Jak pisałam wcześniej zaczęłam się sypać i niestety męczą mnie różne dolegliwości ciążowe. Wpływa to również na to że jestem ostatnio mega niezorganizowana.
MARCIKUK możesz mi napisać dokładnie jak to było u Ciebie z tym puchnięciem nóg ? I w jaki sposób Ci lekarze pomogli ? U mnie to jest dopiero początek, ale szybko postępuje. Zaczęło się od kostek, potem pojawił się ślad skarpetkowy

, no i stopy-a to dopiero 23tc.
LILONKA tak Ci zazdroszczę tego wyniku glukozy

. A co do różnicy w wielkości dzieciaczków to nie masz się czym martwić. Tak się po prostu zdarza w ciążach mnogich. Co innego gdybyś miała tylko jedno łożysko.
Na Twoim miejscu poszłabym na dodatkowe USG. Zawsze się upewnisz, że z maluchami wszystko dobrze, popatrzysz sobie i wysłuchasz opinii innego lekarza. Ja zawsze korzystam z takiej okazji (a zapewne pamiętacie , że na NFZ mam lekarza gbura). Badanie Usg nie jest szkodliwe. A co do porównywania pomiarów na różnym sprzęcie to nie bardzo, każdy lekarz tez trochę inaczej mierzy. Mnie o tym uprzedził lekarz, żebym się nie denerwowała niepotrzebnie, jak szłam na genetyczne.
EEVLEE-ONLYONE ma rację, ciesz się ciążą póki możesz...zanim nie dopadną Cię jej minusy. Tak jak w moim przypadku (a dzielą nas tylko 2 tygodnie :-)).
ONLYONE zwariowałaś ?? Nie oglądaj żadnych porodów !! Zresztą znając rozpiętość tematyki i scen drastycznych to nie same łatwe porody oglądasz. Po co się niepotrzebnie denerwujesz, a dzieciaki przy okazji również ?

I tak podczas cc nic nie będzie zależało od Ciebie. Uwierz w lekarzy i pielęgniarki, a w internecie szukaj filmów o motylkach i kwiatkach

Zbieraj siły i bądź dobrej myśli-niedługo już maluszki będą z Tobą
KRETOWINKA78 ja mam termin na 5 maja, chociaż po ostatnich genetycznych (z których mnie odesłali) to jedna ma się urodzić 10, a druga 15

. Jestem ciekawa, która z nas się pierwsza wysypie

. A Ty kogo się spodziewasz ?
MISS CINNAME ja na Twoim miejscu nie ryzykowałabym wizyty w szpitalu. Jeżeli lekarz nie widzi potrzeby, to nie ma się co niepotrzebnie narażać. Zresztą tak naprawdę to znajomość wagi dzieciaczków nie jest nam do niczego potrzebna. Wystarczy opinia lekarza, że wszystko jest w porządku.
BOJKA06 to faktycznie nie za wesoło u ciebie

. Kuruj się i daj znać co Ci pomogło, bo ja dzisiaj musiałam być w przychodni i mam teraz cykora, że coś podłapałam.
Udało mi się w końcu załatwić zniżkę na clexane:-):-), a z nadgarstkami nic nie można zrobić, tak się zdarza w ciąży-potem podobno mija. A są momenty że boli jak sam skur...