reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Hej Dziewczyny :)
Rainmanka wspominała mi, że któras z Was pytała o ściąganie mleczka... przepraszam, że tak ogólnie, ale nie mogę znaleźć tego postu... piszecie jak szalone :))) z dziecmi po tamtej stronie też tak miałam :)
ale wracając do tematu - sciągam pokarm do tej pory i chetnie odpowiem na Wasze pytania :)

Pozdrawiam :)

Hej Dziewczyny :)
Rainmanka wspominała mi, że któras z Was pytała o ściąganie mleczka... przepraszam, że tak ogólnie, ale nie mogę znaleźć tego postu... piszecie jak szalone :))) z dziecmi po tamtej stronie też tak miałam :)
ale wracając do tematu - sciągam pokarm do tej pory i chetnie odpowiem na Wasze pytania :)

Pozdrawiam :)

hej ja chcialabym wiedziec z iloma butelkami zaczac, narazie mam tylko 4, ale chcialabym zeby moj maz mi pomagal w karmieniu wiec bede sciagac i przechowywac . lepiej w butelkach czy pojemnikach??

Julka mistrz świata, naprawde mała giganciara.
Jak tak na Was popatrzyłam to nie wiarygodne, że bedziemy miały blizniaki:szok:
Jakos tak nie wyglądamy, choć czy mozna wyglądac na mame blizniaków

ja też nie wierzę że już niedługo będę mamą bliźniaków...wy macie dzieciaka już to wiecie co i jak....a ja pierwszy raz...i jestem przerażona jeszcze do tego dwójka:) będzie śmiesznie

hej dziewczyny, normalnie nie nadazam was czytac dzisiaj a co dopiero odpisywac :) wyslalam wam zaproszenia na fb ;) mam nadzieje ze przyjmiecie :)

u mnie dziewczyny dzisiaj szaleja ... ja w sumie tez ale... z deska do prasowania ;) ahhh pomyslec ze juz sie nie wyrabiam a to tylko pranie naszej trojki... a jak dojda dziewczynki... ulallalalal..

ja w piatek ide na usg polowkowe, ciekawe ile dziewczyny bede mialy na wadze...
ja mialam brzusio w 19 tc 95 cm a teraz jeszcze nie mierzylam...

rabbit gratuluje i wielkosci dzieci i szyjki!! super!!

ja mam w "talii" 96 cm.. zaczynałam z 68 :D 3 kg na plusie

byłam dzisiaj na usg.. dzieciaki rosną jak na drożdzach, jeden jest troszkę większy.

Dzisiaj mój lekarz prowadzący stwiedził że ciąża jest dwukosmówkowa, a 2 tyg, temu byłam na usg genetycznym i inny lekarz stwierdził że jes jednokosmówkowa bo przegroda ma tylko 1 mm i brak objawu Lambda. I bądź tu czlowieku mądry..

reklama
Milena ja na początek miałam jedną butelkę z laktatora i jeszcze jedną zapasową, z tym, że mleczko zuzywam na bieżąco... pojemników nie polecam, mam 2 Aventu, ale jakieś nieszczelne, wylewało mi się mleko przy zakręcaniu... wydaje mi się, że lepsze są butelki do przechowywania i ew. mrożenia... a i jeszcze te pojemniki wkurzały mnie, bo tłuszczyk z mleka przyklejał się do wieczka od spodu i nawet po podgrzaniu tam zostawał, a przecież tłuszczyk to sam miód dla dzieci:)))
Mroziłam tylko kilka razy, jak byłam z chłopacami w szpitalu na zapalenie płuc i nie mieli apetytu :( i dla mnie to mleko po rozmrożeniu to jakies takie dziwne było z wyglądu!
Jeśli Ty chcesz tylko sciągać raz na jakiś czas to myslę, że 2 butelki powinny Ci wystarczyc, ew. możesz przechowywać w tych do karmienia.... do 12 godzin mozna przechowywać w temp. pokojowej, do 24 w lodówce, potem w zamrazarce, ale nie pamiętam jak długo!

Powodzenia Ci zyczę :)

Do góry