reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chusty i nosidelka :)

a tak już przy okazji... jak napisałam...
to chciałam jeszcze spytać czy donbrze małą zamotałam??
zrobiłam tylko 2 wiązania, z tym X na zewnątrz i w środku , ale w trakcie mała zasnęła:sorry:
jutro popróbuję inne wiązania

A więc, z x w środku to wiązanie do elastycznej. A Ty masz tkaną? Więc tylko 2x, kieszonka, na biodrze, na plecach etc. W tkanej trzy warstwy to za duzo - za cieplo malej bedzie.

Chusta musi być równo od kolanka do kolanka, u Ciebie kończy się na udzie. Pupa powinna być trocszkę bardziej wpadnięta, kolanka na wysokości pępuszka małej. Na drugiej fotce młoda od Ciebie trochę odstaje - zwiąż się ciaśniej. Kolanka muszą być równo, na ostatniej focie widać że troszkę jest krzywo (być może było za luźno i maleńka się skrzywiła jak zasnęła).
Ale ogólnie SUPER jak na pierwszy raz:tak:

reklama
no włąśnie mi się podczas spania przekrzywiła bo póżniej jak szła do sklepu i ją zamotałam to była prosto:tak:
ale już zdjęcia nie dobiłam..
co do końców na kolankach nie wiedziałam, myslałam że na udach też jest ok...:sorry:
no i z tym odstawianiem to wiem właśnie że trochę z przosu odstawała ale nie mogłam ciaśniej bo mi tam trzymała rączki, a co znaczy że pupa bardziej wpadnięta??:-D że niby ma wisieć??:-p
i jeszcze co do tych kolejnych wiązań... masz może jakieś linki jak to wygląda??
bo mam tkaną , tak.
Myśląłamże ta kieszonka jest dla małej ok...:sorry:

poza tym myslałam że to całe wiązanie jest trudniejsze... ale jednak nie :-D

aha to to takie prawie jak X na zewnątrz tylko nie zaciągam materiału na małą...
proste:cool2:
ja to się zastanawiam jak tym bokiem się wiąże....:szok:
bo plecaczek też juz przećwiczyłam choć nie wyszedł idealnie;-)
bo za nisko i mała niedociągnięta:-pi tył

Załączniki

• DSC05106.JPG
    DSC05106.JPG
    67,5 KB · Wyświetleń: 51
  • DSC05097.jpg
    DSC05097.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
No placeczek niezbyt. Po pierwsze poły muszą przechodzić po panelu, a u Ciebie widać wyrażnie że tak nie jest, materiał na plecach może podejść do góry, a nie może. I tu widać bardzo dobrze że pupka wpadnięta nie jest - kolanka muszą być na wysokości pępka małej., wtedy pupka będzie niżej - rozumiesz o co mi chodzi? Poły muszą być pod kolankami, bo inaczej wisiadło Ci się zrobi i chusta nie spełni swojej roli. Poza tym chusta wrzynać się małej w udka będzie.

Zaloguj się na chustoforum tam jest pełno instrukcji itp. mozesz tez zdjecia zamiescic, dziewczyny po kursach Ci doradza, mozesz tez tam spotkac sie z mamai z Twojej okolicy - za granica jest ich pelno.

poprowadziłam dziś swoje pierwsze zajęcia instruktazowe hehe ttaki mały pokazik :D ozywiście nie jestem kompetentna do żadnych zajęć. Moje koleżanki jutro jadą do chorwacji i spytały czy im chust nie pożyczę. Oczyiściie, ze porzyczyłam. Kilka dni ćwiczyły same, z instrukcją i yt a dziś raniutko przed moja pracą przyjechaly i pokazywałam im jjak dociiagać. DObrze sobie radzą ale jak zobaczyły jak ja dociagam to trochę zbladły, bo one troche luxno. Poćwiczą przez noc i na miejscu i będzie git. Także moje chusty od jutra zwiedzają świat :D szkoda, ze beze mnie :( dobrez,z e jeszez przez kilka dni mam nosidlo babycarrier to na razie dam sobei radę, no i poucha sobie zostawiłam...
a co do nosidła to eeee :(((( to nie jest to. Te wielgaśne klamry mnie uwierają, przeszkadzają, karczku nie da się wywinąć, no po prostu niee, zdacydowanie Wolę mai-tai

Ja dziś przymierzałam ONO i najpierw byłam mega zadowolona ale po 15 minutach tak zaczęło mi się w ramiona wpijać że szok :szok: dość cienkie pasy ma.

Ale ombuhimo jest REWELACYJNE!!! I teraz zastanawiam się czy to sobie sprawić czy mt czy chustomt:baffled:

Dziś był ten Dziennik Bałtycki, wywiad zrobili, zdjęcia (choć myślałam że grupowe jakieś będzie, a oni pstrykali jak popadnie) i teraz ciekawe jesteśmy jak nas "obsmarują" :-D

Ja dziś przymierzałam ONO i najpierw byłam mega zadowolona ale po 15 minutach tak zaczęło mi się w ramiona wpijać że szok :szok: dość cienkie pasy ma.

Ale ombuhimo jest REWELACYJNE!!! I teraz zastanawiam się czy to sobie sprawić czy mt czy chustomt:baffled:

Dziś był ten Dziennik Bałtycki, wywiad zrobili, zdjęcia (choć myślałam że grupowe jakieś będzie, a oni pstrykali jak popadnie) i teraz ciekawe jesteśmy jak nas "obsmarują" :-D
pozniej artukuł zeskanuj :d albo na necie szukaj i dawaj nam tu :D

reklama
My się śmiałyśmy ze zrzute zrobimy i Marta wykupi gazete dla kazdej:-D spoko, spoko, zaraz Wam zrzuce jak tylko bede miec, a Kamci wysle ;-)

Do góry