reklama

Ciąża bliźniacza

Chciałam ogłosić że poczyniłam dzisiaj pierwszy zakup dla dzieci - kupiłam dziewczynce kombinezon. Wieczorem zamówię jakiś dla chłopca żeby nie był już od początku dyskryminowany ;-) Ja nie wiedziałam że dla małych mężczyzn są takie świetne ciuszki.. sweterki w serek mnie rozwaliły.

Dziewczyny ja juz naprawdę chcę ten grudzień.. zaczynam się ostatnio wszystkim martwić. Nawet tym dlaczego jedno dziecko mocniej kope a drugie słabiej.. Chciałabym mieć już te maleństwa przy sobie i wiedzieć że są zdrowe.. Retyyyyy jaka ja czuję niemoc.

Na dodatek mój wygląd to dla mnie szok.. wyglądam na buzi jak jedna wielka pyza, a dupsko telepie mi się jak galareta. Zawsze miałam na czym siedzieć i czym oddychać,tylko miałam proporcjonalne wymiary, ale teraz to rozmiar mojego tyłka mnie przeraża.. Ahh, dobrze że ciąża trwa tylko (aż) 9 miesięcy.. Kurcze na dodatek wyszedł mi chyba na nodze jakiś żylak czy co to jest... dobrze że w niewidocznym miejscu, bo ja nie znoszę nosić spodni.. Wiem że to głupie problemy i próżne myślenie :sorry2:

ciekawe jak nasza karola79 :-)

Palinka - przekaż Agacie że my tu czekamy na jej powrót :))

Fantazjowa - super że do nas dołączyłaś. Tu na pewno znajdziesz zrozumienie i wsparcie :-) A pracujesz jeszcze czy na L4 już jesteś?

Tossa - o ja kręcę.. Ty to możesz zakład krawiecki założyć..

reklama
youssta- pisałaś że przed zajściem w ciąże byłaś na diecie :-) ja byłam na south beach.... i jak tylko przestanę karmić piersią ( jeśli w ogóle zacznę karmić bo się boję o brak pokarmu ) to odrazu wracam na dietę :-) dużo na niej schudłam. wyniki krwi miałam super a jedzenie mniam,mniam ...
Jak byłam na diecie robiłam sobie co miesiąc fotki porównawcze..i dziś tak na nie popatrzyłam i chyba już nigdy taka nie będę :-(

Monia- mnie też swędzi ostro skóra na brzuchu... :-( dziś już 106 cm mam w obwodzie... dzieci kopią ale jakoś mi to dziś bardziej ból sprawiało niż przyjemność...

ja w poniedziałek zamierzam iść dokupić jeszcze troszkę ciuszków...ale to narazie tylko plan..bo mam akurat wizytę o 12.30 u lekarza...a obok jest sklep z ubrankami...:-)

laski - dajcie spokój z wagą, ja w zeszłym roku zjechałam ponad 10k na dukanie i znowu mieściłam się w rozmiar 36-38...odbiło się to pięknie jak zaczęłam leczenie....co do nóg- mam podziabane rozstępami przez ciąże...ogólnie ciało mam zmasakrowane rozstępami...
nie wiem czy wrócę kiedykolwiek do swojej wagi 55-60kg...jak ja ostatnio u lekarza miałam 91kg!!!!

Palinka u mnie już 96!!!!!!! Załamałam się przecież dopiero pisałam, że mam 90 cm!!!!

Nie no ja malutko przytyłam, nawet mniej niż z Olą na tym etapie, tyle że na początku bardzo dużo schudłam przez wymioty.

Ja na nogach rozstępów nie mam ale żylaki.....na lewej nodze jest tragedia zaraz policzę.....7 szt od 3 do 5 cm każdy i to tylko od wew strony nogi od kostki do kolana. A przed tą ciążą miałam tylko dwa.
Ja za dwa miesiące będę potrzebowała pomocy żeby tyłek z fotela podnieść :-( Załamałam się ta moją "talią"...no dobra aż się popłakałam, rozstępy w tej sytuacji są nieuniknione:-(

Ostatnia edycja:
Tossa- ja przed ciążą przy 173 ważyłam 65 kg..ostatnio ważyła mnie gin to było prawie 80..kolejne ważenie w poniedziałek....ja próbowałam dukana ale mi nie szło..i potem właśnie z koleżanką na south beach przeszłyśmy i mi ponad 10 kg poleciało ale to trwało prawie 5 miesięcy i potem odrazu zaszłam w ciąże - wszyscy mówią że to dlatego że byłam okazem zdrowia :-)

a tam Tossa... dziewczyny szybko wracją do swojej wagi..ja przy Laurze zaczełam od 74 kg a skończyłam na prawie na 100 ....
moja mama z moją siostrą 30 kg przytyła i teraz po trzech ciążach konkuruje ze mną z figurą :-) ( tzn.z moją figurą sprzed ciąży)

Ja mam 115cm w pasie. Za jakieś 2 godziny będę miała 118cm, bo dzwonił małżonek że wraca z pracy, mam się ubierać i że mnie na kolację zaprasza. Wiec idę włos podkręcić i oko pomalować :-D
Waga gdzieś z 84 kg... a mam 171cm :cool2: Przy Majce ważyłam 95kg w 41tc..

Palinka - mówisz że South jest ok? ja przez jakiś czas bylam na dukanie, efekty super, ale okrrropnie monotonna ta dieta byla więc długo nie wytrzymałam..

Tossa - 55kg to ja w VII klasie szkoły podstawowej ostatni raz ważylam :baffled:

Mam nadzieję że jak wrócę z kolacji to będą jakieś wieście od karoli79... :-)

reklama
Cos jest z tym swedzeniem, bo ja dzis w nocy jak szalona sie drapałam, ale oliwka pomogła..

Palinka to niezle chłopaki sie rozpychają, bo ja w obwodzie 102 mam, a na wadze 60kg.Moja mama po urodzeniu mnie od razu weszła w ciuchy sprzed ciąży, mam nadzieje, ze u mnie bedzie podobnie.

yogustta taka to pożyje ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry