reklama

Ciąża bliźniacza

bojka- ja także ściskam kciuki i życzę powodzenia;-)
Asiek8282- mój lekarz zawsze mnie uspokaja, ale czasem martwi mnie dosłownie wszystko - to chyba przewrażliwienie:P
margaret88- to dobra wiadomość, choć dziś dzwoniłam do szpitala, pytając czy będę musiała zostać w szpitalu i usłyszałam: "tak. Coś za coś" :/
Kretowinka- do Matki Polki. Jakaś bardzo przerażona nie jestem bo powtarzam, że zdrowie dziewczynek jest najważniejsze. Tylko dziwi mnie, że mam być badana co 2 tygodnie i mówią, że trzeba zostać w szpitalu.

reklama
Kretowinka ja mam wszystko obcykane na allegro :-) Mieszkam w małym mieście i tu nie ma za duzego wyboru w asortymencie dziecięcym. A jeżeli już coś się pojawi to cena odstrasza. A przesieradło takie do tego 13 zł kurier i nie jest tak źle POLSKIE prześcieradło frotte z gumką 120x60cm (3052785191) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Tigla a nie martwisz się, że takie prześcieradło będzie zbyt szorstkie dla malucha? Ja np nie moge spac na takim bo mam krwawe ślady potem. Myślałam, żeby dzieciom kupić takie z satyny bawełnianej. Mam z tego całą pościel (dla nas) i super się śpi.

Właśnie przyszły łóżeczka. Panowie mi wnieśli do pokoju. I co? I łzy szczęścia!!

Marcysiowa my mamy takie prześcieradła w wersji dla dorosłych i śpi się na nich bardzo dobrze. Jedynie co do jakości mogę mieć zastrzeżenia : niektóre maja gruba frotę i są wytrzymałe, a niektóre cieniutkie i po dwóch praniach są do wyrzucenia.

Anika- Gratulacje :*
Trzymam kciuki za kolejne rozpakowania, a lista widze zagęściła się na wiosnę :)

Przyszłe i obecne mamusie co myślicie o kapieli dzieci w wiaderku i wannie i czy opłaca się kupić taki "kombajn" przewijak z wanienką ? To wiaderko to jakoś do mnie nie bardzo przemawia, z jednej strony odpada strach przed przytopieniem lub zamoczeniem głowy, ale jakoś nie bardzo widze możliwośc umycia w nim fałdek, zakamarków i np siusiaka. Wanienka to standard. a te kombajny ciekawie wyglądają, szczególnie zainteresowała mnie "komoda kąpielowa open Pratic" z wystawianą wanienką. Po kąpieli chlup od razu na przewijak, super sprawa. Tylko czy ta wanienka nie za mała, bo nie wygląda na dużą. Może macie doświadczenie w tym temacie ?

Tigla ja kupiłam łóżeczka takie: Radek a materac jest w zestawie gryka/pianka/kokos. Moja sis wychowała swoich synów na takim materacu i krzywda im się nie działa.

Ja planuje kupić zwykłą wanienkę. Po sis mam stelaż więc planuje go rozstawiać i w wanience kąpać.

Tigla - ja zamówiłam dwa takie prześcieradełka, żeby mieć na start, są miękkie i miłe, ale niezbyt grube i sama zastanawiam się ile prań wytrzymają. Do tego mam jeszcze podkładki pod prześcieradło (Motherhood - Podkładka pod prześcieradło 75x90cm - Merlin.pl) , ale z wierzchu są takie milusie flanelowe, że myślę, że awaryjnie mogą też być używane zamiast prześcieradła...

Co do komód i przewijaków to niestety ograniczają nas warunki mieszkaniowe (2 pokoje w bloku), więc "bazą" do przewijania i pod wanienkę będzie najprawdopodobniej zwykły stół :happy2:. Bardzo zazdroszczę i gratuluję mamusiom, które mogą urządzić dzieciom cały osobny pokój, pewnie nieźle bym poszalała przy takiej aranżacji :happy2:, no ale u nas w grę wchodzi tzw. kąt dziecięcy, hehehe, więc szaleństw nie ma.

To tylko ja szaleję z lateksowymi materacami???:-D A prześcieradełka mamy bawełniane - emek na razie kupił 4:-). Muszę w końcu zamówić ochraniacze na łóżeczka, ale jest tyle fajnych wzorów, że glowa boli :szok:

reklama
Dytko ja kąpałam syna w najprostszej wanience na stojaku/stelażu metalowym rozkładanym. Chłopaków też tak planuję myć. Wanienka jest lekka, łatwo się wylewa z niej odę, jest w miarę spora, więc starczy na dłużej. Stojak się składa i mieści do szafy. Moja siostra najmłodszą córcię kąpała w wiaderku wstawianym do wanny, nie narzekała, ale mi by chyba kręgosłup pękł od schylania się... Mam też po starszym synku dmuchaną wanienkę z Mothercare, nieoceniona w podróżach ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry