reklama

karola2112
Fanka BB :)
Mamuski to teraz ja z martwieniem, zastanawiam sie czy mam nisko brzuch?
w sumie od paru dni zaczeło mi sie lepiej oddychac ale to tyle ze zmian i juz nie wiem czy mam sie denerwowac czy czekac do nastepnego tyg na wizyte???
gdzies wyczytałam ze jak brzuch sie obnizy to po 2-4 tyg moze byc poród?
wklejam fote bo nie jestem doswiadczona w tych sprawach i nie wiem czy on juz bardzo nisko czy jeszcze nie?
z góry dziekuje za pomoc

w sumie od paru dni zaczeło mi sie lepiej oddychac ale to tyle ze zmian i juz nie wiem czy mam sie denerwowac czy czekac do nastepnego tyg na wizyte???
gdzies wyczytałam ze jak brzuch sie obnizy to po 2-4 tyg moze byc poród?
wklejam fote bo nie jestem doswiadczona w tych sprawach i nie wiem czy on juz bardzo nisko czy jeszcze nie?
z góry dziekuje za pomoc
Milena23uk
Kochana tylko sie cieszyc ! malenstwa przygotowuja sie po malu do wyjscia. ja bym skakala z radosci kochana! ;-)

karola2112
Ja po wczorajszej wizycie troszke jestem załamana bo według obliczeń moja jedna mała jest o 2 tygodnie za malutka mam 29+3, a ona ma wymiary na 27tc a najgorsze jest BPD 68,4 co równe jest 26tc a wiec juz 3 tygodnie do tyłu, wazy ok 1100g, czy to jest ta hipotrofia? A bicie serduszka ma 129/min. Ten lekarz co ma zastepstwo za moja to powiedzial ze nigdy nic nie wiadomo i kazal to kontrolowac.Siostra jej ma w miare równe wyniki(tam pare dni)i tętno 150/min i wazy 1350g. Jak wyszłam to rozbeczałam sie meżowi . Zamówiłam sobie wizyte w nastepny czwartek gdzie indziej bo moze ten cos tam zle obliczył.Mam nadzije ze tyle usg nie zaszkodzi małym ale wole to niz stres.
kasiek sprawdziłam swoje wszystkie usg i synek jest mniejszy od siostry i wszystkie parametry ma nizsze niektóre o tydz niektóre o 2 tyg i lekarz nie widział w tym nic niepokojacego - urodzisz 2 róznych dzieci jedno z budowy moze byc do Ciebie podobne a drugie do meza, zreszta rzadko sie zdarza zeby blizniaki wazyły identycznie, zazwyczaj jest róznica w wadze, co tez wynika z tego które lepiej sie ułozy i moze wiecej rosnac bo ma miejsce - w przypadku dwuowodniowych i dwukosmówkowych ciaz. jesli chodzi o hipotrofie to lekarz sprawdza jak rosnie AC czyli jesli masz poprzednie usg popatrz jak przyrasta ten wskaznik, jesli róznice miedzy nim sa stałe lub wieksze to nie masz sie czym martwic.
poza tym zawsze mozna trafic "wspaniałego" lekarza który niepotrzebnie nas nastraszy.
karola2112
kurcze stwierdziłam ze i tak nic nie zrobie, bo jak sie obnizył to przeciez niczym go nie podniose
trudno zobaczymy co dalej i tyle, mimo wszystko chciałabym doczekac do 36tc a najlepiej do 37tc, ale jak moj M mówi siła to sie tego nie da rady zrobic
ohh fakt faktem ze człowiek to sie troche poddenerwuje w tej ciazy, ale nikt nie mówił ze bedzie rózowo....

trudno zobaczymy co dalej i tyle, mimo wszystko chciałabym doczekac do 36tc a najlepiej do 37tc, ale jak moj M mówi siła to sie tego nie da rady zrobic
ohh fakt faktem ze człowiek to sie troche poddenerwuje w tej ciazy, ale nikt nie mówił ze bedzie rózowo....
manila29
karola brzuszek sliczny, nie mam doswiadczenia w wysokosci brzucha:-) ale Ty juz dobijasz do 36.tc, takze nawet gdyby zaczal lekko opadac to i tak masz ładny tydzien, gdzies wyczytalam - w jakiejs gazecie o dzieciach, ze w przypadku blixniakow ciąże uwaza sie za donoszona juz w 34.tc

Milena23uk
to prawda manilka, doktorzy tu tez powtarzaja,ze w 34 tyg rodza sie zdrowe dzieci, moga miec jedynie chwilowy problem,zeby zaczac samemu oddychac, ale po 30 tyg blizniaki dojrzewaja szybciej niz pojedyncze dzieci... ja bym chciala juz wypluc je w 35 moze 36 tyg  Babolki moje kochane ,juz sie ni moge doczekac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Babolki moje kochane ,juz sie ni moge doczekac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Babolki moje kochane ,juz sie ni moge doczekac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Babolki moje kochane ,juz sie ni moge doczekac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!reklama

karola2112
Milenka to Ty dzis masz usg?
fakt blizniaki 2 tyg wczesniej dojrzewaja od pojedynczych dzieci tylko mi zalezy zeby troche wiecej jeszcze wazyły
mamaMacka - kiecka super

fakt blizniaki 2 tyg wczesniej dojrzewaja od pojedynczych dzieci tylko mi zalezy zeby troche wiecej jeszcze wazyły
mamaMacka - kiecka super

Podziel się: