reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

hejka mamuśki.....ja tylko na chwilkę bo się zbieram do kosmetyczki....hihih:p

u mnie w rodzinie nie ma bliźniaków...ale bardzo długo brałam tabletki anty...i po odstawieniu hop i dwójka....a mój lekarz przed naszymi staraniami mówił że będę miała problemy z zajściem bo mam malutką macicę....mała ale jaka nośna....ehhehee:p

reklama
u nas clostibegyt (chyba zle napisalam nazwe)nieoficjalnie a dla mnie wtajemniczonych rodzinne, niby u meza byly gdzies tam blizniaki ale to ja uwolnilam 2 jajeczka:-D a maz, jak to powiedziala pani doktor, nadal im plec:-p

Ja dopiero teraz jestem jak juz spac poszlyscie.
Dzis mialam busy dzien i strasznie nerwowy .

mamamackaale kiecunia sliczna bo tobie slodzic nie bede bos laska boska!

Milena po co pokazywalas te czapki?Nie wiem ktore teraz kupic!

A o czym ty mowisz, ze placisz w next na raty czy co bo nie kumam:-(

A ja spac nie moge bo moje najstarsze dziecko zwraca..

tak jak wejdziesz na strone next.co.uk i otworzysz z nimi konto to dostaniesz credit account, no i mozesz placic ile i kiedy chcesz, ale tez jest minimum na miesiac, na poczatek dostajesz u nich chyba 200 funtow, i pozniej jak splacasz regularnie to Ci zwiekszaja i zwiekszaja tak ze ja juz mamlimit 2000 funtow, a jestem z nimi 1,5 roku ;) dla mnie osobiscie to bardzo wygodne, mozesz kupowac damskie, meskie, dzieciece ,rzeczy do domu itp woo! niech zyje NEXT ;)

u mnie geny... 4 pary blizniakow w rodzinie, dwie w meza i dwie w mojej... wiedzalam w co sie pakuje:-D:-D zartuje
rabbit odprez sie troche u kosmetyczki.
gastone mam nadzieje,ze Max czuje sie lepiej. xx

Ostatnia edycja:
karola79 ja tez nie lubie dla dziewczynek takich typowo pudrowych koloro w rozu i fiolecie,ze mozna sie posikac, ale niestety na niektore ubrankach ni mozna tego uniknac... jednak jak kupuuje to stawiam na zyyyyyyywe i mocne kolory. no coz juz taki mam gust. ;-)

Nie moge nadążyć z czytaniem, ale sie rozpisałyście, super.

Rabbit super ze wszystko ok i szyjka super!

Milena
ach ta twoja Julcia:-), cudo.

Ja po wczorajszej wizycie troszke jestem załamana bo według obliczeń moja jedna mała jest o 2 tygodnie za malutka mam 29+3, a ona ma wymiary na 27tc a najgorsze jest BPD 68,4 co równe jest 26tc a wiec juz 3 tygodnie do tyłu, wazy ok 1100g, czy to jest ta hipotrofia? A bicie serduszka ma 129/min. Ten lekarz co ma zastepstwo za moja to powiedzial ze nigdy nic nie wiadomo i kazal to kontrolowac.Siostra jej ma w miare równe wyniki(tam pare dni)i tętno 150/min i wazy 1350g. Jak wyszłam to rozbeczałam sie meżowi . Zamówiłam sobie wizyte w nastepny czwartek gdzie indziej bo moze ten cos tam zle obliczył.Mam nadzije ze tyle usg nie zaszkodzi małym ale wole to niz stres.

U nas to tez sprawa tych tabletek clo..coś tam...a dla rodzinki oczywiście przypadek,hihi.

kasiek najwazniejsze,ze jestes pod kontrola lekarza, moje malutkie w szpitalu obie mialy tetno 133 i mowili ze jest ok...
ja tez sie bardzo stresuje bo jutro mam USG... i mam nadzieje,ze wszytko jest ok. dla pocieszenia moge tylko powiedziec,ze moja kuzynka miesiac temu urodzila coreczke , ktora cala ciaze mierzyla 3 tyg w tyl a jej brzuszek-bobasa mierzyl 2 tyg do przodu wiec bardzo nie wymiarowo, a dziewczynka urodzila sie cala i zdrowa, tyle ze nie wazyla za duzo bo 2800.
mam nadzieje,ze malutka nadrobi szybko ;)

Kasiek nie martw się, u mnie też tygodnie nie były zgodne z terminem, zawsze do tyłu, z tętnami tez niby cos za szybko a jak w szpitalu 3xdziennie robili ktg i wychodzilo wysokie a mówili że ok.
Dla pewnosci i spokoju idz do innego, kolejne usg na pewno nie zaszkodzi, ja raz mialam dwa jednego dnia wiec spokojnie :)

ech jak sie jest w ciąży to człowiek sie martwi żeby wszystko było ok i marzy zeby dzieci juz szczesliwie przyszly na swiat a jak są na swiecie to czasem gdy ma sie juz dość marzy sie by znów były w brzuchu :)

reklama
Kasiek nie martw się, u mnie też tygodnie nie były zgodne z terminem, zawsze do tyłu, z tętnami tez niby cos za szybko a jak w szpitalu 3xdziennie robili ktg i wychodzilo wysokie a mówili że ok.
Dla pewnosci i spokoju idz do innego, kolejne usg na pewno nie zaszkodzi, ja raz mialam dwa jednego dnia wiec spokojnie :)

ech jak sie jest w ciąży to człowiek sie martwi żeby wszystko było ok i marzy zeby dzieci juz szczesliwie przyszly na swiat a jak są na swiecie to czasem gdy ma sie juz dość marzy sie by znów były w brzuchu :)

Święta racja:tak:

Do góry