reklama

Ciąża bliźniacza

Witajcie kochane babeczki :-)

Agatka777 - mądra decyzja, dasz radę kochana. Pomyśl Dawid zaraz wyfrunie Ci z gniazda,a Ty będziesz wciąż mieć swoje bejbusie. Ach i te Święta, tyle dzieci. Moja mama ma 3 rodzeństwa i zawsze mile wspomina Boże Narodzenie. Więc głowa do góry.

Palinka - nie wypowiadaj głośnio słowa Tiramisu:-D:-D

Tossa - ja Cię sama przywiąże do łóżka

Ewaw jak dziś Twoje samopoczucie ???

Ostatnia edycja:
reklama
Ja od 2 dni nie mogę skończyć prasowania, uciekam bo Tossa wjechała mi na ambicje. Plan na dziś : skończyć prasowanie, umyć łazienkę , wstawić pranie i zrobić dobry obiadek - znaczy zmówić pizzę, bo przez Paulinkę od wczoraj za mną chodzi:-D:-D

Ha! sałatka jarzynowa. To jest to na co dzisiaj mam ochotę :tak:

karola79
- nic dodać nic ująć. Twoje słowa zabrzmaiały jak manifest podwójnych ciężarówek :-D:-D:-D

Agata77 - ja jakoś tak w 17t5d poczułam ruchy, przy pojedynczej ciąży poczyłam w 18t5d. A jaką ta Twoja szyjka ma długość? Mi lekarz powiedział jak miała 33mm że jak się skróci to trzeba będzie pomyśleć o szwie albo pessarze..A głupimi reakcjami się nie przejmuj. Nad nami też ludzie załamywali ręce jak mówiłam że bliźniaki i też mi smutno było :szok:

Palinka24 - ja dzisiaj w nocy też stękałam bo mnie kręgosłup tak bolał, że się przekręcić nie mogłam.. A bolał Ciebie przed ciążą? mne nie i mam nadzieję że po urodzeniu ten ból minie.. mnie dodatkowo boli spojenie łonowe. A ile kg. masz na plusie? Ja już 12kg, jestem ogromna i chyba mój kręgosłup nie wytrzymuje :baffled:

Tossa - Ty tymi przetworami to wykarmiłabyś nie dwojkę ale conajmniej piątkę dzieci :-D

Ja się teraz wyspać nie mogę, spałabym po 12h/dobę i cały dzien chodzę jak ogłupiała..

youstta
user-online.png
-teraz ma 30 ale u mnie może mieć i więcej .Bo i tak będzie się rozwierać.

aaha, to u Ciebie rzeczywiście są jakieś wskazania do zaszycia jeśli masz takie predyspozycje. Mi lekarz powiedzial że przy 25 mm jest alarm. Moja ma co prawda gdzieś w okolicach 33 mm i jest miekka, ale jak na razie to się nie rozwiera, więc lekarz nic z nią nie robi.. Mi się skróciła w 19tc i wtedy była mowa o zszyciu..

a my dzisiaj zaczynamy 27 tydzień :-)
ja to tylko jak idę do gina to się modlę o dłuuugą szyję i wtedy dopiero dopadają mnie czarne wizje i wyrzuty po szaleństwach domowych ...
mi tylko jest przykro jak moja mama mówi żebym tego czy tamtego nie robiła bo jakbym musiała iść przez to do szpitala to tylko kłopotu bym narobiła...wtedy chce mi się wyć jak nie wiem...kłopot dla nich że muszą przyjechać czy jak ??? nie chcą to niech nie przyjeżdżają - proste !

reklama
youstta -pierwsza ciąża poleciała ze względu na szyjkę.Była długa i twarda a potem rozwarcie .Druga z synkiem rozwarcie milimetr podczas przypadkowego bad USG w 19 tyg.Natychmiast poszłam na patologię leżałam robili szybko badania i w ten sam dzień podszycie po 1,5 moze 2 godzinach miałam 3cm rozwarcia .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry