reklama

butelkowe mamy

właśnie poczytałam i mineralki się nie gotuje - wytrąca się wapń i sole mineralne nie przyswajalne dla organizmu. Czyli podgrzewać i zużyć po otwarciu w ciągu 2 dni :)

reklama
witam butelkowe mamy więc i ja do was dołączyłam:) chciałam by mały cycka sobie cycał ale nie da się :( bo się krztusi a potem pić nie chce i musze odciągać mu do butelki i potem podaje troszkę to uciążliwe ale czego się nie robi dla takiego brzdąca:) kochane a powiedzcie mi ile wasze szkraby wypijają bo mój 120;/ jak daje moje mleczko to budzi się po godzinie max 2 i znowu głodny w nocy brakuje mi pokarmu tym samym i zdarza się podać butle Nan i też wypija 120 tyle że potem je za 4 godz.

ksiulka u nas czy cyc czy mieszanka zawsze max 2 godziny przerwy.
u mnie Maks też sie dławi jak mocno leci i wścieka się ale próbuje kilka razy go przystawić albo przybieram pozycję w której on leży mi na brzuchu wtedy wolniej leci mleko lub pozycje gdzie ma główke o wiele wyżej niż resztę ciałka.

mam pytanie, czy waszym maleństwom zdarza się wymiotować po jedzeniu? Jak tak to jak często? Moja Nadka ostatnio potrafi w ciągu dnia ze 3-4 razy wymiotować i to tak porządnie. Pediatra stwierdziła, że to normalne u takich maluchów, ale ja i tak się niepokoję, bo niestety mała zwraca wszystko co zjadła i pod dużym ciśnieniem... Boję się jej zostawiać samej, a w nocy ciągle się budzę i sprawdzam czy wszystko jest w porządku.

Mam pytanie o rozmiar smoczka do butelki.. czy na tym etapie dalej uzywac tego z najmniejsza dziurka i najmniejszym przeplywem? Czy moze zmienic juz na nieco wiekszy?

W ogole to, co ile wymienia sie smoczek w butelce?

Mam pytanie o rozmiar smoczka do butelki.. czy na tym etapie dalej uzywac tego z najmniejsza dziurka i najmniejszym przeplywem? Czy moze zmienic juz na nieco wiekszy?

W ogole to, co ile wymienia sie smoczek w butelce?

onionku najlepszy ten z najmniejszą dziurką, większe są od 3-go m-ca :) Może mały się dławić bo szybko leci wtedy. Smoczek niby się wymienia co 1,5-2 m-ce ale ja tam póki dobry użytkuję. Acha i zauważyłam że np z Lovi smok Mini to jeden mam z wolnym przepływem a ostatnio kupiłam do drugiej butli ten sam rozmiar i szybko leci :/ I mały nie chce zniego pić, to nie wiem o co kaman? Czyżby jakiś felerny sort tych smoczków wyszedł? Bo naprawdę dużo szybciej leci z niego i widac gołym okiem różnicę w dziurce :/

onionku najlepszy ten z najmniejszą dziurką, większe są od 3-go m-ca :) Może mały się dławić bo szybko leci wtedy. Smoczek niby się wymienia co 1,5-2 m-ce ale ja tam póki dobry użytkuję. Acha i zauważyłam że np z Lovi smok Mini to jeden mam z wolnym przepływem a ostatnio kupiłam do drugiej butli ten sam rozmiar i szybko leci :/ I mały nie chce zniego pić, to nie wiem o co kaman? Czyżby jakiś felerny sort tych smoczków wyszedł? Bo naprawdę dużo szybciej leci z niego i widac gołym okiem różnicę w dziurce :/

Dzieki :-)
Ja mam wlasnie Lovi 3 sztuki. Tez mam wrazenie, ze z jednego leci szybciej z innego wolniej..

Onionku, Gaja my smoczki tez tylko Lovi... inne Gwieździe sie nie podobaja... tylko ostatnio nie moge dokupic... nigdzie nie ma mini...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: te Aventu maja za duza dziurke i połowa mleka była na brodzie :szok::szok::szok: no a mleczko w nocy tak jak Onionek bebilon pepti... :-D niby po nim miały przejsc bóle brzusia, bo myslała lekarka, ze sa spowodowane nietolerancja laktozy a tu zonk...

reklama
Onionku, Gaja my smoczki tez tylko Lovi... inne Gwieździe sie nie podobaja... tylko ostatnio nie moge dokupic... nigdzie nie ma mini...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: te Aventu maja za duza dziurke i połowa mleka była na brodzie :szok::szok::szok: no a mleczko w nocy tak jak Onionek bebilon pepti... :-D niby po nim miały przejsc bóle brzusia, bo myslała lekarka, ze sa spowodowane nietolerancja laktozy a tu zonk...

i co? dalej brzusio boli Twoja mala?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry