reklama

Ciąża bliźniacza

Witajcie ja dopiero wstałam.Kurcze dzisiaj to chyba całą noc będę siedziała ,taka wyspana jestem.U mnie słoneczko ,teraz jest 18 stopni.
Dzisiaj chyba opi....lę mojego M.Jakieś takie nastawienie bojowe mam.

reklama
byłam na spacerku z Laurą :-) ale ładnie dziś na dworku...jadę zaraz do mamy to sobie mala poszaleje bo tam duża działka i pewnie obiadek pyszniutki już się gotuje :-)

Agatko pospałaś sobie pięknie :-)
walawenderki- oby dzisiejszy dzień był już bez łez :-) buziaki :-* trzymaj sie cieplutko!

Pospałam i jestem zła,bo nie lubię tak długo spać.Dopiero zjadłam śniadanie a tu już 12-sta.Młody na treningu.Potem jadą kupić buty a ja sama w sobotę.W dodatku mama chora więc obiadek u niej odpada.Mam zamiar jutro jechać do Niepokalanowa.Ostatnio modliłam się tam i zaraz potem zaszłam w ciążę.W dodatku tam jest jakaś taka atmosfera nie to co u mnie w kościele.

Zapomniałam Wam napisać co mi się śniło.Byłam w ciąży i miałam bardzo duży brzuch ,spotkałam moją koleżankę która też miała taki wielki brzuch.Przywitałyśmy się i śmiała się,że będę miała tak jak ona.Sen mi się urwał.Dodam,że na jawie ona nie jest w ciąży i ma 3 synów.

ja już jestem po zakupach - udało mi się kupić tanie adidasy bez rzepów i sznurówek :-)
i do tego w lumpeksie płaszcz z nadmiarem materiału na brzuchu za 35zł :-)
uprałam kolejną turę ubranek, teraz leci nasze pranie
ja odpoczywam - leże a mąż robi na obiad papryki faszerowane

mam do was pytanie
doradźcie mi czym mogę posmarować cyce od spodu, ponieważ od 2 dni strasznie mi sieka rozstępami i ból jest sakramencki bo się też od spodu troche zapacają, mogę je co chwila przecierać do sucha ale to jeszcze gorzej czerwone i piekące się robią....

nie mam sudocreu, ale mam alantan i jakies inne cuda do cycków podczas karmienia...teraz spróbowałam posmarować sobie mustelą bo mam jakieś resztki od kogoś...
jestem załamana dziewczyny, tak mi sieka ciało że nie wiem, całe nogi już mam w bliznach - nie wiem czy to rzostępy czy naczynka popękały ale są sine i dla mnie to rozstępy, teraz na cyckach taki cyrk, dupa i uda posiekane i na brzuchu od bliznowca po wyrostku też widzę że zaczyna pękać :-(
a codziennie się smaruje i *****!

U nas oki,ciśnienie po 3 tabletce się wczoraj uspokoiło,ale łaziłam właściwie całą noc z emocji po tych skokach i przed wizyta...wygląda na to,że gdyby pozwolić moim dzieciom zdecydowac o porodzie to chętnie urodziłyby się na gwiazdkęLekarz dał mi skierowanie do szpitala na pon-wt,z naciskiem na wtorek,bo po weekendzie zawsze się dużo dzieje(no chyba że urodzę szybciej)wg niego szanse na cc wzrosły do 95% i nawet odnotował na skierowaniu że pierwsza ciąża zakończona cesarką...oczywiście zastrzegł że mogą mnie wypuścić do domu ale ostatni skierował pacjentkę na izbę przyjęć na tym samym etapie co ja a popołudniu ciąża została jej rozwiązana.Podobno zbierze się mini konsylium i podejmie decyzje,ale ze to pełne 37tc będzie to mam nadzieję,że urodze...tak więc spełnia się moje marzenie o pełnych 37 tygodniach(mijają dokładnie we wtorek)drugim marzeniem było urodzić 05,10,2011,bo Wiktor rodził się 05,01,2010i tak mi pasują te datyto byłoby dzień po ewentualnym przyjęciu...trochę zaczynam dygać,ale cieszę się że sprawa do przodu się posunęła...

Zapomniałam dodać że wg usg dzieci ważą 2700 i 3000g,ciekawe jak to się będzie miało do rzeczywistości...i faktycznie jedno ma tylko meszek na główce a drugie bardzo jest włochate...to mniejsze więc zakładam,że to dziewczynka:)

Widzę Karola,że dolegliwości mamy bardzo podobne...zgagę giganta mam bez przerwy...tylko reni pomaga i to na chwilkę...jem tego garściami choć mówiąc szczerze nie czytałam ile można...gdyby nie to to bym chyba umarła spalona tym kwasem...poza tym wszystko boli,ciąży i przeszkadza...liczę na tą środę...Pierwszy poród przez cc miałam w 42 tygodniu ciązy(2dni przed jego końcem)mimo oksytocyny nie mialam skurczy,ale małemu zaczęło tętno zanikać...w kwestii ciąży też jak Ty jestem długodystansowcem...tak liczę na ten poród w przyszłym tygodniu...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry