Jotka, a jak nie bedzie dziewczynki? Nie masz zadnej, a to zadnej gwarancji, ze urodzisz za drugim razem dziewczynke. Dlatego w ogole nie powinno sie tak nastawiac. To tylko jest zrodlo frustracji i wielka niesprawiedliwosc dla takiego dziecka, ktore nie jest niczemu winne. Ja mam chlopca w domu i prawdopodobnie bede miec drugiego. Ciesze sie z tego dziecka, bo jest moje, mam nadzieje ze tylko zdrowe. To nie sklep i nie mozna tak sobie wybrac o sie chce. I moze tak jest lepiej:-)
Kaso, Anka, 2 dziewczynki na pewno super beda sie dogadywac

Ale najwazniejsze jest to, zeby dziecko nie bylo samo i mialo rodzenstwo. Zdrowe rodzenstwo.
Z tymi dziewczynkami to slyszalam o pomylkach nawet w bardzo poznej ciazy... Jak lekarz mowi ze chlopiec w 17 tyg, to raczej bedzie chlopiec, dziewczynka w 20 tyg to prawdopodobnie dziewczynka, ale... znam osobiscie 2 przypadki, gdy z Julii wyszedl Julek:-) Wyobrazcie sobie te przyszykowane wyprawki w rozu
Mojemu mezowi bylo zupelnie obojetne co sie urodzi tym razem. Wydawal sie bardzo zadowolony, gdy dowiedzial sie ze pierwsze dziecko jest chlopcem, ale przy drugim widac nie mial juz zadnych preferencji. Pytal tylko czy lekarz potwierdzil plec, zeby ustalic imie (i pewnie z ciekawosci)