reklama

Ciąża bliźniacza

Witajcie dziewczynki, alez Wy tu produkujecie tych postow ;-) Mam do Was takie pytanko, czy bralyscie kwas foliowy w pojedynczej dawce czy podwojnej bo spotkalam sie z roznymi opiniami lekarzy nt temat. Ja bralam i biore w pojedynczej.
A ten magnez ktory bierzecie to w jakiej dawce jednorazowej, ile mg ?
Przed ciaza w pojedynczej, a przez cala ciaze kwas foliowy plus kf w witaminach dla kobiet w ciazy i magnez forte. Ja jeszcze biore zelazo 2 razy dziennie, latwo mozemy miec anemie, od 20 tyg bralam raz, a od 30 2 razy.

reklama
jak byłam u lekarza to pytałam czy mam łykać jakieś witaminy, stwierdził że teraz jest taka pora roku że lepiej żebym zamiast pigułek jadła "żywe' witaminy...nie biorę nic na własną rękę, teraz idę na badania i jeśli się okaże że czegoś brakuje to pewnie będę miała przepisane jakieś tabletki do łykania

Ale macie tempo :) coraz wiecej nas na forum to dlatego.Milenka ja nic o lezeniu Rabbitka nie pisałam, nawet bym nie smiała, zreszta sama leże praktycznie od początku ;).
Ja mam problem z braniem zelaza, bo od razu rozwolnienie mam :/ no i co tu zrobić..Ashiarona a tutaj w ire kupujesz magnez?Bo własnie mi sie konczy i musze cos kupić.

jeżeli chodzi o leżenie...to najgorsze są początki bo aż skęca żeby gdzieś jechać coś kupić...posprzątać itp...a potem się przyzwyczaiłam i nie przeszkadza mi to aż tak....no niekiedy jak mam traume zakupową :P ale trudno co się nie robi dla dzieciaczków....
cały czas przed oczami mam dziewczyny w szpitalu w 26 tygodniu które leżą z nogami do góry....więc wolę w domku być grzeczna....:D

Ale macie tempo :) coraz wiecej nas na forum to dlatego.Milenka ja nic o lezeniu Rabbitka nie pisałam, nawet bym nie smiała, zreszta sama leże praktycznie od początku ;).
Ja mam problem z braniem zelaza, bo od razu rozwolnienie mam :/ no i co tu zrobić..Ashiarona a tutaj w ire kupujesz magnez?Bo własnie mi sie konczy i musze cos kupić.
sorry ja mialam odpisac do tej drugiej Ewki hihi, ona pisala,ze podziwia ja za to ze tak lezy ;) sorry ze tak wyszlo :-)

reklama
cześć,
ja wyspana,dzieci kopią ale nastrój lipny...wręcz depresyjno-płaczliwy...
ja mam anemie i biorę żelazo,oprócz tego prenatal i duphaston trzy razy dziennie.
Super macie fotki dziewczynki!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry