reklama

Ciąża bliźniacza

u mnie przede wszystkim owoce i słodycze i mleczne wytwory...strasznie mi smakują w ciąży...

patrzalek mam takie same obawy jak ty ....zerowe doświadczenie....boje się czy będę umiała karmić, przewijać kąpać....ale się pocieszam że nastolatki matki dają rade a ja 26lat nie dam....

reklama
No właśnie dzisiaj oglądałam na vod.onet.pl nastoletnie matki albo licealne matki - juz nie pamietam. Te dziewczyny rodziły, od razu braly dzieci w ramiona, karmily, poklepywaly, kapaly itd... Normalnie w szoku byłam, że taka 16-latka daje rade. Napewno wszystko instynktownie przyjdzie....

hej dziewczyny, ja w piatek do szpitala, dok powiedzial ze tak bedzie przez 4 tygodnie, bo tyle jeszcze maluchy musza zostac w brzuchu... czyli zapowiada sie troche w szpitalu, troche w domu,
moja szyjka ma ok 20 mm czyli sie skrocila i jest miekka, przepisal mi feneterol no i jak narazie jest mi lepiej bo mi brzuch sie nie napina- oby tak dalej!!!
dobra wiadomosc to to ze maluchy rosna, wszystko wskazuje ze zdrowe i maja po ok 1,6 kg kazde!!! :szok:rosna rowno

my kupilismy abc zooma uzywanego gondolki+ spacerowki, nic nie zniszczony, na gwarancji do lutego 2012, a dzisiaj zamowilam jeszcze torbe na tablica.pl w kolorze wozka za pol ceny sklepowej( nowa zaczyna sie od 150 zl)

Milena ja nie ide na cesarke tylko na obserwacje, pewnie mnie czyms dokarmia w kroplowce, poronilam kiedys i lekarz teraz mnie bardzo pilnuje i mowil ze musimy dotrwac do 34tc, a maluchy chca juz wyjsc na swiat. poza tym do szpitala mam ponad 50 km, moj P. pracuje na dniowki i nocki, w szpitalu bede ja chyba troche spokojniejsza (o ile można byc w szpitalu spokojnym) a przede wszytskim mezus, wiesz jak jestes w domu to zawsze znajdziesz powod zeby wstac z wyrka a w szpitalu to tylko pod prysznic i siku.

zapomnialam spytac doka: czy jezeli mam mieka szyjke to po wplywem lekow moze sie zrobic znowu twarda??:zawstydzona/y: sory za glupie pyt, ale nie mam pojecia a moze ktoras miala kontakt z takim przypadkiem

fenoterol zapobiega skurczą....nie będzie ci się brzusio stawiał a na twardszą szyjkę to może luteina dopochwowo ale z tego co słyszałam to ona nie działa w przypadku ciąży bliźniaczej....ale ja stosuje:)

uciekam spać....miłej nocki mamuśki

aaaa rozumiem;) no pewnie jesli dla swietego spokoju lepiej byc pod nadzorem...
co do szyjki to nie wiem czy od lekow moze stwardniec... moja szyjka jest skrocona-od ciezaru a miekka jest juz od 22 tygodnia. narazie wszystko ok tyle,ze tez mi sie bardzo brzuszek stawia... a skurcze BH sa juz bardziej bolesne niz wczesniej, ale staram sie myslec pozytywnie, doktorzy mowia ,ze jest ok, wiec ja tez tak musze myslec:-) super masz wage maluszkow, ja kolejne usg za 4 tyg mam ...

Rabbit biore luteine dopochwowo 4szt. na noc, mialam prawie 2 tygodni bez twardnienia brzuszka i w czawrtek zaczelo sie, a dzisiaj zanim wzielam leki to nawet lezenie na boku nie pomagalo, do tej pory szyjka byla twarda ale dzis powiedzial ze jest miekka ech..

Milena no widocznie kazdy lekarz widzi to inaczej, ile lekarzy tyle opinii na dany przypadek, ale pocieszylas mnie ze Ty masz miekka szyjke od 22 tc i wszystko u Ciebie ok,
mam nadzieje ze uda nam sie wytrwac przynajmniej do 34tc.

manila mnie nawet do glowy nie przyszlo ze to moze oznaczac cos zlego... ale przy wypisie ze szpitala w swojej magicznej ksiazce ciazowej mam wyraznie napisane przy cervix- soft but closed- no action needed. zglupialam juz , a z reszta wiedza co robia nie??

reklama
Milena , pozostaje nam wierzyc ze wiedza co robia, same sobie raczej nie poradzimy, jeszcze troche:-)
u mnie stwierdzil lekkie rozwarcie, choc nie wiem co mam przez to rozumiec, bo na szpital nie namawial, dopiero jak P. spytal " a moze by tak do szpiala ?" to powiedzial ze byloby dobrze

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry