reklama

Ciąża bliźniacza

asiia ja też miałam problemy ze spaniem. Zresztą mam nadal....Staram się spać na lewym boku bo ponoć wtedy nie uciska się jakiejś głównej żyły i macica jest najlepiej ukrwiona. Tyle, ze moje dziecię po lewej wiecznie uciskam. Na prawym boku w ogóle nie śpię bo mnie strasznie biodro boli. Okładam się poduszkami z każdej strony i tak staram się przetrwać noc.
Odnośnie ciuszków to ja kupiłam trochę na 56 i trochę na 62. Najwyżej będziemy podwijać rękawki....dzieciatka przecież szybciutko rosną :-)

reklama
Ja dla maluszków nie kupiłam jeszcze nic i raczej wstrzymam się jeszcze do 6miesiąca a podobno po nowym roku ceny ciuszków idą w górę z 8% do 23%...
Czy wasze bliźniaczki śpią w jednym łóżeczku czy osobno?Podobno lepiej jak spią razem...Zastanawiamy się z mężem czy kupić jedno łóżeczko na początek.

My tez mamy jedno lozeczko i spokojnie jeszcze miesiac a moze nawet dwa obejdziemy sie bez drugiego. Na poczatku jak byli malency to kladlismy ich w poprzek, tak jak Tossa, a teraz spia w zdłuz obok siebie i jest ok, a mali nie są:-D tak wiec poradzilabym zdecydowanie jedno lozeczko na poczatek

ja rowniez polecam na poczatku uzywanie 1 lozeczka. 1 lozeczko wystarczylo mniej wiecej do konca 3 m-ca. pozniej maluchy zaczely sie kopac po nogach a co za tym idzie budzic wzajemnie i troche przemieszczac i trzeba bylo wstawic drugie lozeczko.

youstta - gratulacje Kochana, jednak się dzieci wyslizgnęły do 2011:-), ale ztaka waga to nie dziwne, super, że są takie duże, prawdziwe bobasy juz z nich. Mam nadzieje, że Ty sie dobrze czujesz i powoli zaczynasz ze wszystkim ogarniać. Koniecznie daj znac jak wrażenia z porodu, pobytu w szpitalu no i z pierwsza opieka nad Kruszynkami-Wielkoludkami:-) Ściskam Cię tzn Was z całych sił. Powodzenia....Mamo

Dziewczyny po świętach weszły mi moje pierwsze kg, do wczoraj mialam nadzieje, że to za dużo karpia ale dziś waga ani drgnie - 1,5kg do przodu...ja sie wiecznie odchudzam i jak widziałam takie 1,5-2 kg to juz był alarm, nie wiem jak psychicznie zniosę tę przesuwającą się wciąż do przodu wskazówkę ehhhh

A dla wszystkich dziewuszek w kolejce do porodu - pamiętajcie nie przepychajcie się, kolejka to kolejka, każda w swoim czasie:-)

Ja tez zamierzam w jednym łóżeczku na początku kłaść, a w ogóle to kupuję dwa łóżeczka turystyczne, jedno będzie spakowane, a jak sie małe będa kopać to się rozlozy, zreszta turystyczne tez trzeba mieć, a teraz sa takie fajne, moje znajome polecają ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE BeeBee KOJEC KOŁYSKA 7kol (1963473080) - Aukcje internetowe Allegro
co o tym sądzicie?

asiia_
user-offline.png
u mnie dokładnie tak samo ze spaniem, najlepiej na plecach, ale na dłuższą metę źle mi się oddychało, ciągle w nocy się budzę, bo wiercę się niemiłosiernie, bo to niewygodnie, albo nogi drętwieją... w sumie już się przyzwyczaiłam:P chociaż i tak jest to męczące. A dziewuchy leżą jedna po lewej stronie całkiem, a druga na środku, więc mimo, że na lewej mi wygodnie to ciągle ją przygniatam, a ona w odwecie okropnie mocno kopie, aż mnie boli czasem:P

A z ciuszków to ja kupiłam tylko spodenki i pajace na rozmiar 50, kilka body podarowała mi sąsiadka, której córka miała wcześniaka (wolałam nie szaleć z takimi maleńkimi rzeczami, bo pewnie raz dwa będą za małe, a większe najwyżej będzie się podwijać jak napisała Moniek_78) a jeśli chodzi o resztę to nawet nie mam pojęcia co tam jest, ciągle ktoś coś znosi:P mam kochanych sąsiadów:D z 86 mieszkań znalazły się 3 panie, które obdarowały mnie ciuszkami po swoich maleństwach;] do tego bratowa i szwagierka, kuzynka i koleżanka... nie ogarniam już... mam ciuszkową wyprawkę dla więcej niż dwójki dzieci i chyba aż do wakacji nie muszę nic kupować (największy rozmiar to 72 chyba, ale tylko parę rzeczy).

dziewczyny, może macie ochotę dołączyć do grupy kupna-sprzedaży bliźniaczych ubranek i akcesoriów na FB? Vat na ubranka wzrasta więc pewnie będa teraz droższe, jeśli ktoś chcialby obejrzeć używane do kupienia zapraszamy. Prosze o pw z linkiem do profilu na facebooku to dodam do grupy:) Bo nie mam Was wszystkich w znajomych:)

ja też myślałam że mam mnóstwo ubranek i w ogóle mąż się śmiał że sklep otworzymy a teraz się okazuje że wcale tego nie jest za dużo a ja przynajmniej nie musze prać co drugi dzień tylko raz w tygodniu

---------
niuleczka ja jestem za standardowym łóżeczkiem - to co pokazałaś jest bardzo fajne i jeśli Cię na takie stać to ok :-)

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie plamienie wystąpiło dlatego że kosmówka dzidziusia po prawej stronie jest bardzo nisko położona i lekarze mówili że to norma przy bliźniętach,nie miałam żadnych krwiaków...Dzieciaki rosną równo jeden jest tylko mniejszy o 1mm.Łykam no-spę i mam luteine dopochwową

ja miałam podobną sytuacje - i dr zmienił mi na luteine doustną by tam juz nie wytkać nic :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry