Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Wrocilam ze spotkania Klubu Kangura :-)
/QUOTE]
Dziunka moglabys napisac kilka rad dla nas? pewnie nie jedna skorzysta a dla mnie chusty to nowosc wiec chetnie poczytam wszystkie rady ;-)
Dziewczyny, czy są jakieś wiązania pozwalające nosić dziecko przodem?? Żeby lepiej stabilizować główkę. Jeremi słabo ją trzyma i neurolog tak kazała go nosić, ale nie wiem jak to pogodzić z chustą..
Malina sa takie pozycje ale od 4 miesiaca, Baby Wrap Brochure - Download from Kari Me Baby Carriers tu masz linka to sciagniecia instrukcji, ale po angielsku... a jak klikniesz w "home" to bedzie tam zdjecie jak dziciaczek jest przodem.![]()
Hmm??? Jaka ta strategia?

My dziś mieliśmy inaugurację chustonoszenia
Spociłam się jak mysz układając Jeremiego, bałam się, że go uszkodzę, szczególnie, że postanowił kręcić główką na wszystkie strony.. Ale udało się.
Myślę, że nie była to najpiękniej zamotana chusta, ale pierwsze koty za płoty.
Niestety Jeremi nie był w niej zbyt szczęśliwy, zakładam więc, że coś go mogło uwierać..
Dziewczyny, czy są jakieś wiązania pozwalające nosić dziecko przodem?? Żeby lepiej stabilizować główkę. Jeremi słabo ją trzyma i neurolog tak kazała go nosić, ale nie wiem jak to pogodzić z chustą..
te wiązania powinny się dla Jeremiego nadawać!! 
popatrzyłam na to wiązanie przodem i szczezrze mówiąć to mnie sie nie podoba, ale to tylko moje zdanie.Dziecko powinno byc w pozycji żabki, a jak ta żabka jak ono przodem? Nie wiem czyw iecie o co mi chodzi... postaram się wkleić mao to zdjęcie na dole to sobie zobaczcie, ja bym dzieciakowi nogi połamała...Wrocilam ze spotkania Klubu Kangura :-)
/QUOTE]
Dziunka moglabys napisac kilka rad dla nas? pewnie nie jedna skorzysta a dla mnie chusty to nowosc wiec chetnie poczytam wszystkie rady ;-)
Malina sa takie pozycje ale od 4 miesiaca, Baby Wrap Brochure - Download from Kari Me Baby Carriers tu masz linka to sciagniecia instrukcji, ale po angielsku... a jak klikniesz w "home" to bedzie tam zdjecie jak dziciaczek jest przodem.![]()
A na chustoforum te mamy co są doradcami po kursach to odradzają pozycje przodem. Tak samo mówią zęby z elastyka wiązac wyłącznie kieszonke.
Iza a masz już upatrzona jakąś tkaną?
Ja myslalam o żakardowej, ale pewności nie mam... A mozę kupię sobie coś super wypasionego ale uzywanego? No zobacczymy. U mnie to plan na wakacje.. Tylko, ze ja kupię chustę na wakacje a jak po wakacjach będę pracowac to pewnie już niewiele z niej skorzystam :-(
A głowkę można albo tym wałeczkiem usztywnić albo połe naciągnąć. Na tym zdjęciu co Dziunka z klubu kangura wklejała to chyba Asia ma tak ladnie główkę panelem usztywnioną
Dziunka z tego co mówisz to super! i motanie fantastyczne. Wygląda naprawde profesjonalnie. A tego motania to więcej też pokazywali? Tzn można bylo tez podpatrzeć inne wiązania?
Szkoda, ze ten warszawski jakoś malo prężnie działa. Śledze te terminy ale we wszystkich miastach coś się dzieje tylko nie w Warszawie. W warszawie to tylko spotkania mam w kawiarniach, a tam się raczej nie pomota. Pomacać co najwyżej można. A widzę w tle zdjęcia, ze w klubie tez było co macać ;-)
A powiedz mi jeszcze trzeba jakoś zgłosić swoje przybycie wczesniej? Tam każdy moze wejśc? Bo to stowarzyszenie w sumie jest i jak przeczytałam regulamin to mi się wydawało, ze trzeba tam jakoś należeć![]()
Mi dala pierwsza lekcje gratis - z innych to bym raczej nie skorzystala, bo mnie nie stac
I nie chciala dziewczyny nauczyc plecaka tylko zaprosila ja na warsztaty.
My dziś mieliśmy inaugurację chustonoszenia
Spociłam się jak mysz układając Jeremiego, bałam się, że go uszkodzę, szczególnie, że postanowił kręcić główką na wszystkie strony.. Ale udało się.
Myślę, że nie była to najpiękniej zamotana chusta, ale pierwsze koty za płoty.
Niestety Jeremi nie był w niej zbyt szczęśliwy, zakładam więc, że coś go mogło uwierać..
jedynie sporadycznie, bo kregoslup sie "gibie" na lewo i prawo. Najzdrowiej jest jesli chodzi o odbicie brac do gory, raczki przerzucic za ramie, a pupke jakby tak podnies do gory, zeby byla zaokraglona. A tak to nosic w pozycji kolyski (nie mowie o chustach itd.) , np na lewym ramieniu, a prawa reke wsadzic pod pupe a kciukiem lekko rozszerzyc uda. Nie wiem czy mnie skumalyscie ;-)
Wrocilam ze spotkania Klubu Kangura :-)
/QUOTE]
Dziwie sie temu zdjeciuwczoraj wszyscy sie smieli, ze nikomu by nie przyszlo do glowy aby tak dziecko nosic
Nie mowiac juz o tym ze to niezgodne z jego anatomia. Zaraz zamieszcze to zdjecie na chustoforum i zobaczymy co babki powiedza.
Kilolku Przy tej kieszonce co wczoraj na spotkaniu mi wyszla, nie bylo potrzeby usztywniac glowki. Mala albo byla przyklejona glowka do mnie albo rozgladala sie wokol, a prawidlowo zamotana chusta ta glowke podtrzymuje![]()

bo Klub Kangura wogóle ma w zalożeniu cos o karmieniu piersią jakies propagowanie...dokładnie nie pamietam...Malina tu masz link:
Dziecko w chuscie przodem do swiata?! - Chustoforum
Przedstawilam to tak, ze niby Ty przyslalas ten link ze zdjeciem, wiec bez urazy jak cos ;-)
Zapomnialam Wam napisac, ze prawie wszystkie mamy na tym spotkaniu karmily piersia :-) I to nawet takie juz chodzace maluchy:-) fajnie to wygladalo, wszedzie gdzie sie dalo spojrzec mama z cycem na wierzchu![]()
Zapomnialam Wam napisac, ze prawie wszystkie mamy na tym spotkaniu karmily piersia :-) I to nawet takie juz chodzace maluchy:-) fajnie to wygladalo, wszedzie gdzie sie dalo spojrzec mama z cycem na wierzchu![]()
a bezpieluszkowe mamy też były? ;-)