• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża bliźniacza

Ja jak zjem coś słodkiego to od razu dziewczyny mają czkawkę :) - szczególnie Maja nie może się uspokoić ;)

Dziewczyny, czy u was po cesarkach dają dzieci "skóra do skóry" i dokarmiają bez pytania? mam koleżankę świeżo po porodzie (sn), która nie dostała małej do cyca tylko była dokarmiana butlą i teraz nie chce jeść z cyca. oczywiście pytam te, które planują karmić cyckiem ;0

reklama
Dziękuje za kciukasy ja już po wizycie z chłopakami wszystko wporządku ale za to moja szyjka zrobiła się miękka ale jeszcze się nie rozwiera no i dostałam ochrzan że wczoraj pomogłam mężowi myć okna za trzy tygodnie następna wizytka i usg to trzecie no i mam czekać jeszcze z porodem także zaciskam nogi jak tylko się da :baffled::happy2:

toliveistodie - mi jak wyjęli dzieciaczki to wytarli, pomierzyli itp w sali obok a potem owinięte w pieluchy czy beciki przynieśli do stołu i mogłam je dotknąć policzkiem i trochę ręką oraz ucałować ...a potem mi je zabrali, mnie szyli i nie widziałam maluszków - mąż mi potem powiedział co i jak i gdzie są , syna zobaczylam na drugi dzien po cc a córkę dopiero na 3 dzień jak przewieźli ją z innego budynku

I właśnie to główny powód dla którego nie chce cesarki,bo nie można od razu przytulać maluszków.A po sn jak wszystko ok,od razu sie ma przy sobie bynajmniej w szpitalach które znam.I to jest niesamowite te pierwsze chwile.Ale zdaję sobie sprawę,że niestety czasami musi byc cesarka.Mam nadzieję,że nie będę musiała tak rodzić.

Miki bardzo się cieszę,że wizyta udana :-) ale z tymi oknami to faktycznie przegięcie,i w sumie mogłaś się już do tego lekarzowi nie przyznawać.Nic dziwnego,że ochrzan dostałaś :tak:

Ostatnia edycja:
miki pewnych rzeczy lekarzowi sie nie mowi...ja np w czwartek nie przyznam sie ze cale mieszkanie posprzatalam,lazienke umylam,podlogi,prania porobilam a w piatek lub sobote zamierzam torta piec bo mi powie ze nienormalna jestem:D wiadomo.
Super ze z maluszkami wszystko ok okna faktycznie moglas odpuscic choc mam taki szatanski plan zeby tez umyc...chyba bardzo chce juz rodzic;D

Jestem wykonczona!ale za to jak fajnie bylo sie zmeczyc i maluszki sobie ladnie spaly w brzuszku jak mama zasuwala.Ja wieczorem mam Pania od krwi pepowinowej ma mi zestawic caly dostarczyc wiec od jutra moge rodzic;) jeszcze tylko na to czekalam.A i spakowalam sie do szpitala!ale mam dzisiaj wene meza nie ma dlatego tak wszystko robic moge:))

co do porodow...w szpitalu w ktorym ja bede rodzic niestety nawet po cesarce dostajecie dzieci do pokoju i radzcie sobie same:/ i to mnie przeraza totalnie tym bardziej przy dwojce dzieci i braku doswiadczenia.No ale nie mam wyjscia to dla maluszkow najlepszy szpital(najlepszy sprzet w poznaniu itd) ale podobno jest tam jak w rzezni co chwile porod,zbyt malo presonelu i rak do pomocy...chyba ze sie oplaci dodatkowo pomoc po porodzie(podobno swiadcza prywatnie takie uslugi wiec jak bede mega zdesperowana pewnie skorzystam) eh na sama mysl mam mega stresa

Witam:-)Ja dzis od samego rana walcze z internetem:-(

miki super że wizyta udana;-) no to zaszłaś lekarzowi za skórę hihi:-D z porządkami nie szalej tylko zaciskaj nóżki:tak:

Ale narobiłyście mi smaka na mazurki i inne łakocie,których niestety jeść nie mogę:-(

U nas w szpitalu nie wiem jak przebiega sama operacja cc,bo ostatnim razem miałam narkozę ale potem jak mama dojdzie do siebie to ma dzieciaczki przy sobie:blink:no chyba że są z małą masą urodzeniowa to wtedy na oddział dla wcześniaków

Agata, ja się nastawiam na salę komercyjną ( w szpitalu gdzie będę rodzić mają takie) - płaci się jak za hotel, ale mąż, albo ktoś z rodziny mogą być cały czas przy mnie (w nocy trzeba jednak karimatę skołować). A jak nie będzie miejsca to wtedy położną wezmę.

reklama
z tego co wiem u mnie nie ma takiej opcji...chociaz musze lekarza dokladnie wypytac.Fajnie ze caly czas maz moze byc przy tobie.Ja tez cos musze zakombinowac moze histeryzuje ale nie wiem jak to z dwojka bedzie po porodzie wygladalo...a slyszalam ze personel tam srednio przyjemny:/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry