reklama

Ciąża bliźniacza

Witam dziewczyny:) Ja jestem po wizycie w polskiej klinice . Zrobila mi badanie gin i wsio ok:)))
Wyglada na to, ze mniejsze dzieciatko, (ktore nie chcialo ujawnic plci) to nadgonilo i ma 79,4 mm a większe , które prawdopodobnie jest chlopczykiem ma 84,69mm. Ostatnio bylo az 15 mm roznicy. Dzieciaczki są ułożone jedno nad drugim. Juz druga gin mi powiedziała , ze jak jest różnica w rozmiarze to zazwyczaj jest parka a ile w tym prawdy to sie okaże :)
u mnie moze w sr drugie bobo da znac co ma miedzy nogami:)) na 100% jest Filipek, a czy bedzie Oliwka to sie zobaczy:))))

tez bym chciala juz byc w 34tyg zeby spac spokojnie...a tu jeszcze tyle tygodni. chociaz te 20 to mi w sekunde minely

reklama
Mati jak dla mnie z Twoich opisów wyników glukozy to Ty nie masz żadnego problemu z cukrami.Także ja bym te lody zjadła :-) Takie wyniki jak podajesz są idealne,o cukrzycy mówi sie wtedy kiedy glukoza jest w okolicach 200 lub wyżej.

Dobrej nocki dziewczyny.

Palu- zauważyłam , ze chlopczyki bardziej pozuja ;) to daj znać od razu po wizycie czy było widać płeć obu. A w ktorym tyg powiedzieli Ci, ze bedzie Chlopak ?

Dziewczyny czyli co odradzacie lot samolotem do Polski? Przeciez w 2 trymestrze mozna niby bez problemu latac . Ja planuje ok 20 tc do 22-23 tc ale oczywiscie to teZ jest uwarunkowane tym jak bede sie czuc .

Lola - ja nie wiem sama co o tym myśleć, rożne są opinie, najbezpieczniej podobno latać w II trymestrze i do 27 tygodnia. Ale jak jest naprawdę to nie wiem. Ja rożne opinie czytałam i wole nie lecieć. A malo jest kobiet które lataja bo nie maja wyjścia taka maja prace?

ankos no chyba nie wiele złego zrobily te kłucia bo rodzilam synka w terminie...:tak:

za to teraz bardzo się obawiam o ten termin :-( kurcze jak ja wam zazdroszczę już chociaż tego 30 tc:-( dziś znowu brzuch szalał i twardniał co chwilę:wściekła/y: byłam dziś na ślubie u koleżanki i chciałam jakoś funkcjonować więc nie zaczęłam fenka ale jutro juz nie ma zmiłuj się....:no:

no i cały czas się zastanawiam czemu jedno z dzieci czkawki nie ma a drugie co dziennie:confused:

dobrej i przespanej nocki dziewczynki;-)

Ostatnia edycja:
mati ja dziś pozwoliłam sobie na pyszne lody krówkowe algidy - cały pucharek zjadłam popiłam kawą z mlekiem, słodzoną i jeszcze przegryzłam 3 kawałki gorzkiej czekolady a cukier po 1h mi wskazał....96 :-D więc ja nie wierze w tą cukrzycę ciążową tak do końca. poza tym mój rekord w pomiarach glukometru to 132 - tylko raz tyle mi wyskoczyło bo zjadłam całą bułkę razową i zauważyłam że jak zjem dużo pieczywa to tak właśnie mi podnosi poziom - bardziej niż słodkości.
pikka rozmawiałam ze znajomą położną i powiedziała że takie bóle nie powinny być groźne jeśli przy tym nie twardnie brzuch bo to poprostu od jakiegoś ucisku może się tak dziać no chyba że się często powtarzają i nasilają to trzeba skonsultować.
dobrej nocki.

o sczesc dziewczyny.ANKOS-fajna masz dietke-mniammm!!!
i ja czekam do 30 tygodnia moze mi zacznie szybciej czas plynac po 30 tc,bo jak na razie to sie wlecze.ja dzisiaj wybieram sie na grilla ale nie wiem jak dlugo wytrzymam a przy tym okropnie mi niedobrze.
ZYCZE W AM MILEJ NIEDZIELI!

czesc dziewczyny
ale dzisiaj mialam fajny sen:-D:-D
snilo mi sie ze szlam z lilly i jej coreczka z ankos i wiolka na grila,wszystkie mialysmy wielkie brzuchy a w reklamowkach nioslysmy piwo i szukalysmy miejsca zeby nikt nas nie widzial :-D:-D
lilly ty mialas czarne wlosy twoja corka blond ,ankos ty blond kręcone i bylas bardzo szczupla i wysoka a wiolka niska w brązowych wlosach tyle pamietam:-D:-D
anuska i miki co u was bo taka cisza?
lilly z tym cukrem to przesadzaja dobrze ze mam swoj glukomert i nakuwacz przedewszystkim ,bo tu kuja grubymi iglami

MATI-no to faktycznie fajny sen:-)ja dzisiaj bede na grillu i wypije piwko KARMI.dobrze ci sie wysnilo-ja jestem niska i mam brazowe wlosy a przy tym mega wielki brzuch!odpoczywajcie sobie z maluszkami!!!:-):-):-)
a jesli chodzi o MIKI TO MOZE JUZ JA ROZPAKOWALI?

reklama
witam dziewczynki

Ja w nocy całkiem zaniemówiłam, tak mnie gardziołko bolało. Rano wiec zamiast spać w samochód i z emkiem do apteki. I co? dziewczyny z UK pewnie wiedza co mi polecili. Paracetamol! No nic dalej plukam sobie gardlo woda z sola, pije mleko z czosnkiem, maslem i miodem i zrobie sobie jeszcze syrop z cebuli. A jak jutro bedzie beznadziejnie to sie przejde do lekarza. On mi paracetamol zaleci na pismie :wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry