reklama

Ciąża bliźniacza

A lekarz powiedział ci jaki to typ ciąży? Jedno czy dwukosmówkowa i ile owodni?

Tossa w ciąży jednokosmówkowej istnieje ryzyko, że jeden maluszek może nie przeżyć. Dzieci mogą mieć połączone niektóre naczynia krwionośne i wtedy występuje tzw "podkradanie". Jedno dziecko może mieć np. za mało płynu w worku owodniowym. W skrócie jak to mój lekarz powiedział, jedno dziecko może zagrażać życiu drugiego.

To dotyczy mojej ciąży, tzn jest ryzyko wystąpienia "podkradania".

Ostatnia edycja:
reklama
Agatko to dobrze że z dzieciaczkami wszystko ok!!!!!!!!!!
no tak to jest ludzie coś czasem powiedzą nie zastanawiając się nad tym że mogą komuś sprawić dużą przykrość...
kto Ci wykonał USG?
ja 6 października jadę do Grodziska do Kretowicza...

Ja się objadłam na obiad...i trochę przesadziłam bo kurde nie mogłam się nawet przekręcić na drugi bok,na dodatek tak dziś kopią chłopaki że ledwo żyję...

Mmmmmm.....marzą mi się takie pyszne cukiereczki Milch Mause :-)
chyba nie wytrzymam i sobie zamówię ...

Ciąża jest dwuowodniowa i są 2 łożyska.Lecz mam łożysko przodujące u jednego .Paulinka dr Kretowicz mi robił w szpitalu i też jest zdania ,że trzeba podszyć.Tylko ten głupi doc Dębski się nie zgadza.Zobaczę w środę mam dzwonić do p.dr. i zobaczymy co powie dyr .szpitala.
Dziękuję Wam za ciepłe słowa.

oj,robię się baaardzo głodna :-) chyba sobie coś upichcę ....a jeszcze kilka godzin temu jęczałam bo się na obiad przejadłam :-) hihihi
cukierki zamówione w przyszłym tygodniu będę się nimi delektować :-D

Ale poległam od tego upału. Zmorzyło mnie na 2 godziny . Teraz jestem nie do życia, kręcę się w kółko jak bąk. Najchętniej bym się znów położyła, a tu tyle rzeczy do skończenia.
AGATA - czekaj cierpliwie na decyzje dyrektora. I staraj się nie myśleć zbyt dużo, bo zwariujesz.
Napewno będzie dobrze.

padłam na ryj, nawet mężowi się nie przyznaję...on kończy wkładać buraki w słoiki, a ja mu pomogłam je obrać i przepuścić przez robota i się wkurzył i powiedział że nie chce nawet słyszeć wieczorem że marudzę że mnie cos boli

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry