty to nic nie moglam jesc ale po jakichs 3 tyg wszystko wrocilo do normy a nawet bardziej niz do normy, bo mialam olbrzymi apetyt. spokojnie u ciebie tez sie wszystko unormuje:) spokojnej ciazy:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry