reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Cesarskie cięcie

reklama
Oj ja też trzymam za was kciuki, ale musicie mieć stresa.... to nam przybędzie trochę dzieciaczków w piątek:-)
no, planowo 4 - emka27, malinkaizi, wiolcia_27G i ja, ale że to piątek - tygodnia koniec i początek - to pewnie się jeszcze i nieplanowy jakiś dzieciaczek pojawi ;-) zresztą - teraz to już większość w zasadzie "planowa" :-)

Ojej, ja nie jestem na bieżąco, bo ciężko mi sledzić główny wątek a tu taka niespodzianka, aż 4 maluszki na piatek :)
Będę z Wami myślami :) i też trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny i ich maleństwa i z góry dziękuję za wszystkie kciuki za nas :)

Ale fajnie :). Takie gremialne rodzenie na forum ma swój urok, nie powiem :). Będziemy czekać z niecierpliwością na wieści od Was dziewczyny. Ciekawe, która pierwsza ;)? Swoją drogą 27 lipca - ładna data!

Ja mam w ten dzień KTG w szpitalu, ale nie wydaje mi się, żebym miała do was dołączyć.
Pewnie, zgodnie z tym co mój gin zapowiedział, jeżeli doczekamy jego powrotu z urlopu (a wszystko wskazuje na to, że doczekamy), to potnie mnie na początku sierpnia. A, niechaj i tak będzie.

katjusza pisze:
taaaa - piccolo - żebyśmy potem wszystkie biadoliły na kolki...
laugh.gif
Oj tam oj tam, się odgazuje :-D ;-).

Po dłuższej przerwie powróciłam - jak już pisałam ze szpitala z dzidziusiem :-) oczywiście po cesarce, więc podziele się swoimi przeżyciami.
Data była ustalona więc od rana się zaczęło. Najpierw lewatywa. Potem podłączyli kroplówki, po których zrobiło mi się sennie - prawdopodobnie to był "głupi jaś". Przyszedł anestezjolog i wyjaśnij na czym będzie polegało znieczulenie. Kroplówki brałąm gdzieś godzinę, może półtorej. w międzyczasie podłączyli cewni (to akurat bardzo nieprzyjemne i troche bolało). Po 10 zabrali mnie na sale operacyjną. Dali znieczulenie (w sumie nie boli, czuć tylko rozpieranie na kręgosłupie) i za chwile na dole nic nie czułam, choć miałam nadal takie uczucie. Po 10 minutach dzidzia była na świecie :-) . Przyłożyli mi go do buzi na chwilę, więc od razu go widziałam. Oczywiście nie obyło się bez łez. Następnie zaczęło się długie zszywanie - nawet troche przysnęłam. Podczas cięcia była nawet miła atmosfera, cały czas pytali się czy wszystko wporządku, rozmawiali ze mną, interesowali się dzieckiem.
Położyli mnie na sali, wcześniej jeszcze widziałam się z mężem jak wyjeżdzałam z sali.
Przez kilka godzin leżałam bezruchu. Na początku strasznie mną trzęsło, ale nie było zimno. Pionizowali mnie dopiero następnego dnia nad ranem o 5. Nie chcieli tego robić na noc. Na początku troche się nie udawało, kręciło mi się w głowie, więc spowrotem do łóżka udało i kroplówka przeciwbulowa. udało się za trzecim razem, ale wtedy wstałam już sama - chęć zobaczenia dzidzia była bardzo silna - tymbardziej, że leżał na intensywnej opiece, daleko ode mnie:( - to akurat było bardzo przygnębiające, bo inne matki były ze swoimi maleństwami od razu.
Najgorszy jest pierwszy dzień po cesarce, ciężko chodzić i wszystko boli, ale tak naprawdę szybko dochodzi się do siebie.

reklama
Do góry