reklama

Ciąża bliźniacza

Tigla - ja zamówiłam dwa takie prześcieradełka, żeby mieć na start, są miękkie i miłe, ale niezbyt grube i sama zastanawiam się ile prań wytrzymają. Do tego mam jeszcze podkładki pod prześcieradło (Motherhood - Podkładka pod prześcieradło 75x90cm - Merlin.pl) , ale z wierzchu są takie milusie flanelowe, że myślę, że awaryjnie mogą też być używane zamiast prześcieradła...

Co do komód i przewijaków to niestety ograniczają nas warunki mieszkaniowe (2 pokoje w bloku), więc "bazą" do przewijania i pod wanienkę będzie najprawdopodobniej zwykły stół :happy2:. Bardzo zazdroszczę i gratuluję mamusiom, które mogą urządzić dzieciom cały osobny pokój, pewnie nieźle bym poszalała przy takiej aranżacji :happy2:, no ale u nas w grę wchodzi tzw. kąt dziecięcy, hehehe, więc szaleństw nie ma.

Asiek - witaj w klubie - u nas też 2 pokoje, a dodatkowo sypialnia bardzo mała, więc mamy szafę na wymiar i komodę, żeby pomieścić wszystkie ubrania i ubranka:-) też mamy takie podkładki pod prześcieradełka - na razie 2 - jak się sprawdzą to dokupimy:tak: Ja się nawet zastanawiam gdzie wanienkę będę trzymać:-D plan jest taki, żeby wsadzić ją do wanny. Ale jak maluchy będą siedzieć stabilnie to kupimy krzesełka do kąpania.

reklama
Asiek ja przy pierwszym dziecku miałam podobne ograniczenie przestrzenne ;) Mąż mi zrobił fajny stoliko- przewijak z nogi i płyty wiórowej w łazience nad pralką. Na to miałam dmuchany przewijak z Ikei i sporo miejsca z boku na niezbędnę akcesoria. Przy małych powierzchniach trzeba kombinować :tak:

To ja się dołączam do małego metrażu w bloku - też 2 pokoje. Wstawimy łóżeczka i na komodę już miejsca nie będzie. A wanienkę będę stawiać na pralce albo trzymać w wannie.

bojka - no to teraz trzymamy za ciebie od poniedziałku kciuki i czekamy na info na kiedy twoje dzieciaczki planują wychodzić z brzuszka:)
Tigla - ja planuję kupić tak jak Lilonka lateksowe, uważam że są najlepsze pod każdym względem. niestety są drogie ale jako że sami śpimy na takowym to nie żal mi tych pieniędzy na dobre kręgosłupki moich dzieciaczków. Trudno jakoś to przeżyjemy :)
Lilonka- a ty gdzie kupujesz materacyki, znalazłaś jakąś fajną ofertę? Ja znalazłam jak dotąd najtańsze chyba tutaj Vitmat - materace lateksowe - Materac Lateksowy Vitmat Baby 120/60 -

Te podkłady pod prześcieradła są świetne, polecam. Dobrze chronią materac przed zamoczeniem (zasiusianie, ulewanie). Ja dodatkowo robiłam manewr z tetrą - podkładałam złożoną na pół pod główką synka (trzeba mocno wepchnąć brzegi między materac a ochraniacz żeby się nie przesuwała)- udaje się w ten sposób (nie zawsze, ale często) ochronić prześcieradło przed zamoczeniem.

My tez mamy 2 pokoje :-) w kamienicy-ale duża sypialnia.

Marcysiowa z łóżeczkami na wesoło Łóżeczko RADEK Bukowe 3 kolory + Miś +Materac (3051006895) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Jednak zrezygnowałam z szuflad, bo przy ustawieniu łóżeczek i tak nie mogłabym swobodnie korzystać z nich.

Asiek ja startuję z 3-ma prześcieradłami na głowę.

Kretowinka nie jestem specjalistką od typów materacy (chociaz my w małżeńskim mamy jakies lepsze :-)), ale odnośnie materacyków dla dzieciaków to słyszałam opinie, że piankowe tanie, ale dobre (zresztą ile taki dzieciak waży, żeby mu sie wyginał materac, a o kokosowo-grykowych słyszałam, że moga uczulać

Tigla ja długo kombinowałam, zeby takie ustawienie mieć, żeby z szufladami kupić. Nie było innego wyjścia.

A co do materacy to słyszałam tyle opinii co ludzi na ziemi. Jak ze wszystkim trzeba się na coś zdecydować. Ja korzystam z doświadczenia sis.

reklama
OOO super oferta widzę:) dzięki Lilonka za namiar zaraz sobie zapiszę tę stronkę:) Ja chcę kupić materacyki jakoś w kwietniu mam nadzieję że też będzie jeszcze taka cena, a nie zastanawiałam się nad tymi klinami czy to faktycznie potrzebne. Ja mam jeszcze trochę czasu w trójpaku więc poczekam na wasze opinie :) A tobie tak pięknie ten suwaczek idzie:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry