• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczyny co do okien to się nie przejełam ochrzantusem od lekarza a co do porodu to mam zamiar rodzić sn tylko niech jeden maluszek się przekręci główkowo i moge iść :happy2:

reklama
Anuska dzieki za linka,bardzo ładne będę miała na oku:-)

Agata jak to po cesarce radzcie sobie same?Czy oby na pewno dobre masz informacje?Przecież po cesarce dobę trzeba leżeć plackiem.Hmm....

Niestety znów sie u mnie silne bóle brzucha zaczeły.Szlak....

no wlasnie lily tak mi sie tez wydawalo...e nie ma co od lekarza sie wszystkiego dowiem dokladnie bo czytam w internecie na forach o porodach na Polnej to normalnie wlos sie jezy...a po co mam sie stresowac.A maz mowi ze porzadek tam z nimi zrobi jak bedzie trzeba i wszystko;)

Lez plackiem jak ten brzuszek Cie boli moze przesadzilas z chodzeniem albo cos?
Ja dzis przegielam ale na wlasnie zyczenie wiec pocierpiec teraz musze tylko ten moj brzuchol...mnie boli bo mi chyba skora peka tak jakby jej nie starczalo ala normalnie jakby igly ktos wbijal wrrr no ale modelka i tak juz nie bede:p

lilly, przy znieczuleniu podpajęczynówkowym leży się do 6h (nie wolno podnosić głowy) - po tym czasie jak wszystko jest ok, to przychodzą położne i pionizują, żeby nie było zrostów. Te 24 godziny to przy znieczuleniu ogólnym, które jest podawane w nagłych przypadkach, i kiedy nie można podać zwykłego znieczulenia.
Mimo to przez te 6 godzin jest potrzebna pomoc, chociażby do karmienia.

toliveistodie ja nie mówię o znieczuleniu ogólnym tylko o zewnątrzoponowym które sie stosuje najczęściej od polowy w dół i po tym trzeba leżeć dobę.Ogólnie to chodzi raczej z tym leżeniem,że to jednak operacja.Chyba,że rodzaj znieczulenia można gdzieś sobie w szpitalu zazyczyć,ale to nie zmienia faktu,że za szybko na pewno wstawać sie nie powinno.Z tych znajomych które mam to nie miały takiej mozliwości,lekarze sami decydowali i zazwyczaj to było zewnątrzoponowe.No może co szpital i miasto to inne zasady mają.Tak czy siak nie chciałabym rodzić w szpitalu gdzie po cesarce (czyt.operacja) trzeba sie od razu samemu zająć maluszkami.W szpitalach które znam położne pomagają.Także współczuję dziewczyną które w takich szpitalach rodzą.Ogólnie to cięzko wybrać szpital który ma same zalety niestety.
Miałam juz operację co prawda nie cesarkę,ale znam ten ból "po" 22 szwy miałam.Co prawda takiego cięcia przy cesarce nie ma,ale nie wyobrażam sobie,żeby od razu zajmować się maluchami.

Ostatnia edycja:
Agatka szukaj innego szpitala,bo kiepsko to widzę,żebyś po cesarce musiała zaraz wszystko robić przy maluszkach.Wiadomo,że taka rana boli długo,ale chociaż,żeby tą pierwszą dobę położne się dziećmi zajęły.Wrr..jak sobię przypomnę swoją operację to nie wyobrażam sobie,żeby krótko po tym wstać.

bede zyla nadzieja,ze jest inaczej albo ze jakos to bedzie.Musze tam rodzic zaden inny szpital w Poznaniu nie jest tak dobry pod wzgledem lekarzy i sprzetu a tu o dobro maluszkow chodzi a mama jakos da rade;)
Ja takie doly zaczelam lapac,ze naprawde jestem chyba u kresu wytrzymalosci...juz za dlugo z zycia jestem wyciagnieta eh jeszcze tylko troszke...

dziewczyny ja leżałam dobę plackiem...a pierwsze wstanie z łóżka ... jak już się jakoś podniosłam i mąż mnie przytrzymał to chciałam się wyprostować i świeczki w oczach zobaczyłam a w piesiach taki ból że nie wiem - bo normalnie mnie tak przytkało że nie mogłam złapać powietrza !!! dziewczyna która rodziła tydzień przede mną bliźniaki potem mi się przyznała że miała to samo jak wstała :-) no i cewnik jest założony do rana czyli zdejmują na drugi dzień - tak przynajmniej było w moim szpitalu

reklama
lilly ja też mam dziś problemy z brzuszkiem,strasznie się napina i troszke boli przy tym:baffled:Mam jeszcze pare fajnych aukcji w2 rozmiarze 50-56 dla Ciebie lub innych dziewczyn które będą mieć dziewczynki Welurowe śpioszki pajace Bliźniaczki IDEALNE (2253356751) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
pajacyki welurowe OKAY dla bliźniaczek r56 (2247044881) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
welurowe pajacyki dla bliźniaczek r56 (2247044995) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Agatka nie martw się my w takiej samej sytuacji widzę,ja też będę mieć od razu dzieci przy sobie i radź sobie kobieto sama a cc będę mieć na bank także....Tossa ma rację pierwsze wstanie z łóżka po cc to jest wyczyn:tak:wszystko boli,blizna ciągnie,a spróbuj zakaszleć albo się zaśmiać to już odlot bo cały brzuch boli:baffled: oczywiście po cc zero jedzenia dopiero a drugi dzien kleik na wodzie,a jeszcze później sucharki.Po cewniku też pipka boli przy sikaniu...jakoś to przeżyjemy:tak:

Uciekam na łóżeczko bo brzuch mi się stawia:baffled:

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry