reklama

Ciąża bliźniacza

lily wsio juz mam prawie(tylko butelek musze dokupic,majtki poporodowe,troche jeszcze pieluszek) ale reszte mam glownie za sprawa mamy(prawie wszystko mi kupila jak o ciazy sie dowiedziala z radosci;D a jak czegos zabraknie to maz albo mam dokupi nawet blisko szpitala mamy duzy fajnie zaopatrzony sklep gdzie jest wszystko dla dzieciaczkow:)

powiedzcie mi jak to jest z tymi butelkami dla maluszkow np w zmywarce nie wolno myc?
tak pytam bo oczywiscie nic nie wiem:D

kurcze lily to wiesz jak sie czuje jak mamut:D nagle sie ogromna zrobilam choc teraz juz ciezko zjesc mi maly posilek...

sylha no pewnie to sa typowe wskazania do cesarki:) fajnie w takim razie ze wam sie udalo i to blizniaki takie wyczekane na bank rozpieszczane beda niesamowicie:D

reklama
sylha u mnie za to pada deszcz.Zgadza się,że in vitro wiąże się z cesarką,ale najwazniejsze,że się Wam udało zajść w ciążę:-)

Mati tak też myślałam,że z wygody ta cesarke ginka sugeruje,a szkoda,że tak lekarze robią :-( bo przecież super można urodzić sn jak wszystko ok.Mamy nawet na forum mamy które bardzo szybko urodziły swoje maluszki sn.Ja mi ta moja wymyśli tez cesarkę to ja skonsultuje to z innym lekarzem.A samopoczucie dzisiaj jak tam?

Agatka można myć w zmywarce,ale ja tam na szybko będę pod kranem myła.
Ja przez te opuchlizny łapie doły bo czyję sie jak krowa :-( w pierwszej ciąży też przez to doły łapałam,ale trzeba sie pocieszać,że to niedługo minie po porodzie.Zobaczysz jak fajnie szybciutko wszystkie opuchnięcia znikną i poczujesz sie lekka.

u mnie samopoczucie dzis super mimo tego ze maz mnie opuscil bo pojechal samochód robic'
a ja szaleje na allego pozniej obiecal mi ze zawiezie mnie do sklepu to kupie cos dla synusia bo auta w moim stanie mi nie da :-):-)
dziewczyny czy wy zapinacie sie w pasy jak gdzies jedziecie bo ja nie
kurde dziewczyny a ja poki co nie puchne rece chude jak u anorektyczki kosci na wierzchu
nogi szczupłe i tylek tez jak by ktos mnie tylem zobaczyl to w zyciu by nie powiedzial ze w ciazy jestem tylko brzuszek mam jak bym piłke połknela i 6 kg do przodu
ale sobie pochlebilam hehe

Ostatnia edycja:
Ja zapinam pasy :tak: nie chcę w razie co wylecieć przez szybę:tak: samochodem normalnie jezdziłam do niedawna,ale mam teraz chwilowy zakaz od lekarza ze szpitala z powodu częstych zasłabnięć.No to pewnie długo nie pojeżdzę bo po porodzie raczej też od razu nie wsiądę za kółko.

Agata- majtki poporodowe?!?!Co to za cuda? Bo wiem, że są porodowe, ale po?!?!
Ja to sobie będę pomału listę robić co będzie trza kupować, nie żeby potem na wariata.

A bliźniaków nie będziemy rozpieszczać:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

wskazania do cesarki są też jak maluch jest pośladkowo ułożony, albo mama załapała bakterie w czasie ciąży- nie pamiętam tylko jakie, w tedy cesarka i antybiotyk bierze tylko mama, maluszek nie, bo jest czysty.

Mati- e to superowo wyglądasz jak tylko piłeczka :-).

Dziewczyny a wrzucacie tu fotki swoich brzuszków?!?!?!?Mi też oczywiście jeszcze nic nie widać, ale chętnie bym polukała na Wasze :-)

Ostatnia edycja:
majtki takie siateczkowe zeby wszystko oddychalo czesto kobitki tydzien po porodzie jeszcze biegaja tylko wklady sie zmienia(takie duze podpaski) i swojej bielizny nie brudzisz przy krwawieniach i nie uciska Ci nic.Tylko slyszalam ze w szpitalach roznie na to patrza nie wiem dlaczego ja wychodze z zalozenia ze jak mozna sobie ulatwic to czemu nie:)

Jak rozpieszczac nie bedziecie?ja sie boje ze moje rozpuszcze totalnie choc z zalozenia zamierzam trzymac dyscypline ale potem jak zobacze te dwa male smerfy to kiepsko to widze...teraz juz wszystko maja a co dopiero po porodzie:D

A to przy gronkowcu jak wyjdzie tez cesarka moze byc?wiem ze to czesty problem.Mi zreszta mama przekazala przy porodzie no bo kto wtedy myslal o gronkowcach...i pozniej sie meczylam z paskuda!

sylha gacie poporodowe to takie siatkowane zazwyczaj które nie uciskają a przytrzymują wkład po porodzie między nogami.Tak jakiś czas temu wrzucałyśmy foty brzuszków.:-) zaraz znajdę jakąś fotkę z 23 marca.To wrzucę.

reklama
dziewczynki tez takie majtasy kupie sylha na allegro jest ich pelno
mysle ze 5 par napewno trzeba miec
ale takie rzeczy to blizej 30 tyg bede zakupywac
lilly moj jest zakochany w tym wózku co ty kupilas

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry