• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Butelkowe mamy i dzieciątka

hi:-D
dziuneczka mi kleik ryżowy przechodzi przez lovi trójprzepływowy. i w sumie mleczko zagęszczone nutritonem tez daje przez trójprzepływowy bo sie mniej wtedy zasysa ale wtedy ustawiam na 2 krople a kleik na 3 krople.:-) Na razie butli nowej jeszcze nie kupiłam bo nie jestem w mieście. dopiero jak wróce do łodzi to wybiore sie na zakupy.
na razie bede dawała na noc tylko kleik jeszcze tak przez tydzien i póżniej wypróbuje ta kaszke jabłkowa bebilonu:-)
Gosha24 twoja mała to mały żarłok. Moja zuzia o 20tej obali tego kleiku prawie 210ml ale po tym spi do 4-5. nieraz sie obudzi o 2 ale daje jej wtedy pic wody i wypija z 30 ml i spi dalej smacznie. ciekawe jak po kaszkach bedzie?

reklama
hello
a mojej sie poprzestawialo....o 19 kapiel.... potem kaszka i lulu i dopiero o 5 wstaje....
do tej pory o 20 kapiel ale co zrobic jak trupek o 19:30

Ostatnia edycja:
Gosha24 przez jaki smoczek dajesz taka kaszke?ja dałam przez trojprzepływowy wczoraj kleik troszeczke i za szybko mu leciało:baffled: wiec dalam przez zwykły i zjadł,niewiem czy mogłabym tylko kleik dawac zamiast nutritonu ze wzgledu na ulewania?

Marzena80 przez jaki smoczek w butli dałas ten kleik kukurydziany?f|ajnie ze małej przypasowało mleczko:-)
Dałam przez ten trójprzepływowy. Ja mam z Aventu. Ustawiłam na I, a i tak dość szybko leciało. Na razie dałam 1 łyżeczkę płaską. Ale wszystko jest o.k. Ładna kupka dziś była. Mała nie płacze czyli raczej nic jej nie dolega. Poczekam pare dni i zaczne eksperymentować z jabłkiem. Tylko wpierw chyba dam jej trochę tej herbatki jabłkowej z hippa. Jak myślicie? Czy od razu dać jabłuszko, albo soczek jabłkowy?

hello
a mojej sie poprzestawialo....o 19 kapiel.... potem kaszka i lulu i dopiero o 5 wstaje....
do tej pory o 20 kapiel ale co zrobic jak trupek o 19:30
Madzia a jaka kaszkę dajesz i ile wsypujesz do mleczka? czy na noc podajesz kaszkę butelką? czy ta kaszka jest bardzo gęsta. Bo jak pamiętam Marlence to podawałam tak ok 20 kaszkę butelka po kąpaniu i była gęsta ale przez smoczek przechodziła ale już nie pamiętam jakie były proporcje:-D

dziewczyny mam pytanko - zamierzam zakupić butelkę nuby bo jak maly pije z tommee tippee to mu sięzasysa, podobnie lovi, a pisałyście że nuby jest ok - mam tylko pytanko w kwestii smoczka - jak to jest czy w takiej butelce np,. 270 ml jest smoczek dla noworodka (taki 0+) i dla trzymiesiecznego trzeba kupić nowy smoczek 3+??? czy nie? bo w żadnym sklepie stacjonarnym nie mają nuby i nie mam gdzie sięzapytać, bo jak będę zamawiać przez internet to zamówię ewentualnie te większe smoczki. no i co ze smoczkiem do kaszki (to ten trójprzepływowy lub tzw. krzyżyk?), też takie robią?

pomóżcie bo się nie znam

właśnie przed chwilą był kurier i przyniósł paczkę od nestle - w srodku słoiczek gerbera jabłko-marchweka i soczek bobofrut jabłko-marchewka i mleko następne nan2, do tego jakaś książeczka o rozwoju dziecka i kupon-ulotka, że jak wypełnię ankietę i dołączę ileś etykiet to dostaniemy zabawkę.
żeby to odebrać musiałąm kurierowi dowód osobisty pokazać :szok::szok::szok:

Manja niewiem jak przez net,ale jak ja kupowałam butelki w sklepie Nuby to miałam juz smoki od 3 miesiąca ale róznie widac może być.Sa od 3 i 6 m,do kaszek chyba nie produkuja a skzoda bo ja musialam dzis kupic trójprzepływowy z Aventu który pasuje do butli Nuby zeby móc podawac kleik czy kaszke do mleczka

dzięki Dziuneczka! dzięcki Tobie zdobyłam cenną informację że smoczek avent pasuje do butelki nuby! już wiem w jakim sklepieinternetowym będę kupowac i zapytam się ich o te smoczki przed złożeniem zamówienia

reklama
manja
ja zamawiam na allegro butelke nuby i pytałam sie sprzedawcy o smoczek. A wiec tak przy butelce jest smoczek najmniejszy i jak chcesz większy np trójprzepływowy to trzeba dokupić , sa tez smoczki o srednim przepływie. Ja do kaszki zamówiłam dodatkowo smoczki trójprzepływowe i butelke nuby + miseczke z łyzeczkami:-D
NUBY - BUTELKA ANTYKOLKOWA 270ML SZEROKA SZYJKA (688322916) - Aukcje internetowe Allegro
NUBY -SMOCZEK SILIKONOWY Z GUZKAMI NA BUTELKĘ 0- (685735782) - Aukcje internetowe Allegro
NUBY - MISECZKA Z ŁYŻECZKĄ I WIDELCEM-NOWOŚĆ (681170033) - Aukcje internetowe Allegro

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry