reklama

Ciąża bliźniacza

tak teraz mam połowkowe to juz za 2 dni :-D:-D
mysle ze zmierzy mi dl szyjki chociaz jak ostatnio mnie badala to mówila ze nic sie narazie nie zmienilo od poprzedniej wizyty szyjka krotka ale trzyma -jeszcze troche zostalo czasu do porodu i wiele moze sie zmienic
no dobrze ze ta dzialka jest bo tak to tylko balkon by zostal
twoja sytuacja jest inna bo corka musisz sie zajac a ja tylko leze -tesciowa mi wszystko przynosi do łózka a wieczorem moj maz przejmuje obowiazki
apropo tesciowej to wlasnie przyszla i myje mi okna :-):-)

reklama
Magda - a nie masz cc na 30 marca wyznaczone? to sie jeszcze może zmienić?, odpoczywaj w każdym razie.

Mati - fajna masz teściową w sumie, choc ja swojej nie pozwolilabym się krzatac po domu. Mama chciala mi okna umyc ale tez sie nie zgodziłam, bo jak to mój młody mąż nie umuje a mama 60 lat będzie na szmacie latac o nie! Ja w każdym razie juz za te okna sie nie biorę, głupia nie jestem. Podziwiam Twoje relacje z teściową, ja swojej unikam jak ognia, mam do niej wiele "ale" i az sie boje o to, że bede zbyt zaborcza o dzieci, na sama mysl, że nosi je na rekach szlag mnie trafia hehhehe, chyba, ze mi się odmieni jak bede majaczyc z braku snu - zobaczymy.

Niuleczka - nie kupowałam z gondolami bo moim bąblom teraz na wiosnę już nie są potrzebne a na zimę następną to już kompletnie, a oparcie na tyle się rozklada że maluchy leżą i nie są pokręcone ani nic takiego - także nie mam pojęcia jak z gondolami...podnóżek jest nieruchomy , długość całkowita to 76cm - najszerszy punkt wózka to rączka !
wstawiam fotki poniżej jak wyglądają moje maluchy w BJ
Zobacz załącznik 450862Zobacz załącznik 450863Zobacz załącznik 450864

co do teściowej...moja przez całą ciążę nie zapytała się czy mi cokolwiek pomóc a mieszka 3 piętra niżej a teraz to kochane wnuczki są i gdyby mogła to codziennie by przychodziła ale to też trzeba jej wszystko nakazać , przykazać itp...najlepsze było to jak zostawiliśmy ją z maluchami przed chrzcinami żeby iść do kościoła itp , wracamy i się pytam czy dawała im coś do picia , a ona na to : nie nie dawałam bo nie wołały ....no jak 3 miesięczne niemowlę ma wołać że chce mu się pić ?!???!!!

Ostatnia edycja:
niuleczka tez bym w zyciu nie pozwiliła zeby mi tesciowa cos w miom domu robila ale teraz nie mam wyjscia
z reszta ona nie jest upierdliwa pozatym gotuje codziennie obiad bo jak maz przychodzi z pracy to ma obiad pod nos a tak by mysial jeszcze brac sie za gotowanie to byl by juz wieczor
mi ona nie przeszkadza a jak jest to czas mi szybciej leci
ale wiadomo co za duzo to niezdrowo-narazie jest ok
tossa boze jakie boskie dzidziulki masz buziak dla nich

Tossa - widze, że sie werandujecie:-), faktycznie ni epotrzebujesz juz gondoli w końcu dzieci już 4 miesiące prawie skończone. Ja sie caly czas waham co do wózka. Najbardziej chcialabym BJ city select ale za drogi a używek nie ma, potem abc zoom ale wiem, że strasznie dlugi i siedziska oddzielnie trzeba odpinac no i ten city mini przykul teraz moja uwagę tylko te gondole strasznie drogie, za 2 szt. 1000zł trzeba dać, a używanych tez nie widziałam i mam zagwostke co robić.
A wiesz ja też jestem z Łodzi i też będe rodzic w Matce Polcce, mam tam swojego lekarza, generalnie slyszalam, że do porodu w MP tzreba miec dużo sił psychicznych bo tam jest ostra fabryka, boje sie, że mi małe zabiora, a z drugiej strony, że po cc kazą mi sie opiekowac, karmic itd i ze tez nie dam rady a nikt nie pomoże ehh, pewnie w praniu wyjdzie ale jak będe bliżej porodu to pewnie się do Ciebie zwrócę po kilka rad :-) dzięki

niuleczka - nie ma sprawy, jak coś to pisz i pytaj :-)
Ja rodzilam na tym samym oddziale co MoniaN i Moniek78 :-) tam maluszki po porodzie nie są przy mamie a jeśli coś się dzieje to są zwożone na dół na neonatologię - i powiem szczerze że chodząc tam do dzieci to na psychike mi waliło, szczególnie wk...y mnie tam niektóre położne
A Ty z którego oddziału masz lekarza ?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry