reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Chłopczyk czy dziewczynka?

reklama
Ja nawet jak będzie dziewczynka, to różowości kupować nie będę, bo nie lubię tego koloru. Przepadam za to za zielonym, niebieskim i w żółtym dzieci też wyglądają słodko :-)

Efilo myśle że żółte i białe to też bardzo dobry pomysl i dopóki nie bede wiedziec czy to chlopiec czy dziewczynka to nie bedę kupować niebieskich czy rózowych,ale mnie tak strasznie sie i niebieskie i różowe podobają,

a poza tym to nie wiem czy nie za wczesnie w sumie na zakupy,tak samo jak na początku ciązy prawie nikt o niej nie wiedzial,oprócz rodzinki,tak i teraz moze lepiej zakupami nie zapeszac,jak myslicie:-)

Ja mam taką strategię: Jeszcze nie kupować, ale jak najwięcej oglądać żeby w momencie zakupów nie dostać kręciołka od nadmiaru rzeczy. Chyba, że w czasie oglądania trafi się jakaś okazja, to wtedy będę kupować. Tak na przykład wyło z wózkiem, ogladałam i wypatrzyłam okazyjnie, no i już mam
:-D, ale mąż zapakował w karton i nie pozwala oglądać żeby nie zapeszyć.
Ale wczoraj się nade mna zlitował i dał mi jeszcze pooglądać (i zapomniał złożyć, więc dzisiaj też mogę się nacieszyć:-D)

Zzakupami wstrzymam sie do czasu,kiedy dowiem sie kto w brzuszku mieszka,wiekszosc ciuszków dostane od kol. co ma miesiecznego synka

witam
my tez jeszcze nie wiemy co mam w brzuszku... ale 6 lutego ide na usg i mam nadzieje ze pokaze co ma miedzy nozkami.
a jak narazie kupilismy kilka ubranek w kolorach:braz,zielony, bialy:) bo nie moglismy sie powtrzymac przy takich wyprzedazach.
a reszte kupimy jak juz bedziemy wiedzieli :)
pzdr dla czerwcowek

za duzo jeszcze nie kupujcie bo pamietajcie ze jak sie dzidzie urodza to bedzie lato (u mnie odwrotnie) a teraz w sklepach same zimowe ciuchy. jedynie body kupujcie. spiworki sa grube zimowe a w pajacach bedzie za cieplo dzidzi w czerwcu / lipcu....

jolka mam dokladnie tak samo z rozowym. przed porodem kupowalam tylko zolte zielone niebieskie ubranka. urodzila sie dziewczynka i zadnych rozow nie chcialam widziec brrr. oczywiscie niektozi znajomi nie wiedzieli ze niecierpie rozu wiec przynosili oczywiscie rozowe. poza tym w sklepach jak sie powie dla dziewczynki to sa TYLKO rozowe fujjjj. tutaj tak samo. dla chlopcow sa prawie wszystkie kolory bardzo ladne zielone czerwone fioletowe a dziewczynki tylko rozowe!!! ohyda!!

Asylan masz rację, ale na pocieszenie powiem Ci, że później jest odwrotny problem jeśli chodzi o spodnie. Wiecie jak ciężko kupić ładne spodnie dla trzy-cztero latka, a dla dziewczynek jest mnóstwo spodenek

mój mężulek sie ze mnie śmiał ze ja to bym wolala dziewczynke,bo wtedy w te różowe ciuszki bym jąubierala,tlumacze mu ze nie tylko w różowe,a poza tym to nie moja wina że lubie ten kolor,na dodatek drażni sie ze mną ze bedzie chlopak i nie bedzie różowego,ale stweirdzilam ze jest mi to naprawde obojętne,byle by bylo zdrowiutkie,apropo zakupów to naprawde latwiej jest kupic ciuszki dla dziewczynek,wiem to po moich kolezankach:-)

reklama
Do góry